Şimdi Ara

MSI GE72 6QC Klavyedeki Bazı Tuşlar Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    MSI GE72 6QC gamebook kullanıcısıyım. Cihazı 2015 yılında aldım.


    2019 yılında klavyedeki bazı tuşlar kendi kendine çalışmamaya başladı. Çalışmayan tuşlar; *, -, r, ğ, ü, g, ş, i, enter, v, ç, .,


    Cihazımı o zamandan beri harici klavye ile kullanıyorum. İnternette biraz araştırma yaptığımda MSI model cihazlarda bu problemin kronik bir problem olduğu yazılmış.


    Cihazın garantisi yok, problem neden kaynaklanıyor olabilir?


    Çözüm için ne önerirsiniz?


    Teşekürler.




  • Güncel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bunun sebebini biraz açıklayayım.


    Bende MSI GP62M 7RD-619TR leopard modeli var.


    Laptop 3-4 senelik.


    Sorun aslında bilgisayarın tasarımından kaynaklanıyor, bu neredeyse leopard, apache tüm serilerde geçerli olan bir sorun, böyle bir şey olmaz diyecek fanboylarada kulak asmayın bilgisayarın içini açıp çok kez modifikasyon ve klavye değişimi yaptım.


    Öncelikli olarak üzülerek şunu belirtmem gerekiyor, ne yazık laptop'ınızın klavyesinin flex kablosu bozulmuş durumda, bunun sebebi işlemci ve ekran kartının arka kısmında çok kasılarak takılmasından kaynaklanıyor.


    Ve şunuda izah etmeliyim, işlemci ve ekran kartının çok ısınması bu flex kablo içerisinde ki bakır telleri sürekli genleştirip büzüştürüyor zaten çok gergin şekilde takıldığı içinde büküldüğü için kırılıyor.


    MSI servise götürürseniz sizden aşağı yukarı 1500-1000 TL arası klavye değişim ücreti isteyecekler ve sadece klavye değişmeyecek üst kasa tamamen değişecek çünkü msi klavyeleri lehimli oluyor.


    Buna başka bir çözüm olarak yan sanayi klavye alıp kendiniz değiştirebilirsiniz. Ben öyle yaptım. 430 TL civarı bir klavye aldım, kendim değiştirdim lehimleri sökerek.


    Bu arada bilgisayar için soğutma konusunda yüksek performanslı termal macun kullanın ben noctua h1 kullanmama rağmen aşırı ısınmadan klavyem bu hale geldi. Thermal grizzly kryonaut gibi macunlar kullanın işlemci ve ekran kartı için. Flex kablonun ısıdan zarar görmesini azaltır.


    arhaolinyoutube
    I own an MSI GE62VR and its keyboard recently gave out. I attempted perform a DIY fix. This video would not have been possible without: ➡️ https://youtu.be/anbztjMhYUw by Ptits trucs & astuces PC ➡️ https://youtu.be/kuSQmTMQVk4 by SellBroke Great tutorials, go check them out! -------- 🔴 my PC bg is a screenshot from https://youtu.be/Mh5LY4Mz15o -------- Music Credit: LAKEY INSPIRED Track Name: "Blue Boi", "Midnight Bounce" Music By: LAKEY INSPIRED Official SoundCloud https://soundcloud.com/lakeyinspired Official YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCOmy8wuTpC95lefU5d1dt2Q License for commercial use: Creative Commons Attribution 3.0 Unported "Share Alike" (CC BY-SA 3.0) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/legalcode Music promoted by: Chill Out Records @ https://goo.gl/fh3rEJ www.ChillOutMedia.com / www.LoFi-HipHop.com -------- ► Music Credit: 'Low Frequency Music' Track Name: 'Isolated Arent We All', 'It May Be True It May Be Not', 'Plebejer', 'Good Day', 'Opportunity' Music By: Low Frequency Music @ https://soundcloud.com/user-551516820 Official "Low Frequency Music" YouTube Channel HERE - https://www.youtube.com/LowFrequencyMusic License for commercial use: Creative Commons Attribution 3.0 Unported "Share Alike" (CC BY-SA 3.0) License. Full License HERE - https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/legalcode Music promoted by NCM https://goo.gl/fh3rEJ@ www.ChillOutMedia.com / www.LoFi-HipHop.com
    https://www.youtube.com/watch?v=40gFgoRiV3Y

    Ben bunun gibi bir kaç arkadaştan izleye izleye yaptım MSI'ın kasa yapısı çoğu modelde aynıdır yada benzerdir.





  • Merhaba,


    Tavsiyeniz için teşekür ederim. Sorunun neden kaynaklandığını anlamış olduk.


    En net çözüm yeni klavye alıp, değiştirmek olucak. Termal macunlarım yeni durumda. Açıkçası anakartı daha önce söküp takmadım. Klavyenin yanlardan farklı şekilde sabitlendiğini düşünüyorum, birşeyleri kopartmaktan korkuyorum. Bu yüzden klavyeyi internetten kendim sipariş verip, işten anlayan bir bilgisayarcıya monte ettiricem.


    Teşekürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapısızköylü -- 22 Ekim 2021; 10:48:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.