Şimdi Ara

Benzinli-dizel makası tam tersine döndü. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
2
Favori
25.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • suicide kullanıcısına yanıt

    Fark 70 krş mu oldu? Hocam nerenin motoriniyle benzini kıyaslıyorsunuz? Kaçak mazot fiyatıyla mı kıyaslıyorsunuz?


    Haftasonu Balıkesir-Uşak arası tüm yol boyunca gördüğüm fiyatlarda;

    Motorin 8,35TL

    Benzin 8,06TL idi.


    Dün akşam gelen 44krş zamla 8,50TL olmuştur benzin. 28krş daha gelse bile fark 43krş oluyor. Siz motorin fiyatını 8,06TL mi sanıyorsunuz yoksa bu fiyatlardan kaçak/düşük kalite/markasız vs mazot falan mı alıyorsunuz?


    Sırf muhalefet olmak için benzin-motorin fiyatı mı yarıştıracaksınız?

    Konunun açıldığı gün bile benzin 7,75TL lerde, motorin ise 7,25TL lerdeydi ve biz konuşurken motorin fiyatı benzini geçti.

    Konu açılış tarihinden düne kadar benzine 25krş zam gelen piyasada motorine 1,10TL zam gelmişti ve konuda sizden başka ısrarla "zam" haberi yapan pek kimse yok. Dün gelen zam üzerine bu akşam da eklenecek zam ile birlikte son 1 ayda benzine 1,03Krş gibi bir zam gelmişken motorine 15 günde 1,10TL geldi ve üzeri de yolda görünüyor.

    Konudan bağımsız olarak bu akaryakıt fiyatlarındaki artış ekonomik olarak içinde olduğumuz sıkıntılı sürecin yansıması. Allah sonumuzu hayır etsin. Sürekli fakirleşiyoruz ve hem benzin hem dizel yakıt fiyatı artarken şunları konuşmak mantıksız geliyor.

    Kullanamayacağımız, ihtiyaç olmayan veya tolere edemeyeceğimiz masraflardan kaçınmamız gereken bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum. Zaten araç tercihinde "Ancak 5-10 yılda kendini amorti edecek bir dizel motora o parayı peşin peşin vermek ne kadar gerekli" deme sebebim de bu kaygılar.





  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

    Mazota zam geldi diye nakliye ve navlun giderleri 2 katına çıksa bile bu nakliyesi yapılan ürünlerin fiyatlarını 2 ye katlamaz.

    Örneğin 9TL lik ürüne 1TL nakliye ilave ediliyorsa ve 10TL olarak fiyatlandırılıyorsa nakliye bedeli %100 zamlanıp 2TL ye çıksa bile ürün fiyatı 20TL olmaz. Haaa, bizim hesap çakal milletimiz 11TL değil 12TL yapmaya kalkar o ürünü nakliyeye zam geldi diye orası ayrı.

    Yani akaryakıt tankeri mazotla çalışıyor diye benzinin fiyatını da aynı oranda arttırdığını düşünüyorsanız mazotlu tankerin mazot fiyatına da aynı zammın geleceğini ve fiyat döngüsünü sürekli tekrarlayacağını da düşünebilirsiniz Benzinli-dizel makası tam tersine döndü. 


    Zor süreçler bunlar. Yanlış konulara takılıp kalmamak, bişeyleri de kendi üretimimiz kendi malımız kendi hayatımız gibi savunmaya çalışmamak lazım. Devir uzuuun zamandır tasarruf devri.





  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    Benzinli-dizel makası tam tersine döndü.

    hee kaçak, faturali kacak 🙂


    algiya gerek yok, mazottaki otv nin benzinden once bittigini bu sebeple son donemde gelen zamlarin direk yansidigini unutmamak lazim. devlet bugun otv mi geri istiyorum, ekleyecem fiyatlara dese yandim anam diye daha cok aglayacak olan benzinliler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 26 Ekim 2021; 16:15:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt

    Kamyoncu yerlerinden yakit alabilecek kadar zengin buyuk ihtimalle :) shell, opet, bp, po paylassin da gorelim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    eminim oyledir, sehrin gobeginde kamyoncu yeri he he.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicide kullanıcısına yanıt

    Moil miş. Pek baktığım bir marka değil Moil.


    Moil de şuan Motorin : 8,16TL - Benzin : 8,37TL


    70 krş farkı nereden çıkarttınız onu merak ediyordum.


    Pahalı alıyormuşsunuz yine de, Akhisar-Kula civarlarında 7,53TL lerden mazot vardı. Markalarını pek bilmiyorum ama bu fiyatlardan hesaplarsanız daha güzel algınız olur.



    Bu arada kendi söylediğiniz söze dikkat ederseniz "mazottaki ötv nin benzinden önce bitmiş olması" motorindeki fiyat artışının öngörülenden çok daha fazla olmasını gösterir. Yeniden ötv düzenlenir ve fiyatlandırma yapılırsa motorine "benzinle aynı civarda veya daha yüksek bir ötv" gelecektir.

    Sonuç olarak "yandım anam" diyen de yılda 10.000-15.000km benzinli araç kullanan halk değil yılda 40.000-50.000km dizel araç kullanan ticari ve yoğun kullanılan araç sahipleri olacaktır. Tabi bu ticari araçlardaki maliyet artışı pazarda markette yine karşımıza çıkacaktır.


