Şimdi Ara

Sabahın köründe sokaklarda simit satan 7 yaşındaki çocuk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
5.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Duyar kasmayacağım,


    Vicdan istismarı yapmayacağım.


    Ama böyle de bir durum var. Bir olgu var.


    Bu gözler gördü onu.



    Sabahın köründe 10 yaşındaki çocuğumu okula götürüyorum,

    Başına bir iş gelmesin diye sürekli elinden tutuyorum.

    Karşıdan karşıya geçerken yola üç defa değil, 5 defa bakıyorum.

    Gözümden bile esirgiyorum.



    İşte o zaman gördüm bu çocuğu.


    Eski bir saklama kabına simitleri doldurmuş, simit satıyor.


    Tek başına


    Yaşı 7-8 var yok. Nerden biliyorsun diyeceksiniz, 6-7 yaşlarında bir çocuğum daha var, bu çocuk onla aynı boyda vardı yoktu.


    Normalde dışardan birşey almam . Bu çocuktan iki tane simit aldım, parayı elimden alırken baktım, elleri titriyor. Korkuyor, çekiniyor, hırpalanmış, Allah bilir başına neler gelmiş


    Ben 10 yaşında dana kadar çocuğumu elinden tutarak okula götürüyorum.


    O çocuk, o yaşta, tek başına tehlikeli caddelerde, sokaklarda dolaşmak zorunda kalıyor.


    Simitlerinin hepsini alsan, ertesi gün mecbur gene çıkacak işe.


    Eline bir avuç para versen, başındaki yetişkin kimse, elinden alacak parayı, gene işe salacak.


    Bu çocuk ne olacak?


    Suç kimin?


    Ne yapılabilir?



    Sabahın köründen beri, gözlerim ağrıyor. 40 yaşında adamım, gözyaşlarımı tutuyorum çünkü, nerde bırakırım artık bilmiyorum.


    Ne yapmam lazım bilmiyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 12 Ekim 2021; 22:31:9 >



  • İnanmayacaksınız ama bende yaz tatillerinde simit ve ceviz helva satardım. İhtiyacımız olduğunda değil de hayatı öğrenme adına satardık sanırım.

    O zamanlar çocuklar sokaklarda rahatlıkla, korkmadan gezebiliyordu, sabah evden çıkar akşama kadar top peşinde koşardık.

    Şimdi korumalı devlet lojmanında oturuyorum ve lojmanın içindeki markete çocuğumu göndermeye korkuyorum.

  • Hayat adil değil. Hele Türkiye şartlarında daha çetin. 7 yaşında çocuğa sokaklarda simit sattıran bir dünyaya keşke hiç gelmeseydim :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O çocuklarlar deli para basıyor çocuklar üzerinden ciddi duygu söğüşü dönüyor kimse bu duruma el atmıyor.Ne hükümet ne de muhalifet gelişmemiş ülkelerin kaderinde bu vardır alışırsınız.

  • Ama eve donerlerken oynayarak donuyorlar abisi. Bakanimiz da onlara "Aferin, iyi calisiyorsun," deyip kitap hediye ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani bir devlet olarak ekonomimiz, hukuk sistemimiz, askeri gücümüz, dış politikadaki ağırlığımız, hepsi yerin dibine batsın diyorum metrobüste dilenen çocukları görünce. Sizin hikaye daha da berbatmis. Ve o kadar kaniksamisiz ki, o kadar yadirgamiyoruz ki. Yukarıda arkadaşın da dediği gibi iktidarı&muhalefeti. Ha alsa devlet, sahip çıksa güya, nereye götürecek, o yurtlardaki şartlar nasıl, niçin bunca çocuk devamlı kaçmaya çalışıyor, falan. Gerçekten cehennem bu dünyada ya azıcık hassas insan için. Bitene kadar alabildiğine mücadele. 2023 seçimlerinde umarım güzel gelişmeler olur artık, başka umut kalmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adalet Hz Ömer (r.a.) vefat ettiği gün yok oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk işçilere karşı çıkmak gerekir çocuk işçi dilenci görüldüğü anda almanyada çocuk ailesinden alınır devlet bakar bizde cumhurbaşkanı çocuk işçi çalıştırılan yere gidiyor hiçbir şey olmamış gibi çay içiyor geliyor.


