Şimdi Ara

repolarize | tavsiye konusu {28k-->1,7k}

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
28
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ufak bir tecrübe ve tavsiye yazısı.

    selamlar:) repolarize ben.
    bu yıl forumda tuttuğum güzel bir deneme günlüğüm vardı.göz atmak isteyenler için şöyle bırakayım:https://forum.donanimhaber.com/repolarize-deneme-gunlugu--147692380

    2020 ve 2021 sonuç belgelerim:
    repolarize | tavsiye konusu {28k-->1,7k}

    repolarize | tavsiye konusu {28k-->1,7k}


    -27 Temmuz 2020-

    sonuçların açıklandığı,çoğu insanın hayallerinin yıkıldığı gün.sabah uykulu gözlerle sonuç belgemi açıp dakikalarca boş boş baktığım anları unutamıyorum:D en kötü ihtimalle 14-15k beklerken 28k gelmesi beni yeni bir yolculuğa sürükledi.sıralamamın yettiği bölümleri araştırmayla geçen 3-4 gün sonra mezuna kalmaya karar verdim.
    ---
    burada çok önemli bir konuya değinmek istiyorum.
    ◇mezuna kalmaya nasıl karar verilir?
    bence mezuna kalmayı aklınızdan geçiriyorsunuz kendinize dürüstçe şu soruları sormalısınız:
    •potansiyelimin ne kadarını kullanabildim?
    •1 yıl daha çalışabilecek gücü kendimde bulabiliyor muyum?

    bu konuda çoook dikkatli davranmalısınız çünkü olumlu örnekler kadar olumsuz örnekler de var.kendinizi en iyi siz tanırsınız.
    etrafınızdaki insanların mezuna kalıp daha kötü yapması sizin daha kötü yapacağınızı göstermez.aynı şekilde iyi yapmaları da sizin iyi yapacağınızın garantisi değildir.birçok tanıdığım bu hataya düştü bu yüzden eklemek istedim.
    tabii ki mezuna kalmak iyi değerlendirebilenler için süper bir avantaj:)
    ---
    BÖLÜM 1: "SAYGI"
    "i want my damn respect!"-Lebron James,2020 NBA finalleri sonrası-
    herkes hak ettiği saygıyı tamamıyla görmek ister.
    benim mezun yılımda en büyük motivasyonlarımdan biri buydu.bana duyulan saygının azaldığını,beklentilerin düştüğünü görebiliyordum.normalde bu gibi durumlarda başka insanların ne düşündüğünü,ne söylediğini takmam ama bunu kendi lehime çevirebildiğimi fark ettim.
    ve öncelikle kendime duyduğum saygıyı,sonra bana duyulan saygıyı artırabilmek için çalıştım.
    çünkü artık sınavın mental aşamasının ne kadar önemli olduğunu kavramıştım.örneğin bazı günler vardır;kendinizi çok yorgun hissedersiniz,masanın başına oturmaya enerjiniz kalmamıştır..
    eğer bu günlerde zorlanarak masaya oturup bir şeyler yapmaya çalışırsanız,beyniniz ve vücudunuz sizin ne kadar kararlı olduğunuzu anlayacaktır.başarmak istediklerinize ancak konfor alanınızdan sıyrılarak ulaşabilirsiniz.

    •tamam çalıştın evet,ama nasıl?
    kocaman 1 yıl.
    hızlı giderek kısa bir sürede konuları bitirebilirdim ama bu işin temelinin 'süreklilik' olduğunu düşünüyorum.
    ve sürekli olabilmenin yolu daha iyiye gittiğini bilmekten geçiyor.hep aynı yerde olduğunu hisseden birinin sürekliliği sağlayabilmesi gittikçe zorlaşır.genel olarak yükselen grafiklerin daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorum:)
    bu yüzden yıl boyu sağlam adımlarla,sürekliliği bozmayacak şekilde çalıştım.


    •ilk aylarda sadece TYT çalışıp bitirmek?
    böyle bir şey denemenizi tavsiye etmem,çünkü TYT hiçbir zaman bitmez.
    TYT içerisinde AYT'den farklı çok fazla dinamik içeriyor.TYT ve AYT'yi beraber götürmeniz en mantıklısı olacaktır.
    AYT=%60 sakın unutmayın.


