Şimdi Ara

Musluk suyunu arıtmak için uygun fiyatlı çözüm: Brita Filtreli Sürahi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
9
Favori
37.693
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • N11 mobil uygulamada indirim var. Tanesi 31,50 tlye denk geliyor. Satıcı britanın kendisi.

    https://urun.n11.com/surahiler/brita-maxtra-plus-4lu-dortlu-su-aritma-filtresi-P426534058

    Musluk suyunu arıtmak için uygun fiyatlı çözüm: Brita Filtreli Sürahi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt

    Ozmosun işletme ve satın alma maliyeti yüksek. Su kaçırırsa mutfak dolabınızı mahveder vs bir çok sıkıntısı var en fazlada atık su miktarı çok fazla olması . Bu sebeple tercih ettim . Tabi dileyen Ozmos sistemi alabilir

  • theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt
    Dün gece getir uygulamasına göz gezdirirken 60/30 gördüm ve hemen brita 2 li aldım. Adedi 20 ye geldi. Evde bayağı stok oldu getir sayesinde ve ortalama 22-23 TL ye aldım adedini. Takip edin bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bertinos B kullanıcısına yanıt

    Öncelikle her iki model de aynı filtreyi kullanır, filtrenin adı MAXTRA+’tır ve filtreleme performansı olarak aralarında fark yoktur.


    Sürahiler arasında ebat ve tasarım farkı bulunmaktadır. Marella ve Aluna arasında kapak tasarımı olarak fark vardır. Aluna’da su doldurmak için bütün kapağı çıkarmanız gerekirken, Marella’da kapağın üstünde su dolumu için kapakçık bulunur. Bu sayede tek elle doldurabilirsiniz. Marella ve Aluna'da zaman sayacı olarak çalışan bir gösterge mevcuttur.

     

    Marella ve Aluna’nın iki ayrı hacimli çeşitleri vardır:

    Marella XL (mavi, beyaz ve grafit renk seçeneği): sürahi hacmi 3,5 litre , filtrelenmiş su kapasitesi 2 litre

    Marella Cool (beyaz) : sürahinin toplam hacmi 2,4 litre, filtrelenmiş su kapasitesi 1,4 litre

    Aluna XL (beyaz) : sürahi hacmi 3,5 litre , filtrelenmiş su kapasitesi 2 litre

    Aluna Cool (beyaz) : sürahinin toplam hacmi 2,4 litre, , filtrelenmiş su kapasitesi 1,4 litre

  • eranyumm kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz gibi TDS cihazları sudaki çözünmüş madde miktarını ölçmektedir.

    Ölçülen değer kalsiyum ve magnezyum gibi yararlı minerallerden de gelmiş olabiliyor, klor ya da kireçten de gelmiş olabiliyor, suyun kalitesi hakkında TDS cihazları tek parametre değildir. Sadece ölçüm yaptığınız su belirli bir değerin üstünde çıkarsa içilebilir su kategorisinde olmuyor.


    Dünya Sağlık Örgütü'nin paylaştığı değerler de şu şekildedir: Bu linkten ilgili makaleye ulaşabilirsiniz: https://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/chemicals/tds.pdf  

    300 altı: içilebilir (standart)

    300-600: içilebilir ama tavsiye edilmez

    600-900: kötü tat, içilebilir ama tavsiye edilmez

    900-1200: kötü

    1200 üstü: kesinlikle içilebilir değil

     

    Suda TDS değerinin çok düşük olması, suda çözünmüş minerallerin az olduğunu ve insan vücudu için gerekli olan bu minerallerin suda gerektiği kadar olmadığı anlamına geliyor.

    Örneğin tüketmek için ideal olmayan saf suyun TDS değeri 0 iken; mineralli su ve sodalarda TDS değeri 700-800'e kadar çıkabilmektedir.

     

    BRITA ile filtrelenmiş suda ise MAXTRA+ filtrede bulunan iyon değiştirici reçine sayesinde sudaki faydasız mineraller alınıyor ancak kalsiyum ve magnezyum yararlı mineraller muhafaza ediliyor, suyunuzda kalan bu yararlı minerallerden dolayı da TDS cihazında çıkan değer çok azalmamaktadır. Ölçümler arasındaki sapmalar sıcaklık, ölçüm cihazının hata payı gibi diğer etkenlerden de kaynaklanabilmektedir.


    https://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/chemicals/tds.pdf




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brita -- 25 Kasım 2021; 21:47:49 >
  • aynı işlemi membransiz arıtma cihazları da yapıyor. ama bu işlemin tam bir arıtma olduğunu söylemek mümkün değil. ayrıca brita'nin arıtma sistemi vücuda faydalı minarelleri aritmayip, faydasız olanları aritiyormus, öyle yazmışsınız. bunu nasıl analiz ediyor acaba merak ettim? suyun içindeki mikrop ve bakterileri de aritiyor mu mesela? membran sisteminin özelliği o. faydalı faydasız herşeyi aritttigi için bakterilerin de geçmesine izin vermemiş oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 20 Kasım 2021; 23:21:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha uygun fiyatlı benzer ürünler de satılmaya başlanmış. Bir tane sipariş geçtim bakalım. Konu Sıcak Fırsatlar bölümünde olduğuna göre bağlantı paylaşmamda sorun yoktur sanırım:

    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08R8G4JMZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nautilus- -- 21 Kasım 2021; 0:16:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sürahiler hiçbir şeyi filtrelemiyor ne yazıkki. Partikül TDS cihazıyla test ettik musluk suyu ile bunda filtrelenmiş su arasında hiçbir fark çıkmadı. tam olarak sıfır

    sadece tadını düzeltiyor.

