Şimdi Ara

Activision’dan Yeni Call of Duty Hile Önleme Sistemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Activision, hem Call of Duty: Warzone hem de Call of Duty: Vanguard oyunlarında uzun süredir problem haline gelen hileler için yeni bir Ricochet hile önleme sistemi geliştiriyor.


    Activision, Call of Duty hile sistemi geliştiriyor


    Sistem, PC çekirdek düzeyinde bir sürücü, oyuncu davranışını incelemek için makine öğrenimi algoritmaları ve hile yapanları araştırmak için çalışan bir “özel profesyonellerden oluşan ekip” kombinasyonunu kullanacak.

    PC çekirdeği düzeyindeki sürücü, Activision tarafından Call of Duty franchise’ı için dahili olarak geliştirildi ve ilk olarak yaklaşmakta olan Pacific güncellemesiyle Call of Duty: Warzone için piyasaya sürülecek. PC oyunları, karmaşık hileleri tespit etmek için giderek artan bir şekilde çekirdek düzeyinde sürücüler kullanıyor, ancak Windows’ta bu kadar yüksek düzeyde çalıştıkları için, böyle bir yaklaşımı çevreleyen gizlilik endişeleri her zaman vardır.

    Activision’a göre Call of Duty’deki Ricochet hile önleme sistemi her zaman açık olmayacak. Bu, çekirdek düzeyindeki sürücünün yalnızca Call of Duty: Warzone’u açtığınızda çalıştığı ve çıktığınızda sürücünün kapanacağı anlamına gelir. Sürücünün kendisi, kod enjekte etmeye veya oyunu manipüle etmeye çalışıp çalışmadıklarını görmek için Warzone ile etkileşime giren süreçleri izleyecek ve sonuçları geri bildirecektir.

    Çekirdek seviyesindeki sürücü, Call of Duty: Vanguard’a ise “daha sonraki bir tarihte” gelecek.

    Call of Duty oyuncuları, çekirdek düzeyinde bir sürücü hakkında kaçınılmaz sorular ve endişeler olsa bile, bu yeni hile karşıtı çabayı memnuniyetle karşılayacaktır. Call of Duty Twitter hesabından ise konuyla ilgili bir paylaşım yapıldı.


    Hile yapanlara sert bir uyarıda bulunulan açıklamada, “Hile yapanlar hoş karşılanmıyor. Hile yapanlara tolerans yoktur ve yakında ne demek istediğimizi anlayacaksınız.” ifadelerine yer verildi.

    Activision binlerce hesabı yasaklarken, hileciler aylardır Call of Duty: Warzone’u mahvediyor. Tanınmış Warzone oyuncuları, sorun hakkında oldukça sesli hale geldi ve Raven Software’i hile sorunları hakkında daha sık iletişim kurmaya ve Ağustos ayında tam bir hile karşıtı sistem vaat etmeye zorladı.

    Activision tarafından geliştirilen bu hile önleme sistemiyle birlikte, oyun içi hilelerde gözle görülür bir düşüş yaşanması bekleniyor.


    Kaynak: Teknoloji Haberleri








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.