Şimdi Ara

Ev Sahibiyle Anlaşmazlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ÖZET

    Ev sahibi evin gerekli ihtiyaçlarını yaptırmıyor, biz yaptırıp parasını kiradan keselim dediğimizde ise tehditkar bir dille konuştu. Biz bir sonraki kira zamanı bu tadilatların parasını kiradan kessek haksız duruma mı düşeriz? Ev sahibi bize ihtarname çekerse buna nasıl itiraz edebiliriz? Ev sahibini bu sorumsuzluğu ve tavrı için nereye şikayet edebiliriz?



    Herkese iyi günler dilerim. Konumu ayrıntılarla yazdığım için uzun bir yazı oldu. Şimdiden okuyup zaman ayıran herkese teşekkür ederim

    Konum 1 hafta önce taşındığım evim hakkında. Eve taşındığımız ilk günden beri sorunlarla karşılaşıyoruz.

    1.sorun

    Evin iç kapılarının kapanmaması ve kilitlerinin olmaması( tuvalet kapısı dahil)

    Kapıların karşılıklarını taktırmadığı ve kapılar çok eski olduğu için kapılar kapanmıyor. Bizden önce bu evde yaşlı bir teyze oturuyormuş ve bu durumdan rahatsız olmamış ama biz dört kişilik bir aileyiz ve bizim için kapıların kapanmaması önemli bir sorun. Özellikle gürültü ve özel alan konusunda sıkıntı yaşamamıza neden oluyor. Banyoyu kullanırken önüne kova koymak zorunda kalıyoruz.

    2.sorun

    Bulaşık makinesi yer konulmamış olması.

    Mutfak dolapları iki yıl önce yapılmasına rağmen bulaşık makinesi yeri konmamış, bu durumu evi kiralardan kabul ettik. Bir önceki kiracının bulaşık makinesini camın yanında kullandığını söylediler biz de öyle kullanırız dedik. Önceki kiracıya sorduğumuzda bulaşık makinesi yeri olmadığından kullanamadığını belirtti. Sadece gider borusu var musluk konulmamış bile. Emlakçılar bu konuda bizi yanlış yönlendirdi. Musluk konulması, iki boru uzatılması gerek.

    3.sorun

    Sorunlar tabi ki bunla bitmedi. Eve geldiğimiz ilk gün elektrik akşama doğru açıldı evin zilinin çalışmadığını fark ettik.

    4.sorun

    Bu eve taşınıyoruz diye eski ocağı yenileyelim dedik yenisini aldık, ocakla aspiratör yüksekliği yasal olarak verilen yüksekliğe(65 cm) uymadığı için ocak yerine kurulamadı, onun yerine bulaşık makinesinin üstüne konuldu. Kurulsaydı 2 yıllık garantisi yok sayılacaktı. İlk gün bu sorunları emlakçıya bildirdik ama bize pek yardımcı olmadılar.


    Ev sahibine de taşındığımızın üçüncü günü bildirdik. Emlakçıya usta getirmesini söylediler. Emlakçının önerdiği marangoz kapılar için 450 TL para istedi. Bulaşık makinesi için sorduğumuz sıhhi tesisat da borular, musluk ve çalışma ücreti olarak toplam 150 TL para istedi. Zil için de 50 TL tutsa 650 lira tutacağını söyledik ev sahibine. Kendisi ev için hiçbir şey yaptırmak istemediğini, beğenmiyorsak evinden çıkıp gitmemizi söyledi. Sorunların keyfi olmadığını, yaşam standartımızı etkilediğini anlatsak da kendisi telefonda çok kabalaştı. Biz de bunları yaptırmanın ev sahibinin sorumluluğunda olduğunu ve yaptırıp kiradan kesmeyi teklif ettik yine de kabul ettiremedik, üstüne kiramı tam ödemezseniz ne olur diye tehdit edildik, evimden çıkın gidin diye kovulduk. Zaten bu evi zor bulmuştuk orta yolu buluruz derken bu noktaya geldik.


    Biz hakkımızı yedirmek istemiyoruz. Zaten böyle saygısız tavra karşılık sözleşme süremizden yani bir yıldan daha fazla oturmak istemeyiz. Buraya taşınırken baya masraf yaptık üstüne şu an yeni ev baktığımızda çok seçenek bulamadık. Yeniden taşınmak bizi hem maddi hem de manevi zorlayacaktır. Annem ve babam yaşlı insanlar, kardeşim ise yüksek lisans derslerinin yoğunluğuyla uğraşıyor, ilgilenecek tek insan benim.


    Sormak istediğim sorular da şunlar:

    1)Bu problemler ev sahibinin sorumluluğunda değil midir?

