Şimdi Ara

Java ve C'nin 20 yıllık hegemonyası sona erdi: Python en popüler programlama dili oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Java ve C'nin 20 yıllık hegemonyası sona erdi: Python en popüler programlama dili oldu



    Tiobe Software tarafından her ay düzenli olarak derlenen en popüler programlama dilleri sıralamasında Ekim ayı sonuçları açıklandı. Yapılan duyuruda 20 yıl aradan sonra ilk kez liderin değiştiği ve Python'un birinciliğe yükseldiği belirtildi.



    Ayrıca Bkz.Birleşik Arap Emirlikleri'nde artık FaceTime aramaları yapılabiliyor



    Yeni lider, Java ve C'nin uzun süredir devam eden hegemonyasını sona erdirdi. Sıralama Google, Bing, Yahoo!, Wikipedia, Amazon, YouTube ve Baidu'daki arama sorguları analiz edilerek yapıldı. Bu süreçte toplam 25 arama motoru ve site mercek altına alındı.



    Java ve C'nin 20 yıllık hegemonyası sona erdi: Python en popüler programlama dili oldu



    Öğrenimi kolay, kullanımı yaygın



    Liste hazırlanırken en çok kod satırının yazıldığı dil değil de arama motorlarında diller için yapılan arama miktarı dikkate alındı. Bu nedenle bazı kişiler kullanılan metodolojiye dayanarak Python'un elde ettiği başarıyı ciddiye almayabilir ancak bunun önemli bir kilometre taşı olduğunu da kabul etmek gerekir.



    Ekim ayı sıralamasında ilk 10'a giren programlama dilleri arasında C++, C#, Visual Basic, JavaScript, SQL, PHP ve Assembly yer alıyor. Tiobe CEO'su Paul Jansen'a göre öğrenme kolaylığı, çok sayıda kütüphanesinin olması ve her alanda yaygın olarak kullanılması Python'u günümüzün en popüler programlama dili haline getirdi.




    Kaynak:https://www.tiobe.com/tiobe-index/







  • İyi de python un tüm kütüphaneleri c++. Ayrıca C# la ekran katdını 60 fps de sorunsuz alabilirken, python da kütüphanlerden kütüphane beğen, yine de 20 fps yi zor geçiyorsun. Özel yazılım yapmak, küçük botlar ve araçlar yazmak cidden güzel kolay ve eğlenceli.

    Popülerliğin en büyük nedeniyse AI ve robotik gelişmeler.

    Yoksane C ölür ne C++ ne de Java.
  • Tam da Python öğrenmeye başlamıştım, iyi motivasyon oldu teşekkürlerJava ve C'nin 20 yıllık hegemonyası sona erdi: Python en popüler programlama dili oldu 

  • İyi de python un tüm kütüphaneleri c++. Ayrıca C# la ekran katdını 60 fps de sorunsuz alabilirken, python da kütüphanlerden kütüphane beğen, yine de 20 fps yi zor geçiyorsun. Özel yazılım yapmak, küçük botlar ve araçlar yazmak cidden güzel kolay ve eğlenceli.

    Popülerliğin en büyük nedeniyse AI ve robotik gelişmeler.

    Yoksane C ölür ne C++ ne de Java.

  • Springboot’cular kotlin’e kayıyorlar yavaştan.

    Zaten bu diller arasında taht oyunları yok. Projenin işini hangi dil görürse onu seçerler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Python interpreter dil oldugu icin hic bir zaman bir compiler dilin yerini alamaz. Neden bu kadar populer peki? Cunku cok fazla kuruphanesi var. Yazanlara kolaylik sagliyor evet ama konu performansa gelince...
    C ve C++ in gelecekteki en buyuk rakibi rust dir bence. Digeri de GO

  • Assembly'nin 17. sıradan 10. sıraya yükselmesine şaşırdım açıkcası

  • Onca yıllık tecrübeye rağmen C#, Javascript ve SQL'den vazgeçemedim, bırak beni dünya da vazgeçemedi. Bütün teknolojiler bu üçlü üzerinden ilerliyor ve türetiliyor. Canlarım ya, bunlara alıştığın zaman hem diğerlerine adapte olması kolay çok hızlı bir şekilde ilerlemeye devam edebiliyorsun hem de bir dünya geliştirici olduğu için en uç senaryolarda bile çözüm bulabilmek müthiş bişi yav Java ve C'nin 20 yıllık hegemonyası sona erdi: Python en popüler programlama dili oldu 

  • Ba$lık cok iddialı olmu$ Java ve C'nin 20 yıllık hegemonyası sona erdi: Python en popüler programlama dili oldu  biri at öbürü e$ek..



