Şimdi Ara

Sizde de Değdirme İsteği Oluşturuyor mu Bunlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Caddede sokakta arabanızı sürüyorsunuz. Bir şekilde trafik akıyor.


    En sağ şerittesiniz.


    Karşı şerit ya da yan şeritte de vızır vızır araba var. Orada da trafik akıyor.


    Tamamen yola odaklanmışsınız. Önünüze bakıyorsunuz, sağa sola değil.


    Ama o da nesi!



    Sağda bir araba dörtlüleri yakmış, durmuş. Şeridinizi kapatmış.


    Mecburen azıcık sola kaykılacaksınız, ama belli de bir hızınız var. Fren de yapamıyorsunuz


    Bu yüzden, yol tek yönlü ise, karşı şeride,


    Yol çift yönlü ise sol şeride geçip trafik güvenliğini de riske edeceksiniz.


    Artık bunu da göze aldınız, sinyal verdiniz, azıcık sola kaykılacaksınız.


    Ama o da nesi!


    Herif tam siz yanından geçecekken şöför tarafından kapıyı açıyor.


    O da yetmiyor, koca gövdesi ile yola doğru tomalıyor.


    Zaten arabası bir şerid yer kaplıyor. kendisi de gödeni ile yarım, bilemedin 3/4 şeridi kaplıyor.


    İşte tam o anda, arabanın sağ dikiz aynasını herifin o koca gödenine LİPS diye yavaştan değdirip yanından son sürat yanından geçme isteği oluyor bende. Böyle makas alır gibi, italyan başbakanı berluskoninin sekreterine yaptığı gibi.



    Hatta birkaçına da yaptım , Ahh noluyor lan dediler.



    Arkadaş, akan trafikte araç durdurulmazzzz!


    Hadi durdurdun, yola öyle lap diye çıkılmaz!








  • Benim çarşıda arabayla işim olduğu zaman eğer düzgün bir park yeri yoksa şerit kapatacak şekilde park etmek yerine ara sokaklara girer orada düzgünce park eder 2 adım yol yürür işimi hallederim. Oysa vatandaş löps diye arabasını şeridin ortasında bırakıp gidebiliyor. 2 adım yürüse incileri dökülür çünkü.

  • Haklısın, hiç bakmadan kapı açanlar yokmu, ayar oluyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Değdirmek ne kelime, alıp o dandik arabalarını iki adım atmaya üşenen arkalarına monte edesim geliyor.

  • Kapı açmanın kuralı vardır sadece direksiyon tutunca araba kullanılmıyor maalesef. Arkadan bisiklet veya motorda geliyor olabilir. Ben genellikle kapıyı açarken aynaya bakarım kapıyı hafif ittirirken de aynayı takip ederim azcık kapıyı araladıktan sonra dönüp kontrol için kendim de bakarım. Arka koltuktaysam döner arkama bakarım sonra kapıyı açarım. Ancak buna sürücü dikkat etse de arka koltukta veya yan koltukta henüz dikkat eden görmedim.


    Dediğiniz gibi laaak diye dibine kadar açıyorlar kapıyı büyük korunaklı araç olsa durabileceksem bile kapıya vurup kırdıktan sonra dururum ben. Birden açtın duramadım derim.

  • genelde arka koltukta oturan yolcular arkaya bakmadan kapıyı hemen açıyorlar, açıkçası açıdan dolayı arka tarafta otururken geriden gelen araçları görmekte zor oluyor. bu nedenle ben duracağım zaman şoför tarafındaki panelden çocuk kilidini açıyorum, aynadan arkayı kontrol ediyorum arkası müsait olunca çocuk kilidini kapatıp öyle indiriyorum arka koltuktaki yolcuları. elektronik çocuk kilidinin böyle bir fonksiyonu da var :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 5 Ekim 2021; 0:16:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüzde yol ortasına araba park edip, ses çıkarınca dayak yiyip oturan ya da sen nasıl bana laf edersin diye çekip vurduktan sonra haklı çıkan insanların olduğu ülkede bunlar çok normal. Şahsen burda var. Gidiş geliş yönünde tek şeritli yolda adam yolun ortasına bırakmış, karşıdan gelen şerite girmen gerekiyor yol yok, polis motorla ya da arabayla yanından bakmadan geçip gittiği (bir nevi yol ortasına park eden adama haklısın demekle aynı) olan bir ülkede artık böyle şeylere takmamak gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle durumlarda şeridinizden çıkmak yerine fren yapın gerekirse durun, sırf durmamak için karşı şeride veya çift şeritliyse yol sola çıktığınızda aniden kazaya sebebiyet verebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben benzer bir durumda birine çarptım. 4-5 kişilik bir kız grubu üniversite içerisinde iki gidiş iki geliş bir yolda kenardan yürüyorlar. Yol kenarında da oldukça geniş bir kaldırım var. Ancak ısrarla yolun sağ şeridinden yürüyorlar. Yolda da iki şeritte trafik akıyor. Hızım 20-25 arası. Yaklaşırken kısa kısa iki kere korna çaldım. İkinci kornada en soldaki arkasına dönüp baktı istifini bozmadan yürümeye devam etti. En sağdakiler zahmet edip kaldırıma çıktı da bizimki sallana sallana yürümeye devam ediyor. Geçerken sağ aynayla buna bir koydum kendi etrafında döndü. Ay noluyor be diye bir bağırdı gülmekten direğe çarpacaktım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖlüyenYörüler -- 5 Ekim 2021; 1:47:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim çarşıda arabayla işim olduğu zaman eğer düzgün bir park yeri yoksa şerit kapatacak şekilde park etmek yerine ara sokaklara girer orada düzgünce park eder 2 adım yol yürür işimi hallederim. Oysa vatandaş löps diye arabasını şeridin ortasında bırakıp gidebiliyor. 2 adım yürüse incileri dökülür çünkü.

