Şimdi Ara

TurkNet adını kullanan dolandırıcılara karşı uyarı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TurkNet adını kullanan dolandırıcılara karşı uyarı!



    Son günlerde TurkNet dolandırıcıları epey artmaya başladı. TurkNet, bir açıklama yayınlayarak müşterilerinin sahte çağrı ve mesajlara karşı dikkatli olmasını istedi. Çeşitli numaralardan TurkNet adına mesaj atarak veya arayarak kendini TurkNet yetkilisi olarak tanıtan dolandırıcılar, aboneleri farklı firmaların farklı kampanyalarına yönlendiriyor. Bu nedenle TurkNet’ten aradığını belirten çağrılarda ve TurkNet’ten gönderilmiş gibi görünen mesajlarda numarayı kontrol etmekte fayda var.



    Dolandırıcılar sürekli farklı yöntemlerle tuzak kuruyor. Örneğin TurkNet tarafından gönderilmiş gibi gösterilen bir mesajda dolandırıcılara itibar edilmemesi ifade ediliyor ve mesajın sonunda bir link bulunuyor. Bu linkin TurknNet ile herhangi bir alakası yok. TurkNet’le bağlantısı olmayan bir iletişim formuna yönlendiriyor.



    Sahte mesaj örneği:



    TurkNet adını kullanan dolandırıcılara karşı uyarı!



    Sahte link:



    TurkNet adını kullanan dolandırıcılara karşı uyarı!



    Ayrıca Bkz."Bir seneyi geçen internet aboneliklerinde cayma bedeli yansıtılamaz"



    TurkNet: "Belirtilen numaralar dışındaki numaraları dikkate almayın"



    TurkNet’in adını kullanarak gönderilen mesajlara ve çağrılara karşı Turknet yasal işlemleri başlattığını açıkladı. Abonelerin aşağıdaki numaralar dışında gelen aramaları, mesajları ve mesaj içerisindeki yönlendirmeleri dikkat almaması gerektiği uyarısı yapıldı. Turknet’in resmi iletişim numaraları aşağıda.



    TurkNet Resmi Numaraları:




    • (0850) 288-80-80

    • (0850) 288-10-10

    • (0212) 703-45-45

    • (0850) 288-80-81

    • (0850) 288-80-16



    TurkNet KOBİ Resmi Numaraları:




    • 0(850) 288 30 30

    • 0(850) 288 30 40

    • 0(850) 288 30 20

    • 0(212) 703 13 06












  • Sineğin yağını hesap eden bir firma Türk telekoma aylık en az 800TL verip 444 lü numara almaz

    Adamlar hukuksal olarak mücadele etmek yerine dikkate almayın diye geçiştirmelik mesaj yayınlıyor

    Anlaş adam akıllı bir hukuk bürosuyla bu verileri kim sızdırıyorsa çıkart ortaya ama o da masraf

    Kaldı ki bu adamlar gsm opertörü olacakmış
    Valla gayette bu "Belirtilen numaralar dışındaki numaraları dikkate almayın" dedikleri numaralar tarafından aranıp kuzenime "digiturk kampanyası" adı altında internet bağlantısı yapıldı, bir ayı geçmeyen bir süre zarfında da ek fatura vs çıkartıldı, bu sorun forumumuzda da konularda mevcut geçen senelerden beridir, bu denli şikayet varken buna karşı yasal süreç başlatmamak ya da bangır bangır reklam yaparken uyarı mahiyetinde bu durumla alakalı insanları bilgilendirmemek akla mantığa sığar gibi değil, resmi dediğiniz numaradan operatör arıyor " bizim hiçbir şekilde anlaşmamış yok " dediğiniz digitürk paketi satıyor - faturaya hiç bir şekilde etkisi olmayacak bilmem kaç ay ücretsiz paket - adı altında, sonrasında digitürk arayıp abonelik oluşturuyor. firmaların "danışıklı dövüşü " gibi geldi bana artık kime tuttururlarsa ..
  • 444'lü bir hattı olsa Türknet'in çok iyi olacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adamlar bizim datamızı satıyor, hemde bize sormadan.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Valla gayette bu "Belirtilen numaralar dışındaki numaraları dikkate almayın" dedikleri numaralar tarafından aranıp kuzenime "digiturk kampanyası" adı altında internet bağlantısı yapıldı, bir ayı geçmeyen bir süre zarfında da ek fatura vs çıkartıldı, bu sorun forumumuzda da konularda mevcut geçen senelerden beridir, bu denli şikayet varken buna karşı yasal süreç başlatmamak ya da bangır bangır reklam yaparken uyarı mahiyetinde bu durumla alakalı insanları bilgilendirmemek akla mantığa sığar gibi değil, resmi dediğiniz numaradan operatör arıyor " bizim hiçbir şekilde anlaşmamış yok " dediğiniz digitürk paketi satıyor - faturaya hiç bir şekilde etkisi olmayacak bilmem kaç ay ücretsiz paket - adı altında, sonrasında digitürk arayıp abonelik oluşturuyor. firmaların "danışıklı dövüşü " gibi geldi bana artık kime tuttururlarsa ..

