Şimdi Ara

AirPods Birçok Yeni Özelliğe Kavuşacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • The Wall Street Journal’a göre Apple’ın AirPod’ları için yeni sağlık odaklı özellikler keşfettiği bildiriliyor. Özellikler, kullanıcıların ateşini ölçmek, duruşlarını izlemek ve işitmelerini iyileştirmek için kulakiçi kulaklıkları kullanmayı içerebilir. WSJ, ikinci işlevin AirPods’un mevcut “Konuşma Hızlandırma” özelliğinden önemli ölçüde farklı olup olmadığının net olmadığını belirtiyor.

    WSJ’ye göre, bu işlevler “gelecek yıl beklenmiyor ve asla tüketicilere sunulmayabilir veya zamanlama değişebilir.” Başka bir deyişle, iPhone üreticisi, önümüzdeki bir veya iki yıl içinde çıkacak ürünlerle entegre etmek için aktif olarak çalışmak yerine, bu yeni sağlık özelliklerini keşfediyor gibi görünüyor.


    AirPods yeni özelliklere kavuşacak


    Bu sensörleri eklemek Apple için mantıklı olacaktır. Şirket, ürünlerini sağlık ve fitness uygulamalarının gücüyle giderek daha fazla pazarlıyor, ancak şimdiye kadar bu ilginin çoğu Apple Watch’a odaklandı. Geçen ayki raporlar, şirketin giyilebilir cihazlara kan basıncını, sıcaklığı, uyku kalitesini, kandaki oksijeni ve kan şekerini izleme dahil olmak üzere çeşitli sensörler eklemeyi düşündüğünü öne sürdü.

    Sağlık özelliklerini ticari ürünlere entegre etmek, çoğunlukla tıbbi düzenleme standartlarının yüksek çıtasını karşılamanın zorluğu nedeniyle zor bir iştir. Bu kaçınılmaz olarak gecikmelere yol açar. Örneğin, Haziran ayında bir sonraki Apple Watch’un sıcaklık izleme ekleyeceği bildirildi, ancak bu işlev Eylül ayındaki Apple Watch 7’de hiç görünmedi. Bu durumun temel sebebi daha önce de söylediğimiz gibi bu sektörün oldukça zorlu ve pahalı olması. Bu tarz riskli girişimlerden kaçınarak şirketler milyonlarca dolarlarını koruyabilirken giyilebilir teknoloji üretip bilinenin dışına çıkmak istemiyorlar.

    Fakat geleceğin bu alanda olduğu aşikar olduğu için birkaç büyük firma bu alana oldukça büyük yatırımlar yapıyor. Bunlardan bir tanesi de Apple olarak karşımıza çıkıyor.

    Ne yazık ki, WSJ’nin raporu, Apple’ın AirPod’lar için planları hakkında fazla ayrıntı içermiyor. Yine de birinin kulağından sıcaklık almak olağandır ve piyasada, eğilirken kullanıcıları uyarmak için dijital sensörler kullanan birçok duruş cihazı vardır. Apple, AirPod’ları bir tür işitme asistanı olarak kullanmakla ilgilendiğini zaten gösterdi, ancak kulaklıklar bu amaç için FDA tarafından onaylanmadı.


    Kaynak: Teknoloji Haberleri




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.