Şimdi Ara

'Bir seneyi geçen internet aboneliklerinde cayma bedeli yansıtılamaz' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
10
Favori
9.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dostum sorunun kaynağı biz bu coğrafyanın insanlarıyız. Özel sektörde de, devlet içerisinde de.


    Almanya'da, Abd'de, İngiltere'de, Japonya'da Devlet yeri geldiğinde kendisi yeri geldiğinde özel sektör aracılığı ile gayette başarılı. 15-20 yıldır kullandığımız GPS'lerin maliyetini karşılayanda Abd devleti.


    Misal Yunanistan - Bulgaristan - Türkiye - Ermenistan - Azerbaycan. Ekonomik ve Sosyolojik benzer ortak sorunlarımıza bakacak olursak meselenin bireylerin problemleri olduğunu daha iyi anlayabiliriz.


    Toplumu oluşturan bireylerin bakış açısı, beklentileri, doğruları, yanlışları çalıştığı şirketin, yaşadığı toprakların, oturduğu mahallenin - sokağın sorunu haline gelir.


    Bu internet sözleşmelerinin olmasının nedeni de yine bizim kabullenemeyeceğimiz ilk kurulum, modem - ekipman ücretleri büyük oranda. Firmalarda bu kurulum maliyetini, pazarlama ve toptan alım kriterleri gibi etmenlerle birleştirip ekstra bir faiz ve kâr amacı için kullanıyorlar. Apartmanın içerisinden itibaren alt yapı maliyeti ISS'ye atılırsa ISS'de siz mi akıllısınız ben mi der haklı olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 15 Aralık 2021; 16:20:13 >




  • Merhaba arkadaşlar. Bu başlığada yazıyım. Ttnet 24 aylık taahhütün 12. ayı yeni bitti ttnetten daraldığım için farklı servis sasğlayıcısı arayışlarım bir sürededir devam ediyor. En son kablonette karar kıldım. Hatta başvuruyu bile yapmıştım. Ttneti aradım cayma bedeli 1048 lira gibi bir rakam çıkarıyorlar. Kablonet bu cayma bedelinin çok büyük bi kısmını karşılıyor ama ben ttnetin bu parayı almasını istemiyorum çünkü haketmiyorlar. Zaten paket hızımın yarısını anca verebiliyorlar özellikle son 2 aydır kopma sorunlarıyla delirttiler beni. Emsal kararda varmış Muş ilinde biri açtığı mahkemeyi kazanmış. Şimdi ben bunlara cayma bedelini ödesem bide okkalı bi avukat arkadaşa devretsem bu vendettayı tüm masrafları + ödediğim cayma bedelini faiziyle onlara ödettirsem nasıl olur sizce ?? 'Bir seneyi geçen internet aboneliklerinde cayma bedeli yansıtılamaz' Hakedene hakettiği. Gelin hele bi konuşalım bunu 'Bir seneyi geçen internet aboneliklerinde cayma bedeli yansıtılamaz' 





  • Bu bilgiye daha önce sahiptim. 2 defa Tüketici hakem heyeti başkanlık binasına gidip dilekçe yazdım. 2 defa THH tarafından red edildi xD Ne yapayım yani cayma bedeli ödeyeyim, sonra gidip mahkeme için avukata para ödeyim, sonra cayma bedeli için ödediğim parayı geri alayım. Geçen süreç boyunca TL değer kaybetsin, üstelik mahkeme sürecini bekleyeyim bir de avukat parası fln fln xD Süpermiş. İnsan hakkını geri mi alıyor yani bu şekilde bu haberin tam olarak amacı nedir ?

  • “Süresi bir yıldan daha uzun taahhütlü sözleşmeden davacının (tüketici) herhangi bir sebep göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman fesih hakkına sahiptir”



    E bu yazıya göre , 2 gün sonrada abonelik iptal edilebilir anlamı çıkmıyor mu? Yeterki 2 yıllık bir sözleşme olsun. Demiyorki 1 yılını dolduracan. Ben mi yanlış anlıyorum???

  • 'Bir seneyi geçen internet aboneliklerinde cayma bedeli yansıtılamaz'
  • daywalkerrrr D kullanıcısına yanıt

    kelime oyunu var orada, ceza odemezsin diyor. servis saglayicilar da "ceza" odetmiyorlar onun yerine taahhut verdigin icin sana gercek(!) fiyat uzerine "indirim" yaptiklari farki aliyorlar. sonuc olarak "ceza" odememis oluyorsun ve o kanun maddesi de tüketicileri sözde korumuş oluyor yersen

  • CwAltair C kullanıcısına yanıt

    Ben Süperonline'dan-(Sansüronline) tarife alırken indirim istedim yok,dediler sabit fiyat olduğunu söylediler. Hem emsal karar var bence vatandaş uğraşmaz diye ,bastırıyorlar.

  • Şu başlığı gördükçe ev internetini iptal edesim geliyor,sonum 2000 TL cayma bedeli olacak diye korkuyorum.