    Konuya müdahil olduğunuzdan beri fiyatların artışının oluşturduğu ekonomik sıkıntıları tamamen es geçip "benzine de zam gelecek, benzine yine zam geldi, benzin sanki artmayacak mı?" diyorsunuz. Sanki motorine zam gelmesinin sizi etkilediğinden fazla benzine zam gelmesini ve diğerlerini daha fazla etkilemesini ister gibisiniz. Halbuki bakılması gereken yeri gözardı ediyorsunuz.





  • masterap M kullanıcısına yanıt

    "Dizel bu, çamur koysan yakar" mantığıyla alınıyor olabilir.

    Aracım yolda kalacak kadar çaresiz kalmadığım sürece bu tip yerlerden (merdiven altı desem doğru olabilir mi bilemedim) ne lpg ne benzin almadım, almam. Saydığınız kurumsal istasyonları tercih ederim. Türk Petrolleri de zaman zaman denk geldiğimde kullandığım istasyonlardandır.

  • suicide kullanıcısına yanıt

    Alin alin sanayiye araba lazim :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt

    yahu birakin bu isleri elli yerde yazdik motorinin zamlanmasi herkesi etkiler diye. neymis ben genele bakmiyormusum falan filan...


    benim aldigim istasyonda bugun benzin 8.42, ustune 28 daha ekleyince 8.7 oluyor. pardon fark 65kr mus 🤣 olay kurus hesabi da degil, benzindeki zamlar artik zart diye yansiyacak pompaya, eski denge kurulacak yani meraklanmayin.


    benzin keyfi bir yakittir, bu sebeple otv si coktur. devlet kullanimini sinirlandirmak ister. motorin dediginiz sey istisnasiz her seye lazim, akli başında kimse motorine otv ile yuklenmez. o olasilik zor yani.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    suanki araclarimdan biri euro 6.2, digeri euro 5. elimden gecen araclarin en kotusu euro 5 idi bu zamana kadar. arac basi 80k dan az olmamak uzere toplamda 300k km den fazla kullandim sizin camur dediginiz yakitla araclarimi. hicbirinde de sorun yaşamadım bugüne kadar, birakin bu isleri yani :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt

    pazardaki-marketteki ürün fiyatlarına etkisi konusundan bahsetmiyorum hocam, burda bahsettiğim şey akaryakıt fiyatlarının kendi içindeki fiyat rekabeti.


    çevrecilik-emisyon durumları baz alınarak dizele benzine nazaran çok daha fazla zam olacağı şeklinde bir algı var. ancak ticari olarak masraf kalemi olan mazota ciddi zam beklenirken, keyfi-bireysel kullanıma hitap eden benzine daha az zam geleceğini düşünüyor bazı insanlar. bizim ülkemizde böyle bir durumun olması çok zor bence, bizim devletimiz kağıt üzerinde benzini 10lira, mazotu 14lira yapsa bile bunu reelde her ikisini de 12liraya eşitleyerek olayı çözer. keyfi kullanimda olan bişeyde alacaklarından vazgeçmezler hocam, öyle mazot 14lira olacak ama benzin 10lirada kalacak hayalleri kurmasın kimse. benim kasttetiğim durum buydu, nitekim son gelen benzin zamları da bu durumu gösteriyor zaten...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 26 Ekim 2021; 18:3:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışında yaşayan biri olsaydım kesinlikle benzinli araba alırdım ama türkiye şartlarında sonuna kadar dizelciyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicide kullanıcısına yanıt

    benzin keyfi diyorsun da binek dizel de keyfidir, mazotu kamyon ve traktör için daha ucuz tutmaya çalışıyorlar senin dizel araban için değil. binek dizeller motorin ithalatını daha çok arttırıyor ayrıca.

  • uzakdağ kullanıcısına yanıt

    binek araclarin harcadigi motorin genel toplamda devede kulaktir bu 1, binekle ticariyi ayiramayacagina gore bu dizele devam bu da 2.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicide kullanıcısına yanıt

    pekte deve de kulak değil, milyonlarca binek dizel araba var, benzinliden çok daha fazla, devlet ayırmak isterse ayırır ticari olmayanlara yüksek mtv ötv bindirir zor bişey değil.. ha bu saatten sonra bunu yapması doğru olmaz alanların suçu ne.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzakdağ -- 26 Ekim 2021; 21:24:21 >
  • uzakdağ kullanıcısına yanıt

    bir traktorun, kepcenin saatte yaktigi motorin ile kac araba calisir... dizel bineklerin ekseriyeti yeni ve az yakan modeller. sayilari cokta olsa ticari amacla kullanılan araclara gore (doblo vs. degil, is/tarim makineleri) yaktiklari yakit hicbir sey degil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 26 Ekim 2021; 21:30:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin fiyatlarına indirim gelecekmiş yine ,iyice işi sulandırdılar ötv farkı kalmayınca .
    BUGUN İÇIN görülen odur ki dolar dalgalanması ve yüksek petrol fiyatları dengeye oturmadan ne yakıt kullanırsanız kullanın fark etmeyecektir .Yani uzun vadeli hesap yapanlar bunu ileriye dönük yapmaları bu ortamda manasız ve anlamsız oluyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 27 Ekim 2021; 11:35:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hadi iyisiniz indirim var deniyor 25kr, tabi indirim vergiye mi gidecek yoksa pompaya mi yansiyacak orasi muallak gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicide kullanıcısına yanıt

    benzincilerin gönüllerini aldılar yine :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

    gunun sonunda hepsine kol gibi zam gelecek, en mantiklisi herkesin isine bakmasi aslinda ama...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.