Şimdi Ara

HONDA'nin ISCILERE VERDIGI TAZMINATIN %40'ina DEVLET EL KOYDU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
4
Favori
9.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • adaletsiz bir vergi sistemi oldugunu dusunuyorum..asgarı ucretlıden memurdan ve ıscıden dırek vergıyı alabılıyorlar..bu gelır arttıkca oranıda artıyor lakın dıger seektorlerden patronlardan alabıldıklerını dusunmuyorum...cunku habıre af ve yapılandırma cıkıyor..elektrık faturasını odeyene bır hedıye odul gormedım ama odemeyene habıre af cıkıyor yapılandırma cıkıyor..buradan da sıstemın nasıl oldugunu anlayabılırsınız...once esıtlık hakkanıyet olmalı ulkede ..yoksa olacaklar ortada zaten..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine Garibanın parasına vergi bahanesiyle çöktüler istiyorlarki bu halk böyle 100-200binleri göremesin devamlı 3bin tl altında sürünsünler yazık vallahi yazık adamlar çalıştı hak etti büyük firmada verdi ödülünü

  • TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE DEVLET HER ZAMAN MAN MEMURUN, İŞÇİNİN MAAŞINA "VERGİ ALTINDA" ÇÖKMÜŞTÜR. BUNU İNKAR ETMETELİM! BUNUN, ASLINDA BUGÜNKÜ İKTİDARLA FAZLACA BİR İLİNTİSİ YOK; ŞİMDİKİLER DE GEÇMİŞİ AYNEN DEVAM ETTİRİYORLAR AMA TABİ BİRAZ DAHA GENİŞLETEREK. ASIL AFFEDİLMEYECEK TARAFLARI, YANDAŞLARINA TANIDIKLARI VERGİ AFFI TARZI UYGULAMALAR. NE BU YANDAŞLARIN, NE DE BU İKTİDARIN YATACAK YERLERİ YOK!...

  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    HONDA'nin ISCILERE VERDIGI TAZMINATIN %40'ina DEVLET EL KOYDU
  • Resmen haraca bağladılar milleti. Net. Nefes alamazsın, rahat yaşayamazsın, ilk bize çalışacaksın sistemi kuruldu ülkede.

  • Şans oyunlarında eskiden ne kazandıysa onu alıyordu vatandaş. Şimdi onda da yüzde 30 gibi bir kesinti var. Belli meblağ üstü tam vermiyor kesiyor. Ayıptır ya. Koskoca devlet milletin kazandığına çöküyor. Ankara'ya yolum düştü, yola yakıt parası 500 verdiysem 300 de hgs parası kesti. 600km yol yani ülkenin bir ucu değil. Sonra köprü yaptık tünel yaptık yol yaptık. Yaptıysan bana yapmadın o kesin çünkü ben onu senden kiralıyorum. Ülkemizde yabancı oluyoruz farkında mısınız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

    kendi yatirimini vergi olarak saymandan dolayi duzgun karsilastirma yapamıyorsun. Su dediklerinden dolayı

    “sen neden 10 yil sonra dondugunu bir hatirla hocam ;) sonra tekrardan dusun :)” ve “ 30 yil sonra bir miktarini vercekler mi o da mechul :)”, sana örneklerle anlatayım dedim, niye hem çok daha fazla vergi verip, hem de bir 30 yıl sonra degil, suan ise yaramadığını, yoksa yine aynı mantıksız karşılaştırmanın bir değişigini yapacaksın.


    Ben senin yaklaşık 2 katın süre geçirmişim Amerika’da. Hiç sağlık sisteminden dolayı şikayetçi olmadım diyebilirim. En büyük örneğim de su: Türkiye’de iken 2 senede teşhis edilemeyen (ki devlet hastanesinden, üniversite hastanesindeki profa kadar gitmediğim yer kalmamıştı) uyku apnesi sorunuma, burda standard aile hekimi teşhis koyulmasını sağladı.


    Amerikalilar, sistemi, ortalamanın altındaki insanın bile iyi kullanabileceği şekilde kuruyor. Acaba bu sistemden düzgün faydalanamaman (ya da gerektiğinde faydalanamayacagin korkusu), ona da “kendi yatırımını, devletin aldığı vergi sayman” ile benzer şekilde yaklaştığından mi?


    niye döndüğüme gelince, yukarıda yazdım zaten, ailemle zaman geçirmek için. Anne babamın eli ayağı tutuyorken onlarla zaman geçirebileyim ki, sonradan pişman olmayayım diye. Yoksa ülkenin yaşanacak hali yok. Çifte vatandaş olunca zaten istediğin zaman da geri dönebiliyorsun.


    neyse, ana konuya gelince, %32nin bile altında vergi veriyorsun iste, ki gelirin ortalama Amerikalının baya üzerinde. Senin turkiyedeki dengin, (ortalama gelirin 4-5 katı kazanan insan) toplam ne kadar vergi veriyor, ona bir bak. Hem gelir vergisi cok daha fazla, hem de dolaylı vergilerle birlikte 2 katından fazla (neredeyse 2.5 katin) vergi veriyor. Ki sen, Amerika’da en yüksek gelir vergisi olan yerlerden birindesin. Teksas’da olsan, durum daha da dramatik olacak.




    neyse, konuyu çok dağıttık, ana konuya gelince, devletin tazminattan gelir vergisi kesmesi normal. Hatta marjinal %40 kesmesi icin, brüt gelirin 650.000 üzeri olması gerekiyor.( Ki tam 650.000 geliri olsa bile %32 oluyor net vergisi). Dünyanın heryerinde böyle işliyor bu.

