Şimdi Ara

Kardeşten bile fayda yok ise kime güveneceğim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar sizlerle bir derdimi paylaşmak istiyorum. Kendim annesiz babasız büyüdüm bir iş sahibi olduğum da ise abime evlenecek diye kredi çektim. Sene 2009 falandı sanırım.


    Yıllarca abim ödüyor falan sanıyordum. Askerlik geldi çattı gittim geldim işe yerleştim der iken sene oldu 2014. O zamanın parası karşıma bir kuruş bile ödenmemiş şekilde 60 bin TL civarı çıktı.


    Kendim kalp hastasıyım 9 yıllık da bir ilişkim var. 2014 den beri neler çektim bir ben bir ALLAH bilir. Sinir stres den hastalığım aldı başını gitti saçlarım beyazladı.


    Yaşım 30 ama içim oldu 50...


    Ben yıllarca ne çileler çektim ne bir birikim yapa bildim ne üç kuruşluk bir mala sahip olabildim. 3 Tane abim var bir whatsapp grubu kurdum ve abilerime söyledim içlerinde bana bu borcu takan abim de var.


    Dedim abiler bana aylık şu hesaba 100 TL ama durumunuz var ise 200 TL atın evleneceğim zaman en azından bir çamaşır makinesi alayım.


    Aradan 5 ay geçti bir tane abim yardımcı oldu bana yıllarca borç takan abim ise ona borcum var şuna borcum var dedi beni öteledi. Şimdi ise kardeşimden öğrendim ki eşi ile balayına gitmişler.


    Ben burada nasıl kenara para atarım nasıl evleneceğim insan ile beyaz eşya onu bunu alırım diye kara kara düşünür iken o çıkıp balayına gidiyor bir kardeşim var bile demiyor.


    Uzun zamandır soy ismimi değiştirmeyi düşünüyordum bu aileden tamamen bağımı koparmak için çünkü bu aile beni bitirdi düşmanım bile bana onların verdiği zararı veremezdi..


    Zoruma giden ise yıllarca borç ödedim bir iğneye sahip olamadım. Eşim olacak insanla mutlu olacağım geleceği kendime değil bana bir gram faydası dokunmayan abime verdim.


    Çok yoruldum arkadaşlar çok... Ülke ekonomisi beni umutsuzluğa sürüklüyor eskiden derdim bir ömrümün bedeli bir ev olacak diye şimdilerde o hayallerim bile yok oldu...


    Nasıl yaşayacağım ben sevgili arkadaşlar ? Bu kadar umutsuz iken kalbimin yarısını kaybetmiş iken sevdiğimi ve kendimi nasıl mutlu edeceğim... Lütfen rica ediyorum kimse bana gelip de şükret demesin ben şükretmekten hep kendimden vermekten bıktım...


    Bu hayatı bilgisayar ekranından izlemek istemiyorum artık kalan ufacık ömrümde az da olsa şu ALLAHIN belası hayatı yaşamak istiyorum.. Saygılar sevgiler esenlik içinde kalın...




  • O abini git döv ağzını yüzünü dağıt için soğur en azından. Parayı da versin. Evine git tv'yi falan sök para edecek ne varsa topla, senin huzurun yok onun da olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam güzel diyorsunuz da kendimden başkasına kıyamıyorum maalesef içim acıyor bu tür durumlarda. Zaten ne geldiyse başıma şu içimin her halta acımasından geldi.

  • JRache kullanıcısına yanıt
    Fazla merhamet kendine ihanet etmek gibidir üstteki arkadaşın dediğine katılıyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam, kafayı kullanman lazım. Kredi çekip borca girerek evlenmek aşırı saçma bir durum. Diyeceksin ki herkes yapıyor ama o herkes dediğin kişiler kafasını kullanmıyor. Abim benden para istese evlenmek için vermezdim. Çalış, biriktir, evlen derdim. Zaten borca girip evlenecek, üstüne bir de çocuk yapacak, sefil bir hayat yaşacak. Parayı vermemem onun da faydasına olurdu. Başkalarına acımayı bırak, kendine acı. Bu hayattan sadece kafanı kullanarak, düşünerek kurtulabilirsin. Gördüğüm kadarıyla bunu pek sık yapmıyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsaewq -- 10 Ekim 2021; 21:4:43 >
  • dsaewq D kullanıcısına yanıt

    Valla hocam diyorum ya merhametim her şeyin önüne geçiyor keşke bu durumda olmasaydım. Zamanı geriye saracak gücüm olsaydı inanın sizin dediklerinizin aynısını yapardım.

  • Haklısınız da zor durum hocam maalesef. Gitsem şiddet uygulasam ne olacak ne değişecek. Başıma daha çok bela açacağım başka bir şey değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.