  • Romeo84 kullanıcısına yanıt
    O data satılmasa X kişinin Turk.net kullanıcısı olduğunu nerden bilecekler. Turk.net kullanıcısı olduklarını bildikleri için mesaj gönderiyorlar. Bu oltalamayı bi zamanlarda Superonline yapıyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuradinBronzeBeard -- 12 Ekim 2021; 23:27:38 >
  • Sineğin yağını hesap eden bir firma Türk telekoma aylık en az 800TL verip 444 lü numara almaz

    Adamlar hukuksal olarak mücadele etmek yerine dikkate almayın diye geçiştirmelik mesaj yayınlıyor

    Anlaş adam akıllı bir hukuk bürosuyla bu verileri kim sızdırıyorsa çıkart ortaya ama o da masraf

    Kaldı ki bu adamlar gsm opertörü olacakmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qbilay -- 13 Ekim 2021; 0:22:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Google'ın telefon uygulamasının spam koruması neredeyse hepsini engelliyor bende. Olur da engele takılmayan 0850 ile başlayan bir numara olursa onu da ben ekliyorum engel listesine.

  • Bu ülkede dolandırıcılık adeta bir meslek haline geldi.

  • Babamı da farklı farklı 850'li numaralar arıyor. İlgilenmiyoruz diyorum, memnunuz Türknet'ten aramayın diyorum. En son sağlam sövdürtecekler. Forumdaki TürknetDestek adlı kullanıcıya özelden numaraları atmıştım. Bunları dikkate almayın hukuki işlem başlattık bu kişiler hakkında dediler. Bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ''truecaller'' adlı programı kullanıyorum ; bu programa sahipseniz arayan kişi ya isim soy isim ya da dolandırıcı vs ,diye yazıyor. Yine de dikkatli olmakta fayda var böylesi programların kendisi zaten virüsten farksız olabilir. Yine de benim çok işimi görüyor sadece belirtmek istedim.

  • Romeo84 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, biz bilgilerinizi farklı kişiler ile paylaşmıyoruz ama bu konuda yasal süreç başlattık ve hukuk ekibimiz takibini yapıyor.
  • guvenkizilay kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aşağıdaki numaraların hangisinden size bu şekilde arama yapıldı?

    TurkNet Resmi Numaraları:

    (0850) 288-80-80

    (0850) 288-10-10

    (0212) 703-45-45

    (0850) 288-80-81

    (0850) 288-80-16

    TurkNet KOBİ Resmi Numaraları:

    0(850) 288 30 30

    0(850) 288 30 40

    0(850) 288 30 20

    0(212) 703 13 06
  • Şu mesajı okuyup tıklıyan varsa hak ediyor dolandırılmaya. Kimse kusura bakmasın.

    Şu ülkede koskoca prof hani tuzlu gargara yapın korona olmazsınız diyen. Onu bile dolandırdılar. Kaza ile tıklarsın ona birşey demem de bunu okuyup da tıklamak ne bilim biraz şey . . . . .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 13 Ekim 2021; 09:14:06 >
  • qbilay Q kullanıcısına yanıt
    444'lü numarayı aramak eskiden ücretsizken, artık ücretli olduğu için firmalar vazgeçti. Yapı kredi, İşbankası bile 0850'li numaralara geçti sırf bu yüzden. Yani sıkıntı kendi ödedikleri ücrette değil, müşterinin aradığında ücretlendirilmesi.

  • Operatörlerin spamcileri ve dolandırıcıları engellemesini mecburi kılan bir yasa çıkmalı.

    Sürekli Telekom Altyapısıyla internet diye zırt pırt spam geliyor, en az 10 tane telefonlarını engelledim yine farklı numara alıp yine arıyorlar.

    İş çığırından çıktı yani, bunu tespit etmek çok zor olmasa gerek. Günde binlerce kişiye otomatik arama yapıyorlar operatörler tarafından otomatik olarak tespit edilebilir.

  • ben turknete girdim 100 tl veriyom sürekli kopuyo kurulumu bile adama yalvararak bedavaya yaptırdım müşteri hizmetlerimi ? yok öyle bişey ama 100 mb hız alıyosunuz o doğru şuan kopan internetten yazıyorum.

  • @YAHYA@ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hattınızda yaşadığınız kopmaları kontrol edebilmemiz için online işlem merkezi üzerinden destek kaydı oluşturur musunuz?
  • Oluşturdum beyefendi ama gelirler , yapınca demediler , gelirler arıza bulurlarsa 108 tl alınır dediler bende bonkör olduğum için yaptırmadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @YAHYA@ kullanıcısına yanıt
    Arıza kaydında eğer iç tesisat kaynaklı sorun tespit edilirse iç tesisat kontrolü için onay verirseniz ekip yönlendirmesi yapılıyor yoksa iç tesisat için elektrikçiden destek alabiliyorsunuz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    tamam kardeş sen haklısın ben bişey demedim aman kardeş boşver

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.