  • Ben zaten bu ülkede çok bir şey reklamı yapılıyor ise uzak duruyorum seyrediyorum. Sonra sonuçları vahim oluyor herzaman ki gibi. Bakkala bile düştü nerdeyse.

  • Ölçüm yaptığım gün, kesintiden dolayı su depodan veriliyormuş.

    O yüzden ölçümler farklı çıktı sanırım. Filtreyi yenilemeden tekrar ölçtüğüm değerler;

    Brita filtre 232 ppm (43. Gün)

    Şebeke 270 ppm

    Filtreyi yeniledikten sonra 240 ppm çıktı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herol -- 24 Kasım 2021; 10:8:3 >
  • Bugün ilk defa filtre değiştirdim. Açıkçası zahmetli olur falan diye düşündüm de filtreyi takmak kadar basitmiş. Tutma yerinden tutunca çekiyorsun yerine yenisini oturtuyorsun bu kadar. Yenisini takmadan önce sürahide biraz batır çıkar yapıp temizledim. Sonra yerine yerleştirdim. 2 kere su arıtıp üçüncüde kullanmaya başladım.


    Ben bir yedek filtreli almıştım o yedeği kullandım. Şimdi fiyatlara bakıyorum stok yapıcam




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tostmania -- 24 Kasım 2021; 13:42:27 >
  • Tostmania kullanıcısına yanıt

    Filtreyi yarım sürahi suyun içine batır çalkala içindeki tozlar çıkana kadar yap.

    2 kere arıtıp çiçeklere falan dök 3. den sonra içebilirsin.


    Bir kaç kere suda çalkalayıp tozların hepsi çıkmadan suyunu içmeyin.

  • Önceki evimde normal arıtma sistemi vardı. Yeni kiraya çıktığım eve kurulumla uğraşmayayım diye eski ev sahibine sattım. Yeni evde Brita tercih etmek zorunda kaldım. Açıkçası Britanın suyu bana daha lezzetli geldi. Artıma suyun tadı saf su gibi böyle yavan bir tadı var. Mineraller için karışım kullanıyorduk ama o da ne kadar doğal olur tartışılır. Brita hem yararlı mineralleri yok etmiyor hem de tadı gerçek su tadı. Arıtmaya parası yeten için tercih farklıdır ama birinde binlerce lira para harcarken diğerinde ilk başlangıçte 100-200 liralık sürahi almak sonra aydan aya filtre almak yetiyor. Arada maddi olarak uçurum var. Uzun süreçte belki arıtma daha avantajlıdır ya da değildir bilemem ama benim cebimde arıtmaya verecek kadar peşin para yok

  • Regenbogenstatistic R kullanıcısına yanıt

    BRITA su filtreleme sistemleri, sadece işlem görmüş şehir musluk suyu veya içmek için güvenli olarak onaylanan özel kaynaklarla kullanılmak için tasarlanmıştır.

    BRITA su filtreleri ise suyun geçici sertliğini azaltarak tadı ve aromayı bozan maddeler ile kireç birikimini azaltır. 1 adet MAXTRA+ filtrenin 120 litreye kadar kireç filtreleme özelliği bulunmaktadır. Bulunduğunuz bölgede kireç oranı Türkiye ortalamasının üzerindeyse kireç yine büyük oranda azaltılmasına rağmen bir miktar kireç birikimi gözlemleyebilirsiniz.

    Ürünü satın aldıktan sonra memnun kalmazsanız 30 gün içerisinde satın aldığınız yere iade edebilirsiniz.

  • herol H kullanıcısına yanıt

    Konuyla alakalı 0850 470 07 40 numaralı müşteri hizmetlerimiz ya da bilgi@brita.net mail adresimiz üzerinden iletişime geçmeniz halinde yardımcı olunacaktır.

  • nightwatchersking N kullanıcısına yanıt

    1 adet MAXTRA+ filtre, 150 litreye kadar su filtrelemektedir. Göstergedeki çubuk sayısı, filtredeki kalan ömrü, her bir hafta bir çubuk eksilterek sadece hafta cinsinden gösterir, kaç litre su filtrelendiğinden bağımsızdır.


    Sürahinin üzerindeki göstergenin amacı size hatırlatma yapmaktır. Günlük kullanım miktarı, musluk suyu içeriği/kalitesi ve kullanım yerine göre değişebildiğinden sabit bir süre vermek doğru olmayacaktır. O nedenle size zaman bazında hatırlatma yapmaktadır.


    Toplamda 150 litre kullanmadığınızı düşünüyorsanız ve filtrelenmiş su performansından/tadından memnunsanız kullanmaya devam edebilirsiniz. Filtre ömrü dolduğunda kloru filtreleme performansı düşeceğinden sudan klor kokusu gelir. Bu şekilde filtrenizi takip edebilirsiniz.

  • Uzun süredir kullanıyorum. Daha önce çaydanlığın içi bembeyaz kireç olurdu. Britayı kullandığımdan beri kireç yok. Şimdi aydan aya bir filtre masrafım var. Sağlık için 35 liram feda olsun sorun değil. Hem sağlığı koruyor hem de dışardan su alma derdinden kurtarıyor

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.