    2) Ev sahibi bu sorunları eve taşınmadan önce söylemeliydiniz diyor, evi böyle kabul ettiysek böyle oturmamızı söylüyor ama internette araştırdığımda eve yerleştikten sonra da yapılacak tamiratları ev sahibi karşılar yazıyor. Hangimiz haklı tarafız?

    3) Rızası olmadan bu sıkıntıları halledip kiradan kesersek yasalar karşısında suçlu duruma düşer miyiz?

    4)Kiradan bu masrafları düşersek bize kirayı ödemediğimiz için ihtarname çekebilir mi?

    Çekerse bu ihtarnameyi nasıl ve nereye itiraz edebiliriz?


    5)Ev sahibi bizi istediği gibi tahliye edebilir mi?


    6) Ev sahibimizi yaşadığımız bu sıkıntılar için şikayet edebilir miyiz ? Edebilirsek nereye şikayet edebiliriz?

    7) Sizce bir avukata danışmak gerekir mi yoksa biz tek başımıza halledebilir miyiz? Kendim de evin ne durumda olduğunu fotoğraflayacağım ama bir avukatın ya da uzman birinin evi fotoğraflayıp belgelemesi daha mı iyi olur ?


    Tekrar zaman ayırdığınız için teşekkürler.

    Ev Sahibiyle Anlaşmazlık


    Ev Sahibiyle Anlaşmazlık


    Ev Sahibiyle Anlaşmazlık


    Ev Sahibiyle Anlaşmazlık


    Ev Sahibiyle Anlaşmazlık


    Ev Sahibiyle Anlaşmazlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webercook -- 8 Ekim 2021; 9:18:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Upp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,


    Evin kiracı tarafından kullanımdan kaynaklı olağan giderlerini kiracı karşılarken demirbaş sayılacak cinsten şeylerin değişmesi veya hakikatli onarılmasının giderleri kiraya verene ait olacaktır. Örneğin, akıtan bir musluk contasının değiştirilmesi ya da onarılması olağan sayılacak giderlerdendir ve kiracı bunun külfetine katlanır. Ancak bir kalorifer peteğinin değiştirilmesi demirbaşların değiştirilmesine ilişkin bir durumdur ve hakikatli bir onarım olduğu için bunun gideri kiraya verene aittir. Saydığınız örneklerin hangi gruba girdiğinin takdirini bir uyuşmazlık durumunda hakim kanaat getirecektir. Bizim önerimiz bu gibi durumlarla karşılaşmamak için kira sözleşmesinin matbu bir sözleşme üzerinden akdedilmesinden ziyade kiralanana en uygun şekilde kiraya veren ile kiracı arasında düzenlenerek akdedilmesi ya da iki tarafın sulh yolu ile bu durumun çözüme kavuşturulmaya çalışılmasıdır. Bizim bu noktada size karşı yapacağımız her hukuki yorum çoğunlukla farazi kalacaktır.





  • Özkan kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim.

    Sorun şu biz bu eve taşınalı 1 hafta oluyor ve bu sorunları emlakçıya 1.gün ev sahibine de 3. gün bildirdik. Yani kullanımdan kaynaklı bir eskime ya da tadilat durumu olsaydı ev sahibi yerine ödemek bizim için sıkıntı olmazdı.

    Aslında sorun tadilatın parasını bizim karşılayacak olmamız bile değil, biz ev sahibinin çirkin tavrından çok rahatsız olduk. Bu yüzden tamiratlar için gerekli miktarı karşılamak bize haksızlık gibi geliyor. Büyük ihtimal olayı uzatmamak için tadilatı biz yaptıracağız ama giderken yaptırdığımız kapı karşılıklarını, boruları ve musluğa kadar alıp götüreceğim.


    Apartmanda en az iki komşu ev sahibinin paragözlüğünden söz ediyor. Gelecek sene taşınırken daha önce olan bir eksiği bize ödetmemesi için de şimdiden evin fotoları ve videolarını çekip saklayacağım.


    1)Sizce durumu başka bir şekilde mi ele almalıyız? Siz nasıl yaklaşırdınız?


    2)Bu arada evde kombi gibi ev sahibinin para ödemesi gereken bir bir demirbaş bozulursa ve yine tehdit edilirsek diye sonraki konuşmaları kayıt altına almamız sakıncalı mıdır? Bu kayıtları şikayet için kullanabilir miyiz?


    3) Bu arada ev sahibi bu tamiratları yaptırmak istediğimizi bildiği halde tekrardan arayıp ya da mesajla ona bu tamiratları kendimizin yaptıracağını bildirelim mi?


    Çok soru sorduğumun farkındayım kusura bakmayın, şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.