Şimdi Ara

Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kısaca Özellikler :


    Görüntü Teknolojisi:3LCD

    Çözünürlük:Full HD 1920x1080, 4K Destekli Full HD

    HDMI:Var

    Wi-Fi:Var

    USB:USB Medya Oynatma (Type A)

    Kablosuz:Wi-Fi

    Mesafe:Ultra Kısa Mesafe


    Laser Light source

     20,000 hours Durability High


    Colour Video Processing

     10 Bits


    2D Vertical Refresh Rate

     192 Hz - 240 Hz


    Colour Reproduction

     Upto 1.07 billion colours


    Işık Gücü:3600


    Kontrast:2.500.000:1


    Maximum Input Resolution 4096 x 2160 @ 60 Hz 8 bits, 4096 x 2160 @ 30 Hz 12 bits


    Supported Input Resolutions Ultra HD 2160p at 30 Hz @ 12 bits 30 Hz @ 10 bits; Full HD 1080p/i; HD 720p, 576p/i; 480p/i


    Native Panel Resolution 1920 x 1080


    Color Brightness5 Color Light Output: 3,600 lumens


    White Brightness5 White Light Output: 3,600 lumens


    Maximum Color Gamut Rec.7096


    Interfaces

     USB 2.0 Type A, USB 2.0 Type Mini-B, HDMI in (2x), Digital coaxial audio out, Wireless LAN IEEE 802.11a/b/g/n/ac, HDMI ARC, HDMI (HDCP 2.3)




    Cihazın bir üst versiyonu LS500 de var.


    Bir yıldır almak istediğim ama fiyatından dolayı alamadığım bir cihaz.Sonunda kısmet oldu aldım.


    Daha önce test etme şansım olmuştu ve çok beğenmiştim.O günder beridir almayı çok istiyordum.


    Beni cezveden tarafı öncelikle klasik pprojeksiyonlar gibi tavana veya arkada bir sehpaya koymanıza gerek yok.Kablo derdi yok.


    Önünden biri geçti ahize denk geldi sağa çek sola çek gibi uğraşmalardan kurtuluyorsunuz.


    Hemen televizyon sehpasına koyup duvara veya perdeye yansıtıp izleyebiliyorsunuz.Ekstradan bir kurulum derdi yok.


    Bunlar fiziksel avantajları.Diğer artılarına gelirsek.İçinde android işletim sistemiyle geliyor ve gmail hesabınız varsa telefon ile iki dakikada bütün ayarlarınızı yapıyor.Dolayısıyla kurulum çok kolay.


    Kendi menüsü içersinde herkesin rahatlıkla yapacağı basit ayarlamalar var.Dil Türkçe zaten.


    Çeşitli modlar var.Sinema modu ,canlı mod gibi.Kendinzde renkelere ayarlara müdahale edebiliyrosunuz.


    Sekiz köşe düzeltme var.Oldukça başarılı.


    Hdr destekli.Doğal çözünürlük 1080p ama 4k desteği mevcut.1080p bile açsanız bir videoyu onun 4k mı 1080p mi olduğunu ancak çok iyi gözlere sahip birileri anlar.Görüntü mükemmel.


    4k 60 fps SDR olarak çalıştırıyor

    4k 30 Fps HDR olarak çalıştırıyor.

    4k 24 Fps HDR olarak çalıştırıyor.

    Ayrıca 60 hz 8 bit 30 ve 24 de ise 12 bite kadar çıkıyor.Zaten denemelerde 30 ve 24 de çok daha iyi olduğunu fark ettmiştim.


    Işık gücü 3600 ansilümen.Ben yüzde 50 e kadar düşürdüm.Bana fazlasıyla yetti.


    Wifi 2.4 ve 5ghz desteği var.


    En çok memnun kaldığım içersinde mini bir soundbar var.Yamaha ın yaptığı ve oldukça başarılı olan ses sistemi , evinde soundbarı olmayanlar için yeterli olacaktır.


