Şimdi Ara

K Vitamini nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • K vitamini önemli bir vitamindir. Bu birlikte, yağda çözünen vitaminler biridir A vitamini , D vitamini , ve E vitamini . Alman kelime sonra K vitamini seçildi Koagulation kan koagülasyon vitamini K'nin rolü ilk Almanya'da keşfedildi çünkü. K vitamini koyu yeşil sebzelerde, matcha çayında ve nattoda (fermente soya fasulyesi) bulunur. K2 vitamini, bakteriyel fermantasyonun bir sonucu olduğu için hayvansal ürünlerde de bulunabilir.

    K vitamininin Önerilen Günlük Alımı (RDI), sağlıklı kan pıhtılaşmasını desteklemek için yeterlidir. Bununla birlikte, daha yüksek K vitamini seviyeleri, kardiyovasküler ve kemik sağlığı için faydalar sağlar. Ne yazık ki, tek başına yiyeceklerden yüksek düzeyde K vitamini elde etmek zordur. Çoğu insan günde 50 gram yemek yemeyi sevmez, bu nedenle K vitamini takviyesi popüler bir seçenektir.

    Optimal K vitamini seviyeleri, gelişmiş kemik çevresi ve çapı ile ilişkilidir. K vitamini ayrıca kardiyovasküler sağlığı da koruyabilir. Arterlerin kireçlenmesini ve sertleşmesini azaltır, bu da kardiyovasküler ilişkili ölüm riskini azaltır. K vitamini, kanser tedavisi ve yaşlanma karşıtı tedavilerde rol oynayabilir. Ayrıca insülin duyarlılığını düzenlemeye ve cilt kızarıklığını azaltmaya yardımcı olabilir, ancak K vitamininin bu alanlarda aktif bir rol oynayıp oynamadığını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

    K vitamininin ana mekanizması, belirli proteinleri hedeflemek için K vitaminini kullanan döngüsel bir metabolik yol olan K vitamini döngüsünden geçer. Bir protein glutamat ifade ettiğinde, daha fazla kalsiyum iyonu toplamasına neden olan K vitamini tarafından hedeflenir. Kalsiyum iyonları kan dolaşımından uzaklaştırılır, bu da atardamarlarda birikmesini önler.

    D vitamini aynı zamanda kemik sağlığını da desteklediğinden, K vitamini genellikle D vitamini ile birlikte desteklenir. Aslında, ikisini birlikte almak, sinerjik olarak çalıştıkları bilindiğinden, her birinin etkilerini iyileştirecektir. Aşırı D vitamini arteriyel kalsifikasyona neden olabilir, ancak K vitamini bu birikimi azaltır.








  • k vitamini 2 metil -1,4 naptokinon yapısında yağda çözünen bir vitamindir. görevi de kanın pıhtılaşma işlevinde gerekli olan bir vitamindir. Yetersizliğine rastlanmaz. çünkü bütün yiyeceklerde belli bir miktarda vardır. Yeşil yapraklı sebzelerde fillokinon şeklinde bulunurken hayvansal besinlerde fillokinon ve menakinon şekilnde bulunur. Ayrıca bağırsak sisteminde de belli bir miktar mikroorganizmalar tarafından sentezlenir. Yani normal şartlarda bağırsak sisteminizde kronik bir rahatsızlığınız yoksa ilave olarak almanız gereken bir vitamin değildir.

    Yeni doğanlarda bağırsak florası gelişmediği için Annedeki k vitamini de plasenta bariyerini kolay aşamadığı için doğumdan önce veya sonra anne veya bebeğe verilir.

    Pandemi süresince bir şekilde popüler olan k vitamini için dengeli besleniyorsanız para vermeye gerek yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.