    BÖLÜM 2:"UYUM"
    beynimiz ve kalbimiz,düşündüklerimiz ve yaptıklarımız,istediklerimiz ve aldıklarımız...
    sizce ne kadar uyumlu birbirine?
    başarının görünmeyen temel taşlarından birinin uyum olduğunu düşünüyorum.

    bu yazıda size verebileceğim en büyük tavsiyelerde biri kendinizi tanımak olur sanırım.kendinizi ne kadar dürüst şekilde tanırsanız kendinizle o kadar uyumlu olursunuz.
    seviyenizi bilerek çalışmak hem sizi rahatlatacak hem de hedeflerinize daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır.



    •netlerim çok düşük,sürekli alt sıralarda olmaktan bıktım?!

    -düşük seviyede olmanız size diğerlerinden daha çok gelişim gösterme imkanı sunar.sakın çalışmayı bu gibi sebeplerden dolayı bırakmayın çünkü çalışmaya devam ederseniz en kötü ihtimalde bile şu anki seviyenizden daha iyi yerlerde olacaksınız:)

    •kendi seviyeme uygun kaynağı nasıl bulurum?

    -tamamen deneme yanılma yöntemiyle.
    konuyu öğrendikten sonra çözdüğümüz ilk kaynakta (kolaydan zora giden kaynaklar için kolay-orta kısımlar) kendinizi deneyin.


    BÖLÜM 3:"YÜKSELİŞ"

    hedeflerin belli,yapman gerekenleri ve neden yapman gerektiğini artık biliyorsun.şimdi sırada aklındakileri uygulamak ve yükselişe geçmek var.

    bu kısım kalıcılığı sağlamak için çok önemli çünkü geliştiğinizi,çalışmalarımızın karşılığını aldığınızı hissederseniz daha sıkı çalışmaya başlarsınız.önümüzdeki 9 aylık periyottaki çalışma alışkanlığı ve sürekliliği için temel atacağınız yer burası.ders ağırlığı olarak 'dengeli' ilerlemeniz ve çalışma saatlerini yavaş yavaş artırmanız gerek.

    bu bölümde sadece kendinize odaklanın.kimseyi geçmek veya kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz,süreç bunları getirecek zaten merak etmeyin.


    •çabucak yükselmek istiyorum ve çok fazla çalışıyorum,neden netlerimde belirgin bir artış göremiyorum?

    -sırf netlerim hemen yükselsin diye 1 haftada yapmanız gerekenleri 3-4 güne sıkıştırmanın hiçbir manası yok.internette gördüğünüz derece öğrencilerinin %99'u geçmişten gelen birikimlerinin üstüne koyarak başarılı oluyor yani kimsenin netleri 0'dan bir anda yükselmedi.rahat olun ve sıkı çalışmaya devam edin:)


    -yukarıda da yazmıştım ama yine yazayım:
    SAKIN TYT bitmedi diye AYT çalışmayı çok ertelemeyin,1 yılınızı çöpe atarsınız! TYT hiçbir zaman bitmeyecek.-


    BÖLÜM 4:"ANALİZ"
    ben de dahil birçok mezuna kalan öğrencinin ortak noktası:denemeleri çözüp analizini yapmadan bir kenara atmak.

    bu yazı içindeki en önemli bölümün burası olduğunu düşünüyorum.deneme sınavlarına girme amacımız yanlışlarımızı ve unuttuklarımızı tespit etmek olmalı ve bunu yapabilmek için deneme analizlerini çok dikkatli yapmalıyız.
    bunun hakkında bir video çekmeyi düşünüyorum,yayınladığımda linki burda olacak:)




    BÖLÜM 5:"TEKRAR"
    yükseliş bölümünün devamı olan bu bölümde;yükseldikten sonra nasıl aynı seviyede kalırız,düşüşleri en aza indiririz gibi sorulara beraber yanıt arayacağız.

    -iyi bir tekrar sistemi,mükemmelleştirilmiş bilgi doğurur.bir bilgiyi beynimize farklı şekillerde ne kadar fazla iletirsek o kadar kalıcı olur.-

    herkesin öğrenme stilinin farklı olduğunu(görsel,işitsel vb.) biliyoruz.buna paralel olarak herkesin tekrar etme stili de farklıdır.bu yüzden tekrar etme konusunu belli bir kalıba sığdırmaya çalışmak yanlış olur ama iyi bir tekrarda olması gereken bir temel özellik olduğunu düşünüyorum.