    Tek sıkıntı vergi sisteminin adaletsiz olması. Çalışandan vergiyi böyle al, ama yandasın vergilerini affet, zenginin yatırım gelirinden hiç vergi alma ( örneğin Türkiye içindeki hisse senedi gelirleri vergilendirilmiyor Türkiye’de).

    malesef bu vergi politikası, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor. Bu yüzden bizdeki gelir dengesizliği, Amerika’dan bile kötü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 13 Ekim 2021; 5:35:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu hayat pahalılığın da işsiz kalan garibanın alin terine çoluk çocuğunun rızkına gelir vergisi diyip el koy sonra miltimilyarder devlet soyguncusu cengiz tüpçü gibi adamların vergi borcunu sil..... böyle adaletin ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şunu söylemekte fayda var. Verdiğimiz verginin karşılığını kesinlikle alamıyoruz.


    Ancak buradaki kesinti üzerinden algı yapılması da doğru değil. HIONDA çalışanlarına ihbar ve kıdem dışında ek ilave 40-48 maaş gibi bir ödenek yaptı, yani özetle çalışmış gibi 40 maaş verdi.


    Fakat net maaş ifadesi kullanıldı bu yanlış. Nasıl mı? örneğin 5.000 TL alan birisinden yola çıkalım. Bu kişinin gelir vergili bürüt maaşı yaklaşık 8.500 TL civarındadır. SDK işveren payı agi vesaire onları hesap dışı bırkaıyorum.


    Şimdi sen bu adama 40 maaş ikramiye verdim demen için cebinden 8.500x40 = 340.000 TL para çıkarman lazım. Çünkü çalıştırırken zaten böyle ödeme yapıyorsun. Fakat HONDA bu kişiler için 200.000 TL veriyor. Zaten honda ben şu kadar maaş ikramiye verecem diye de bir açıklama yapmadı. 200.000 TL yi duyanlar ooo 40 maaş ikramiye alacağız zannediyor. Aslında 20-25 maaşa denk gelen bir ikramiye alıyorlar.


    Bu gün ücretli çalışan herkes için bu koşullar geçerli. Honda 40 maaş verdi devlet kesti ifadesi bence yanlış. Honda 20-25 maaş verdi. HOnda 40 maaş verecekse vergisi ile vermeliydi. Nasıl normal maaş öderken vergisini ödüyorsa o zaman da ödemeliydi.





  • Açaydım kollarımı, gitme diyeydim Hondaya?

  • nerde bi para görseler atlıyolar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllık matrah 650bin tl nin üzerine çıktıysa ne diyelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Uyku apnesinden sonrasını okumadım hıcam, kusura bakma :D sen Amerika'yı özlemişsin demekki :) uyku problemleri Amerikan insanına özeldir, uyku hapları, şekerli yuvarlak hamurlu gıdalar, bol bol kahve :) bunların Türkiye'de yeri yok, tabiki uyku apnesi teşhisi koymazlar. Amerika'da standart bir doktor seni muayene bile etmeden direk yapıştırır zaten ya zanax psikoloji hapını yabda uyku bozukluğu haplarını :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

    "Tahminimce;

    İşten ayrılmadan, son maaşlarına ek olarak ödeme yapıldıysa, malesef %40 lık dilime girer.

    Ama hesaplara havale yapılsaydı, böyle birşey olmazdı.

    Ya tabi bunu şirkette biliyor ama...

    Ülkede dürüst olmak bile suç!"


    Aynen öyle...


    El konmak diyorsak zaten daha ben maaşımı alamadan 3'te 1'ine el konuluyor. Üzerine bir de sağa sola yemeye içmeye ihtiyaçlara verirken ayrı ödüyoruz. Hep söylüyorum devam da edeceğim, verdiğim vereceğim vergiler haram zıkkım olsun.


    Haber başlıkları paso "el kondu" şeklinde her yerde de, algı kasmak da komik olmuş.


    Burada paraya el konmamış, adamlar legal yollardan ödeme yaptıkları için "gelir vergisi" kesilmiş. El konması demek illegal bir şey varsa olur, uyuşturucu yakalar el koyarsınız, rüşvet parası yakalar el koyarsınız...



    Ben olsam havale falan da değil, elden verirdim çıkarken herkese HONDA'nin ISCILERE VERDIGI TAZMINATIN %40'ina DEVLET EL KOYDU Banka da takip edilebilir çünkü...





  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Herkesten geliriyle orantılı alınsa, herkesten ama. Şu rakamlar kimsenin zoruna gitmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

    Tabi ki, keşke... Zaten o zaman böyle yüklenilmesine, saçma sapan oranlara gerek kalmaz.


    Taksiciden bile vergi alamayan devlet, en kolay nerede adam var, bordrolu memura işçiye yüklenir...


    İşveren adam gibi vergi vermez, sanayici bilmemneci vermez, işletmeci vermez... Ondan sonra bir de ağlarlar.


    Önce milletin adam olması lazım ki devlete de laf edebilelim aslında. O da zor.

  • Bu olayı gören yurtdışındaki yabancı yatırımcı nasıl gelsin.

    Barbarlıktan başka birşey değil zorla malına çöküyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunların kıblesi merkez bankası

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ülkede memur zihniyeti hüküm sürdükçe bu vergiler de devam eder. ancak girişimci işadamı biri ipleri eline alır da gerçek bir serbest piyasayı hakim kılarsa o zaman belki işler düzelir. ancak 500 yıllık fosilleşmiş bürokrasi öyle biri başa gelmeden kellesini alır.


    ankara'nın karanlığı türkiye'yi içine çekip yok ediyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 13 Ekim 2021; 15:50:38 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.