Şimdi Ara

Twitter'a, telif hakkı sebebi ile askıya alınmış hesap için dava açılabilir mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.


    Kısa olarak merak ettiğim şeyi sorayım alt tarafta detayları anlatacağım. Hesabım 1 dakikalık bir video yüzünden telif hakkı uyarısı gelip askıya alındı. Geri açılması için savunma gönderdim fakat 75 gündür sonuçlanmıyor muhtemelen de savunmamı asla incelemeyecekler. Hesabımın geri açılması için yasal bir hakkım var mı ?



    Twitter'da 5 sene emek verip 14 bin takipçiye ulaştığım, nba oyuncularından hollywood yıldızlarına kadar birçok ünlünün takip etmeye başladığı, hızla büyüyen bir müzik hesabım vardı. Bu müzik hesabında yalnızca 80'ler şarkıları ve çeşitli edit'ler hazırlıyordum. Hazırladığım videolar 30 saniye ile 1 dk civarında oluyor, "Fair use" yani iyi niyetli kullanım kuralları dahilinde olduğunu biliyorum fakat otomatik tarama yapan algoritma bu ayrımı yapamıyor dolayısı ile kaç saniye olduğuna bakmadan telif gönderiyorlar ve video otomatik olarak siliniyor. Sorun şu ki, twitter videoyu silmek ile yetinmiyor ve telif geldiğinde hesabı askıya alıyor.


    Hesap askıya alındığında twitter'dan mail geldi prosedür şu; Geri açılması için savunma gönderiliyor. yapılan savunmayı telif gönderen müzik şirketinin bu işlere bakan avukatlık bürosuna gönderiyorlar oradan bir yanıt gelmediği takdirde 10 gün sonra hesabı tekrar açıktıklarını söylüyorlar. Savunmamı yazdım, 50 senelik olan bu şarkılar her platformda halka açık bedava dinlenir,izlenir durumda olduğunu belirttim. Şarkıların ufak bölümlerini paylaştığım için "fair use" dahilinde olduğunu, hesap kapatmanın haksız olduğunu diğer hiç bir sosyal medya sitelerinde telif yüzünden hesap kapatma olmadığını anlattım, uzun bir savunma gönderdim fakat 75 gün oldu ne müzik şirketinden ne de twitter'dan sonuç gelmiyor. prosedüre göre 10 gün sonunda hesabın geri açılması gerekiyordu.




  • Amerikada adil kullanım belirli şartlar altında geçerlidir, şartların oluşmadığı kanısına vardıklarından hesabı açmıyorlardır. Amerikada müzik eserlerinin public domain'e geçme süresi 75 senedir, bunun dışındaki eserler aksi belirtilmemişse doğal olarak teliflidir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.