Şimdi Ara

İsmailağa ile Diyanet'ten ortak fetva: Bilgisayar oyunları caiz değildir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
1
Favori
4.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Diyanet buna da fetva versene.


    t24
    İyi Partili Özkan: Bir taksici, turisti "Anadolu Yakası'na geçebilmemiz için önce vize almamız gerekiyor" diyerek dolandırmış
    https://t24.com.tr/video/iyi-partili-ozkan-bir-taksici-turisti-anadolu-yakasi-na-gecebilmemiz-icin-once-vize-almamiz-gerekiyor-diyerek-dolandirmis,42573

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatın İçindenyoutube
    Remix , Mix , Remix Adam , Ben İmam Değilim Gülebilirim, Olmaz İmamım ben . İmam gülmedi .
    https://www.youtube.com/watch?v=cjUEEenvp_Q
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Inanmayan bir insanla inanan bir insan biraraya gelmezse, inanmayana doğrular nasıl anlatılacak?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin İslamınıza inanmıyoruz bunların ki İŞİD islamı çünkü...

  • Diyanet İşleri Başkanı'nın Papa'dan lüks arabaya binmesi caiz miymiş? Müslümanların Emiri Ömer'in yamalı hırkasını yani dini bir kenara bırakalım, siyasi açıdan bakalım olaya hatta. Birisi devlet başkanı öbürü bürokrat. Birisi dini lider öbürü sadece halkın ibadeti için görevlendirilmiş memur. Neresinden tutsan elinde kalıyor.

  • Navi kullanıcısına yanıt

    Ben de onu diyorum işte. Ama kutsal kitap farklı diyor.

  • krstarica kullanıcısına yanıt

    O kutsal kitaba peygamber ve sahabesi de uymamış demek ki... yoksa İslamiyet nasıl yayılırdı. Sadece kılıç ile bir din yayılamaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyaneti anlarım, devletin resmi kurumudur ama ismail ağa kim amonyum kobalt? Sana kim söz hakkı veriyor da yorum yapabiliyorsun? Bunlara imkan verenleri gerçekten anlayamıyorum  

  • şu haberi görünce Dungeon Keeper oynadığım zamanlar geldi aklıma D

  • Navi kullanıcısına yanıt

    Arkadasim diyen sensin, ogretileri anlatmak baska, dost edinmek başka. Kadinlarin gayrimuslimlerle evlenmesi bile yasak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkesin kendi inanç değerleri var. isteyen istediği gibi hareket edebiliyor günümüzde. bu bakımdan içerik yazılarındaki sözler sadece islamiyete inananları, müslüman olanları bağlar bence.


    isteyen oyun oynar, isteyen içki içer, isteyen başka işler yapar,canı ne istiyorsa onu yapar insan. bu işler günümüzde kişisel tercih seviyesindedir.herkes istediğini yapmakta özgürdür.


    benim de çocukluğum gençliğim video oyunlarla geçti diyebilirim. daha çocukken atari ile başladım bugün ps4 ve pc,mobil oyunlar var devam ediyorum (tabi eskiye oranla çok daha az). ancak bugünkü yaşımla geçmişime baktığımda oyun oynadığım süreleri azaltıp dil öğrenme,program öğrenme,çeşitli kültürel aktiviteler yapma imkanım olsaydı ya da oyun oynamak yerine daha fazla ders çalışabilseydim,daha fazla kitap okusaydım şimdilerde kendim için çok daha iyi olurdu.her açıdan daha donanımlı,daha bilgili bir insan olabilirdim.birçok kaygım daha az olurdu.özellikle geleceğe dair kaygılarım daha az olurdu.daha mutlu bir hayatım olabilirdi.


    maalesef maddi imkansızlıklar,ebeveynlerin iyi yönlendirememesi,okullardaki sınıf içi nüfusun çok fazla olması,okullardaki spor kültürel etkinlik vb. alt yapının eksik ya da hiç olmaması gibi etkenler var olan zamanın boşa geçirilmesini tetikliyor bana göre.

    şimdiki çocuklar benden daha şanssız diyebilirim. çünkü ben sokaklarda da çok arkadaşlıklar edindim,oyunlar oynayabildim,bisiklete binebildim.şimdiki çocuklar elinde pc,telefon başka bişi yok denebilir.kutu gibi dört duvarda büyüyorlar,dışarlardan habersiz.

    şansları ise bilgiye erişimin çok daha fazla ve kolay olması denilebilir.ebeveynleri de eskiye oranla daha iyi yönlendirme ortamı yakalayabilirler belki(bilgiye erişimin kolaylığıyla alakalı).

    maddi olanaksızlıklar maalesef halen devam ediyor.zor süreçler.





  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Dost kavramının sınırlarını çizmek kolay değil. Dost edinmeyin derken hiç samimi olmayın mı demek istiyor? Bence değil.

    Kadınların müşriklerle evlenmesi yasaktır ama ehli kitapla evlenebilir. Kuran müşriklerle evliliği yasaklar ama sonra insanlar yorumla bunu genişletmiştir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dinini bilmiyormusun ki ismailağa cemaatine danışıyorsun.

  • Normal insanlar değiller o sözleri söyleyenler , İslamda namaz bile 5 vakit bunlara sorsan 7/24 ibadet PC oyunu caiz değil , sinema caiz değil , tiyatro caiz değil , müzik konser caiz değil


    Bunlara göre tek caiz kadın 3-4 tane al evlen normal , tek bildikleri cinsellik ve ibadet ve başkalarının hayatlarına karışmaya çalışmak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.