    Python öğrenmesi kolaydır ama compile edilmeyip de yorumlandıgı icin yava$tır. Ayrıca Python da yapıp da c# ile yapamayacağınız hicbir sey yok. hegemonyasını sona erdirdi gibi bir olay olamaz belki öğrenmesi kolay oldugu icin yeni baslayanlar fazla aratıyorlardır

  • açık kaynak kodlu olması ümit verirken diğer taraftan yeni çıkmış dillere harcanan zaman boşa gidebilir ve tüm emekler ziyan olabilir. bu işte sağlam ilerlemek isteyenler açık kaynak kodlu ve 20 yılını doldurmuş programlama dilleri ile uğraşırlarsa emeklerin ziyan olma ihtimali de azalır. fortan cobol pl1 logo pascal delphi flash gibi dillerden edinilen tecrübelerimle yazıyorum. o zamanlar c dbase iv assembly gibi dillerde vardı ama dil kalabalığından ve tecrubesizlikten çıkmaz yollara girdik emeklerimiz ziyan oldu. bu programcilik işinde emeği ziyan olan çok insan var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de kullanım olarak popüler oldu sanıp şaşırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Java halen kraldır.

  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    Eski diller altyapılarına çok çekirdek üzerinde paralel programlama için verimli yapıları ekleseler de yeni dillerin bazılarının farklı yaklaşımları ciddi performans ve kodlama zamanı avantajı sağlayabiliyor. Bulut sistemlerde Go'nun yaygın olması, C++ dururken Linus Torwalds'ın Rust'ın bazı modüllerde kullanılabileceğini söylemesi bunlara örnek.

  • eAkman E kullanıcısına yanıt
    C'nin değil ama C++'ın rakibi Rust.
    Go da Java'nın en büyük rakibi. Zaten Java'cıların bir kırmı Kotlin vb JVM dillerine geçiyor.

  • Konuya uzak arkadaşlar varsa diğer diller ölüyor diye düşünmesinler. Siz bir ucundan tutup öğrenin de hiçbir zaman o öğrendiğiniz dil artık kullanılmıyor diye işsiz kalmazsınız merak etmeyin :)

  • Cython ile python native olarak compile edilebiliyor.





    Ek olarak GPU ve paralel programlama da çok rahat olduğu için günümüz de artık python ile performans konusunda açıkcası bir dar boğaz yaşanmıyor.



    Python, 30 yıllık bir dil yeni bir değil ki sadece kolay diye popüler olsun java dan daha eski bir dil.

    Global büyük firmalar tarafından desteği daha da arttırıldı.

    Örn: Cisco



    Pure-python da bile performans eksikliğinin profesyonel olarak aşılacak ve kullanılan çok fazla yolu var ki profesyonel olarak zaten pure python enterprise da pek kullanılmıyor artık. Bu nedenle performans bir olumsuzluk değil artık.

  • Haberde de belirtildiği gibi bu verinin hiç bir değeri yok, arama motorunda en çok python aratılması öğrenilen diller arasında popüler bir dil olduğunu gösterir. Bu haberi bir kaç kere daha gördüğümü hatırlıyorum ayrıca.

  • Assembly ile kod yazabilen kaldı mı hala:) Elinden öpmek gerek.

  • İşde java yazıyorum ama yazmasını en sevdiğim dil C. Python a alışamadım bir türlü, sevemedim de. İlk C öğrendim derslerdeki öğretiler çok oturmuş daha gelişmiş dillerin kullanımları ters geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun özeti "öğrenme kolaylığı , çok sayıda kütüphanesinin olması"

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tam python öğrenmeye başladım derken yine başa döndüm arkadaşlar yazılım öğrenmeye hangisinden başlayalım ( C ,C++,C*) hangisini öneriyorsunuz lütfen cevap yazın

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.