  • Konu başlığı güzelmiş. Ben de konu değdirmekten açılmışken sorayım. Bir yaya olarak mesela karşıya geçmem gereken durumlar oluyor. Haliyle trafik ışığı olmayan yerlerde araçların geçmesini filan bekleyip sağımıza solumuza bakıp geçiyoruz. Ama sonuçta geçmeden önce bekliyoruz. Beklediğim yer kaldırıma yakın yol olsa da araçlar park etmiş ya da durmuş, yolun o kısmını kapatmış olabiliyor. Yani bir yaya olarak hiçbir şekilde yolu tıkamıyorum, trafik sıkışıklığı yaratmıyorum. (Zaten akan trafik olsa yolda ne işim olur, kaldırımda beklerim.) Bu park ya da durmuş haldeki araçların arasına girip kafayı hafif uzatıp yoldan aracın gelip gelmediğini görmek için bekliyorum yani yol müsait olduğu an geçeceğim. 2 kere benzer şartlarda farklı yerlerde başıma şöyle bir şey geldi. Otomobil sürücüsü kişiler hafifçe geri geri giderek hafifçe çarptı çok hafif, dokundu da diyebiliriz. Ama sanki bunun farkında bile değiller gibiydi. Her iki olayda da telaşlı ve tartışmakla uğraşamayacak kadar namüsait durumda olduğumdan sürücülerin yanına gidip tartışmaya girmedim. Yani bir yaya olarak ben haksız mıyım? Çekilmem gerekiyorsa bu araçlarda korna filan yok mu çalacak? Bu saygısızlığı siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Saygısızlık mı dikkatsizlik mi? Dikkatsizlikse 2 adet potansiyel trafik teröristine rastlamışım demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 5 Ekim 2021; 4:42:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    başkan bu konu (o malum şeyi yaptıktan sonra gelen pişmanlık hissi) çok iyiydi bence kafa dergisine falan yolla.

    ironi anlatım falan efsane

  • DUYGULARIMIN DERMANI GÜZEL KARDEŞİM BENİM BE .

    İzmir inönü cadesinde ( balçovaya bağlanan cadde ) her gün yaşadığım olay . LÖNK diye duruyor herif . Zaten 1 gidiş , 1 geliş şeridi var . Motorcusu kağıt toplayıcısı , köpeği , yayası eksik olmuyor . Üstüne adam simit almak için trafiği durduruyor . Ah ah

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İyi bir örnek değil ama aynı öyle durumda master minibüsün sağ aynasını elemanın kafasına denk getirmişliğim var. Tam sağa dönüş ışıklarının dibinde park yasağı olan yerde park ediyordu dingil.

  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Dikkat çekme gibi bir derdim yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereye park edersen park et kapı açmanın bir kuralı vardır. Sağ elimle açarım ben kapıyı bu sayede arkamı dönüp kontrol edebilirim kimse var mı diye. 13 yıldır araç kullanıyorum hiç bir zaman dan diye kapıyı açmadım. bir kere insanda bilinç olacak. zeka seviyesi ortalamanın altında bizim milletin. ondan dolayı sürekli aynı şeyleri görüyoruz. onların çocukları da onlar gibi moron oldukları için ve bu moronların üreme hızı inanılmaz fazla olduğu için giderek azınlık hale gelmekteyiz. yapacak birşey yok.

  • Videodaki olay 2 gün önce geldi başıma, yayası ayrı dert, arabası, şoförü ayrı dert. Yayalar caddeyi çaprazlama geçiyorlar, hem de yol kesişim bölgesinden, arkamdaki İnsan oğlu İnsan(!) da az daha kamyonun altına girecekti. Hangisine değdireceğini şaşırıyor insan.


    BMW terörü (1)streamable
    BMW terörü (1)
    https://streamable.com/mde26y
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    bende aynı fikirdeyim ne amaçla ve neden yapıldığı sizi bağlar yanlız


    başlıkların gereksiz şekilde konu dışını çağrıştırması sanki tıklama üzerine kurulu haber sitesi başlıkları gibi..


    otomobil bölümü için gereksiz bence..

  • Ben de kızıyorum bunlara ama asla fiziksel şiddeti ilk başlatan olmam. Bağır çağır, hakaret et eğer rahatlatıyorsa... bunların hepsi bir tarafa, vurmak başka bir tarafa.


    Fiziksel şiddete ilk başvuran her zaman haksız taraftır. Bir gün beş santim fazla denk gelir, ameliyatlı veya tabancalısına denk gelirsiniz gösterirler dokunmayı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.