    26 ay taahhüt verdim,evet 26 ay.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • daywalkerrrr D kullanıcısına yanıt

    bayiler ariyor bazen onlarla hic muhatap bile olmayin olan paketi sitede yazandan daha pahaliya satmaya calisyorlar dalga gecer gibi, numara resmi superonline numarasi degilse aramayin bir daha diyip kapatiyorum biktim artik

  • CwAltair C kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    İ.A’nın davasına Tüketici Mahkemesi sıfatıyla Muş 1. Asliye Hukuk Mahkemesi baktı. Davalı şirketin avukatı mahkemeye sunduğu cevap dilekçesinde, davanın haksız ve hukuka aykırı olduğunu, davacının bağlantı hızında sorun yaşadığını belirttiğini ancak arıza kaydı bırakmadığını, salt davacının beyanlarıyla “Hizmetin ayıplı kabul edilmesinin” mümkün olmadığını savundu. Dilekçede, internet şirketinin sorumluluğunun internet erişimi hizmeti sinyalinin davacının abone olduğu adrese ulaşmasını sağlamakla sınırlı olduğu, bina içi dağıtım şebekesi, modem, bina ankastresi ve kişisel bilgisayarlara ait arızaların davacının sorumluluğunda olduğu belirtildi. Dilekçede, davacının taahhüt süresi sona ermeden aboneliğini sonlandırarak, taahhütnameye aykırı hareket ettiği, taahhüt süresi sona ermeden gerçekleştirilen abonelik iptali nedeniyle davacının 2019/11 dönemine ait faturasına kampanya kapsamında almış olduğu “indirim bedellerinin toplamının” yansıtıldığı öne sürüldü. Haksız ve yasaya aykırı olarak açılan davanın reddi istendi.Mahkeme, 24 Şubat’ta, İ. A.’nın internet şirketi aleyhine açtığı davayı haklı görerek, kabul etti. Muş İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’nın kararı iptal edildi. Mahkeme, 24 aylık taahhüde uyulmayarak, abonelik iptal edildiği gerekçesiyle son faturaya yansıtılan 709 liranın da davalı şirketten tahsil edilerek, davacı tüketiciye iadesine de karar verdi.


    O kelime oyunu pek sökmez gibi. Ttnet avukatı zaten indirim bedellerinin yansıtıldığını söylemiş ama gene kaybetmiş davayı. Benim bide arıza şikayet kaydım var bir sürü en olmadı ordan yürürüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4shroom -- 20 Aralık 2021; 1:38:29 >




  • Ben henüz 2 yıllık abonelik taahütnamesini verdim ve üzerinden birkaç gün geçmiş iken altyapı değişti ve 100tl daha ucuz olduğu için türknet'e geçtim. Ttnet hemen 860tl cayma bedeli çıkarmış. Kullanmadığım ilk ayın faturası hariç. Sanırım 4S kuralı gereği gidip ödeyeceğim.

  • Ödettirirsin bi dene bakalım avukat masrafı falan sdkljhgb

  • Cayma bedeli kalktı diye Türk telekoma güvenip taahhüt vermeyin. diyelim pakete 150 lira veriyorsunuz sözleşmede indirimsiz fiyatı 300 400 lira belirliyorlar. kullandığınız ay kadar indirim bedelini talep ediyorlar. Aslında cayma bedelini farklı bir isimle almış oluyorlar. Tüketici hakem heyeti firmadan taraf zaten. en iyisi taahhütsüz firmalardan hizmet almak. kafanız rahat olur istediğiniz zaman kapatırsınız yada geçiş yapabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TELSIZ KULANIM VERGISI KALKSIN ARTIK YETER

  • Bu kanun tanımaz lar Yasa olmasına rağmen bu adamlar yasa tanımazlar. Müşteri temsilcisine defalarca kanun yönetmeliğini okumama rağmen yardımcı olamayacağını hakkınızı aramanız için hukiki kanalları kullanmakta tabiki özgür olduğumuzu belirtti. Onlarda tüketicinin yasal yolla uğraşmakta tembeliyetinin farkındalar.

    TTNet 1200 tl cayma bedeli çıkardı bu cezayı ödemektense ben ise nakil yaparak taahhüt süz turknet aboneliği olan farklı bir adreste kullanmaya karar verdim.Tabi olan turknete oldu kapatıldı. taahhüt 1 yıl kalmış ama bittikten sonra ttneti kapatıcağım turknete geri geçeceğim bir daha taahhüt ile abonelik asla yapmam ttnetle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Sıyrılamaz.
    Hayatın olağan akışında hiçbir firma 100TL'lik mala 1000TL ödemez. Ha öderse ne olur, satın almaya imza atan, satın alma departmanındaki sorumlu eleman kovulur.

    Bunun çözümü, abonelik sırasında verilen modem gibi cihazlar için bir tavan fiyat belirlenmeli. Sözleşme sona erdiğinde alınacak cihaz bedeli tavan fiyatı geçmemeli. Cihazın veriliş tarihinin üzerinden 5 yıl veya daha fazla zaman geçmişse cihaz artık servis ömrünü doldurduğundan cihaz bedeli alınmamalı. Fiyat her yıl piyasa fiyatlarına göre güncellenmeli. Yoksa bu tip davalar bitmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Eylül 2022; 11:35:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    Rayiç bedel var hocam zaten, normalde o tutardan fazlasını talep edemiyorlar.

  • Konu takip

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mahkeme kararının içeriğini bilmiyorum. Ancak cezai şart ile cayma bedeli farklı şeyler. 24 aylık aboneliğin iptalinde cezai şart ödenmez ancak cayma bedeli ödenir. Ayıplı hizmet hususu ise farklı konu.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.