    Çocular çalıştırılmak için değildir


    Maddi durumu olmayan çocuk yapmasın kısırlaştırılsın hakkaten hele şimdi afgan suriler patır patır doğuruyor sokağa salıyor sonumuz yakındır

  • Maalesef durum böyle. Bunda insanimizin katkısı da büyük. Çocukların çoğu bilinçli bir kararla bile yapılmıyor. Korunma yok bir şey yok. Anlık zevklerin sonuçları bu çocuklarin çoğu. Bilinçli yapanlar da çok farklı değil. Biz anne/baba olabilecek miyiz, bu çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek miyiz, iyi bir hayat sunabilecek miyiz vs.? Yok.

    Bence çözüm böyle sokaklarda çocukları gördün mü çocuğu aileden ayiracaksin. Çocuğunu almaya gelirse anne ve babayı çeşitli testlerden gecireceksin. Ekonomik durumunu vs. arastiracaksin. Evde çocuğa uygun bir ortam var mı bakacaksin falan. Bunlar yoksa devlet kendisi yetiştirecek, iş sahibi yapacak. Sosyal devlet dediğin budur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Simit satip onuru ile para kazanan bu 7 yasindaki cocugun haysiyetinin ve serefinin binde biri yok bu ulkeyi yonetenlerde.  

  • İnanmayacaksınız ama bende yaz tatillerinde simit ve ceviz helva satardım. İhtiyacımız olduğunda değil de hayatı öğrenme adına satardık sanırım.

    O zamanlar çocuklar sokaklarda rahatlıkla, korkmadan gezebiliyordu, sabah evden çıkar akşama kadar top peşinde koşardık.

    Şimdi korumalı devlet lojmanında oturuyorum ve lojmanın içindeki markete çocuğumu göndermeye korkuyorum.

  • Türkiye klasiği. A Haber kağıt toplayan çocuklar için "çocuklar bu hallerinden ne kadar mutlu" temalı haber yapmıştı yakın zamanda. Sizin boğazınızın düğümlendiği durumlar, bu zihniyetini sevdiklerim için memnuniyet ve mutluluk verici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibine ne kızıyorsun devlet nezdinde israf edilen paralara acımak lazım asıl. Kızacak birileri varsa devleti sömüren tayfadır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sen üzülürsün ama onu dünyaya getiren üzülmez bir iki tane daha yapar onlarada mendil sattırır üzerine zaten her çocuk başı para alır senin gibi hümanistler onlardan alarak buna destek olursunuz.

    Baska ne yapabilirim diyorsan birşey yapamazsın polise falan söylesen yurda falanda almazlar böyle devam eder.

    Medeni bir ülkede o çocuğun ailesinin kısırlaştırılması çocuğada devletin bakması gerekirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 13 Ekim 2021; 12:51:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bunu söyleyenlerde , ayda 1 kere 20 tl sadaka vermez ben ona yanıyorum duyar kasmada 1 numarayız ama icraatte 0 0 0 0 0

  • bu tür kimsesiz çocukların acısız şekilde uyutulması gerekli ve çocuk yapmak için katı kurallar getirilmeli. gereksiz duygu ve dramaya gerek yok katı kural koydunmu herşey yoluna girer

  • Küçüklüğümde ben de simit satmak istemiştim ama babam razı olmadı. En sonunda kartpostal satacağım dedim. Babam 50 tane kadar aldı onları cadde kenarında kaldırıma kenarına yaydım ve saatlerce bekledim. Tek bir tane alan olmadı. Hepsini çöpe atıp eve döndüm.

  • Iste buyuk adamlar bu cocuk gibilerden cikiyor
    Insallah gelecegi parlak olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Egitim hocam Egitim Egitim EGITIM !


    Milleti egitmezsek insanlar ideolojilerini birilerine ispatlayip kabul ettirmek icin masum birine saldirip onu kurban edicek zira cahilin tatmini siddettir !


    Benim asil zoruma giden devletin bazi ust duzey yoneticilerinin devletin malini babalarinin mali gibi kullanip takdir beklemeleridir !


    Mesela Davutoglu ! Adam dis politikayi oyle bir berbat ettiki simdide parti kurmus takdir bekliyor milletten !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X_S!nS! -- 13 Ekim 2021; 15:32:38 >
  • bu kadar vergi alan hükümet sahip çıkmalı, diyeceğim de işsizlik yüzde 14, çalışanların da yarısından fazlası asgari ücrete veya altına çalışıyor ve asgari ücret de açlık sınırının altında, daha neler neler...

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.