Şimdi Ara

SAMSUNG AKILLI SAATLERDE SAMSUNG PAY KULLANMA YÖNTEMİ (Apple pay uyumlu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
5.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Türkiye de çalışmayan Samsung pay ı artık akıllı saatimden kullanabiliyorum. Nasılmı;


    Bu zamana kadar saatten temassız ödeme teknolojisini duymuştum ama akıllı saatimde (samsung gear s3 frontifier) bir iki deneme yaptım ve garantisi bozulmasın diye olmayınca bırakmıştım. Daha sonra akıllı saatimin garantisi bitince temassız ödeme işini tekrar araştırdım. Samsung pay ingiltere, amerika ve rusya gibi 23 ülkede kullanıldığını türkiyede kullanılmadığını farkettim. Ayrıyeten saatin bölge kodunun (csc kodu) o ülkenin kodu olmasını gerektiğini öğrendim. Yaptığım araştırmalarda Wise denen sistemin web sitesinde samsung payla anlaşmalı olduğunu öğrendim. Hemen akıllı saatimin bölge kodunu aşağıdaki xda linkinden faydalanarak BTU (Birleşik krallık) yaptım. Daha sonra wise uygulamasından sanal kart oluşturunca sanal visa kart verdi. Fakat samsung pay sanal visa kartı kabul etmediğinden bunu kullanamadım. (web sitesinde samsung pay ile anlaşmalı diyor ama sanal mastercard vermediğinden kullanılamıyor nedenini bilmiyorum anlaşması bitmiş olabilir) Daha sonra amerikadan samsung payı araştırdım ama samsung pay a uyumlu sanal kart oluşturulabilen bir uygulama bulamadım. En son rusya da geçerli olan YOOMONEY(eski adı yandex money) denen uygulamanın samsung pay ile anlaşmalı olduğunu öğrendim ve hemen telefondan uygulamayı indirip üye oldum. Daha sonra belirttiğim linkteki açıklamaya göre saatin bölge kodunu SER (Rusya) yaptım. Yoomoney uygulamasındanda sanal kart oluşturup sanal masterkart bilgilerini samsung pay a girince samsung pay kartı kabul etti. Ve samsung pay a kart ekleme işini çözmüş oldum. Geriye bir tek yoomoney e bakiye yükleyip test etmesi kaldı. Bakiyeyide kredi kartımdan yükleyip gittim markete saati okuttum. Fakat pos cihazı saati algıladı ama işleme onay vermedi. Tekrar araştırdım ki yoomoney uygulamasına kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra işlemlerin çalıştığını öğrendim. Fakat kimlik doğrulama işi internet üzerinden olmuyormuş. Yoomoney anlaşmalı acentaya giderek kimlik doğrulama belgesi, ve kimliği acentaya ibraz edip 100 tl işlem ücretinide ödedikten sonra hesap doğrulanıp işlem yapabilir hale geliyor. Bu şekilde hesabımı doğrulama işleminide yaptıktan sonra tekrar markete gidip saatimle deneme yaptığımda ödeme işlemi başarılı bir şekilde yapıldı. Sizde nfc uyumlu samsung akıllı saatinizden temassız ödeme yapmak isterseniz anlattığım şekilde yaparak saatinizde temassız ödemeyi kullanabilirsiniz.


    Aynı şekilde apple watch saatlerinize temassız ödeme etkinleştirme de WISE uygulamasına alternatif olarak YOOMONEY sanal kartı ekleyebilirsiniz. Web sitesinde sanal kartların 3 sistemle de (Samsung pay, Apple pay, Google pay) anlaşmalı olduğunu belirtiyor.



    SAMSUNG AKILLI SAAT BÖLGE DEĞİŞTİRME XDA LİNKİ :

    https://forum.xda-developers.com/t/guide-how-to-change-gear-s3-r760-csc-whitout-flashing-a-rom.3784226/


    YOOMONEY UYGULAMA LİNKİ:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.yoo.money&hl=tr&gl=US


    YOOMONEY KİMLİK DOĞRULAMA İŞLEMLERİ İÇİN AÇIKLAMA LİNKİ :


    https://yoomoney.ru/page?id=536196


    http://xn--b1aggdba8cemk8a.xn--p1ai




    NOT: Saatinizin bölge kodu değiştirme her modele olmayabilir veya farklı olabilir. Benin kullandığım akıllı saat modeli samsung gear s3 frontifier dir. Bu konuda sorumluluk yapan kişiye aittir.


    SAMSUNG AKILLI SAATLERDE SAMSUNG PAY KULLANMA YÖNTEMİ (Apple pay uyumlu)
    SAMSUNG AKILLI SAATLERDE SAMSUNG PAY KULLANMA YÖNTEMİ (Apple pay uyumlu)
    SAMSUNG AKILLI SAATLERDE SAMSUNG PAY KULLANMA YÖNTEMİ (Apple pay uyumlu)


    SAMSUNG AKILLI SAATLERDE SAMSUNG PAY KULLANMA YÖNTEMİ (Apple pay uyumlu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdemirbozan57 -- 22 Ekim 2021; 10:26:25 >



  • gear s3 severek kullandığım bir saatti. açıkcası çok direndim satmamak için ama hiç bir yol bulamadım samsung payi kulanmak için. yoomoney keşfetti ama acenteye gidecek hiç vaktim olmadığı için ve ekstradan para vermemek için android saate geçtim. google pay güzel çalışıyor ama eski pos cihazlarında çallışmıyor ve yerli yersiz sürekli pin soruyor. ayrıca telefonla bağlantısı kopunca telefonda vpn kapalı değilse google pay gidiyor. açıkcası bunlar sevmediğim şeyler ve pekte memnun değilim. keşke samsung payi kullanabilseydim

  • Bakiye ruble tl olarak alisveris yapinca ne kadar komisyon kesiyor?
  • CMB34 C kullanıcısına yanıt

    bankam yoomoney hesabıma ruble yüklememi otomatik usd ye çeviriyor. kartımdan 200 ruble yükleme karşılığında 2.78 USD çekildi. Yoomoneyde 10 tl lik alışveriş karşılığında da 107 ruble hesabımdan aldı. Yaklaşık olarak 10 tl lik işlem için hem bankanın rubleyi usd ye çevirmesi ve hem yoomoneyin tl yi ruble ye çevirmesinden dolayı 10 tl lik işlem için 2.50 tl kur farkı oluyor. buda yüzde 25 kur farkına tekabul ediyor. büyük alışverişler için pek mantıklı değil. ama cüzdan yanımızda değilse acil durumlarda ufak tefek harcamalar için kullanılabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdemirbozan57 -- 9 Ekim 2021; 20:27:45 >
  • mdemirbozan57 kullanıcısına yanıt
    Sadece saatin mi csc kodunu değiştirdiniz telefonun csc kodunu değiştirmeye gerek var mi?
  • Sadece saatin csc kodu değişiyor. Telefonun değişmiyor

  • Konu için teşekkür ederim. Hesabı açtım denemek için. Aslında komisyonsuz olsa bende ücret verip doğrulama yaptırabilirdim ama bu yüksek kur nedeniyle mantıklı gelmiyor. Umarım komisyonsuz bir yöntem çıkar.
  • Neden kredi kartini dogrudan eklemiyoruz ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.