    •sıklık. bilgiyi öğrendiğiniz gün bir daha asla unutmayacağınızı düşünebilirsiniz ama tekrarsız geçen belli bir vakit(örneğin 2 hafta) sonra unuttuğunuzu fark edersiniz.bu yüzden 2 hafta geçtikten sonra tekrar etmeye çalışsanız bile bilgiyi unuttuğunuz için tekrar baştan bilgiyi hafızaya almanız gerekir.

    bu durumdan kurtulmak için belli kısa aralıklarla(1-3-6 gibi) tekrarı bir haftaya yayarak öğrendiğiniz bilgileri daha kalıcı bir şekilde tutabilirsiniz.


    'tekrar' aynı hataları yapmamak için tekrar yapmayı unutmayın:)



    BÖLÜM 6:"PRESTİJ"
    yükselişini yavaş yavaş herkes görmeye başladı,herkes senin adını "vay be,bu X'de ne kadar geliştirdi kendini" gibi cümlelerde kullanmaya başladı.geçmişe kıyasla kendini pek zorlamadan çok daha iyi sonuçlar almaya başladın.sona yaklaştığını hissediyorsun.

    peki gerçekten sona yaklaştın mı?

    eğer yorulduğunu hissedip,ben artık oldum deyip tempoyu düşürmek için kırmızı butona basarsan işlerin karışacağına eminim.
    yapman gereken şey,en iyiye ulaşabilmek için çaba sarfetmeye devam etmek.çünkü hangi seviyede olursan ol
    senin yerini almak için çabalayan yüzlerce belki binlerce insan var.

    ve sona yaklaşırken düşüşler,moral motivasyon bozuklukları vb. şeyler inan bana herkesin başına geliyor.önemli olan şey yere düştüğünde ne kadar iyi kalkabildiğindir.

    ---------

    ve genel olarak bir tavsiye:etrafınızdaki olayları(sınav dışı) sakinlikle karşılayın ve buna kendinizi alıştırın.çünkü sınav anında başınıza hiç tecrübe etmediğiniz bir şey gelebilir,hiç görmediğiniz tarzda bir soru gelebilir.ama siz olayları ve problemleri sakinlikle karşılamayı kendiniz için normal bir durum haline getirirseniz sınav esnasında panik olacağınız bir anı sakin bir şekilde yönetebilirsiniz.



    BÖLÜM 7:"SON"
    -sınavdan bir ay sonra-
    telefonunun titreşim sesiyle uyanıp ekrana baktın,saat 07:04 henüz.sadece 4 saat uyuyabilmişsin çünkü sonuçların açıklanmasını bekledin dayanabildiğin yere kadar.

    paneli kaydırınca neden uyandığının tam olarak farkına vardın ve kalbin çok hızlı çarpmaya başladı.günlerdir,belki aylardır beklediğin o an geldi.sonuçlar açıklandı.

    sitede hafif bir yoğunluk vardı,25-30 saniye bekledikten sonra sonuç sayfası açıldı.bilgilerini girdikten sonra sonuç ekranı belirdi..

    NEW CHAPTER.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi repolarize -- 11 Ekim 2021; 20:44:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tebrik ederim hocam

  • Nereyi yazdınız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tebriklerr

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tebrikler hocam. Çok iyi bir başarı kazanmışsıniz. Yazınız da çok güzel olmuş. İleride bir dergi yazarı olarak görmek isteriz :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dün akşamdan beri giremedim foruma:(
    güzel yorumlarınız için teşekkür ederim😊

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt
    hacettepe tıp

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam tebrik ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tebrikler 🥺

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sqlacker S kullanıcısına yanıt
    teşekkürler🥺
    sıra sizde:)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çok isterim ben de hocam umarım bir gün fırsatım olur:)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • repolarize kullanıcısına yanıt
    umarım:)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tanıdığım en idealist insansın ve hayalini kurduğun her şeyi teker teker gerçekleştireceğinden hiç şüphem yok, bu da onlardan yalnızca biriydi :) tebrikler, seneye hacettepe'de görüşmek üzere

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adesedades kullanıcısına yanıt
    beraber sıhhiye’de dolaşacağımız günleri iple çekiyorum🥳
    fakültenin önünde bekliyor olacağım seneye,kolay gelsin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • uplayalım resmen hikaye gibi yazı. akıcı ve samimi dille yazılmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simityayınları kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.