Şimdi Ara

Planlı eskitme, ömür kısıtlama, menfaatin teknolojiye baskısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lafta herşey kolay ama ya patron ve ya güç bastırdığında??? Yetrince mücadele edebilir miyiz?

    Konuda mamüllerin kısa ömürlü olması sayesinde üreticiye devamlı ekmek çıkarması işleniyor. Yani ömrü bittiğinde üretici hevesle yenisini satacak. Ömrün üreticinin evesine uygun bir süre olması lazım. Aşşağıdak vieoda bu tema işlenmiş ama ömrün kısaltılırken acaba verimlilik nasıl değişti? Kısa ömürlü olan bazı ürünler acaba daha mı verimliydi???


    Diğer taraftan, kısa ömürlü çoraplar acaba uzun ömürlülerden daha mı vücua uygundu?

    GZTyoutube
    Yeni bir ürün aldığınızda onu özenle kullanmaya ve bozmamaya çalışırız. Ancak ne kadar özenle kullanırsak kullanalım, her ürünün bir ömrü vardır. Bir telefon 2-3 sene, bir televizyon 5-6 sene, bir buzdolabı 8-10 sene... Peki neredeyse ezberlediğimiz bu son kullanım tarihleri doğal mı? Propaganda'nın bu bölümünde editörümüz Murat Soydan bir mühendislik oyununu anlattı: Planlı Eskitme. — Videoyu beğenin! Yeni videolar için abone olun: https://bit.ly/3oO5zRn Haberlerin anlık bildirim ile cebinize gelmesi için 'GZT' isimli mobil uygulamamızı indirin; BiP'te 'GZT', Telegram'da 'GZTCOM' yazarak kanallarımızı takip edin. GZT Röportaj: https://bit.ly/3u9SmWW Doğu Türkistan: https://bit.ly/3rjlJnK Hayati İnanç GZT'de: https://bit.ly/3jbv3Ht Sorunsal - GZT Psikoloji: https://bit.ly/39J4Rkr 🔎 BİZE ULAŞIN: Instagram: https://www.instagram.com/gzt/ Facebook: http://facebook.com/gztcom Twitter: https://twitter.com/gztcom Web sitemiz: https://www.gzt.com/ BiP: https://discover.bip.ai/subscribe?oaid=19525 Telegram: https://t.me/gztcom Merhaba, 'Haberin Sosyal Medyası' GZT'ye hoş geldin! Türkiye'de dijital haberciliğin benzersiz örneği olan GZT'nin Youtube kanalındasın. Bu kanalda gündem ile ilgili özel içerikler ve röportajlar bulabilirsin. Tarihten siyasete, bilimden sanata her alanda içerik bulabileceğiniz kanalımıza abone olmayı ve bizi diğer sosyal mecralarda takip etmeyi unutma! İzlediğin için teşekkürler!
    https://www.youtube.com/watch?v=DHCoSxoejTQ&feature=youtu.be







  • en büyük örneği iphonedur. iphone 8 in bile günümüzde halledemeyeceği iş yokken üstüne 4 part daha sürüm çıktı. gerçekten insanlar ihtiyacı olduğu için mi alıyor .?

    iphone 12 nin yapamadığı ama iphone 13 ün yapabildiğiğ ne var ? hiçbir şey. ne üzücüdür ki kendi ülkemizde bile insanlar daha ilk satış gününde iphone 13 aldı.

    bir telefona 3-4 bin liradan fazla para vermenin benim gözümde çok farklı anlamları var ama buraya yazmayacağım.

    yazacak çok şey var da , yoruluyorum gerçekten..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba öncelikle üretici olarak düşünün bir ürünü üretiyorsunuz ve bir defa satıyorsunuz birdaha yok firmalar nasıl para kazansın ki bir ürün eskimeden :D hemde devir teknoloji devriyken

  • tayfun601 kullanıcısına yanıt

    Para kazanılamayan yerde para kazanana ne denir???

    kazanç için uğraşırsın kazanamazsan da kazanamazsın. O kadar çok kazanç yolu var ki....... Dünya o kadar çok nimetini ücretsiz sunuyor ki........... kazanmasan da olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.