    Bu cihazların yani ultra yakın projeksiyonalrın veya lazer tv lerin kendi özel perdeleri var.UST ALR adında.ortam ışığını reddeden perde diye geçer.O perde ile izlemiştim ve o zaman çok etkilenmiştim.Çünkü bu perde normal perdelerin aksine görüntüyü ister gündüz ister gece farketmeden çok daha canlı , belirgin bir şekilde yansıtıyor.


    Bu perdeler ciddi pahallı.7bin tl civarında satılyıor.Bende halı hazırda 120 inç beyaz ayaklı perde var.Bir firma ile görüştüm onlar bana kendi perdesi olamdan olmaz.Almak mecburiyetindesiniz dedi.Ben yinede cihazı aldım.En kötü bir iki ay sonrada perdeyi alırım dedim.


    Cihazı beyaz perdede açtım.Görüntü evet UST ALR perde gibi değil ama gündüz hariç karanlıkta gayet güzel görüntü veriyor.Ben UST ALR ile de izlediğim için aradaki farkı anlıyorum.Ama hiç izlemeyen biri görüntüyü çok beğenir.


    Özetle söyleyeceğim bu cihaz gerçekten çok başarılı.Renkler siyahlar çok etkileyici.Hele UST ALR perde de kullanırsanız sonuç gerçekten mükemmel olur.Gündüz de çok rahatlıkla izlenebilir.Tv gibi kullanırsınız.


    Zaten bu cihazlar projeksiyonla televizyonu birleştirip yeni lazer tv adında yeni bir konsept oluşturuyor.Geleceğin evlerinde yer alacak bir cihaz olarak görüyorum.


    Eksi diyebileceğim ise lan bağlantı yok.Birde android işletim sistemi içersinde Netflix yok.Diğer uygulamalar var ama Netflix neden yok anlamadım.


    Ust Alr Perde ile bütün ışıklar açık .


    İlk fotoya dikkat edin.tv koydum yanına arada fark yok desek yalan olmaz.projeksiyon ışık gücü yüzde 50 en düşük ayarda.özelikle bu ayarda çektim.daha da arttırsam ayarları tv gibi kullanıyorsun.hem sağ tarafta tv orada hemde fotunun çekildiği yerin arkasında avize var.ikiside açık.gördüğünüz gibi ışıktan hiç etkilenmiyor.


    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)
    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)
    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)
    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)
    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)






    Beyaz perde Akşam ortam ışığı kapalı


    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)
    Epson LS300 Ultra Yakın Mesafe Lazer Tv (Projeksiyon)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpcore -- 15 Kasım 2021; 12:16:46 >







  • Güzel cihaz. Benim de düşündüğüm bir cihazdı. Tek eksisi 4k olmaması sanırım. Yoksa çin işi ust lerden daha iyi renkler verebilen, düzgün kalibrasyon ayarlarına sahip bir cihaz. Hayırlı olsun.

  • ULYSES kullanıcısına yanıt

    4k destekliyor. Sinyali kabul ediyor 1080p olarak gösteriyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki eğer cihazın size 1080p olduğunu kimse söylemezse anlamazsınız. 4k sanırsınız. O kadar emin söylüyorum. Gerçekten başarılı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur. Piyasadaki ust lerin hemen hepsi zaten native 4k değil. Ama insan 1080p bir projeksiyondan artık 4k olanına geçmek istiyor. Elimde 1080p cihaz olmasa kesin düşünürdüm. Hala da karar verebilmiş değilim gerçi. Bu arada alr perdelerin abartıldığını düşünüyorum ben de. Gündüz izleme için iyiler. Ama karanlıkta yapılan testlerde düz perdelerden bir farkı görülemiyor. Bence fiyatları aşırı yüksek. Tamamen pazarlama taktiği olduğunu düşünüyorum. Bu tarz projeksiyonlar yaygınlaştıkça fiyatları düşecektir. Bende mesela spekta sabit perde var kontrast gri olarak. Alırsam onunla kullanacağım. Ona çerçevesiz alr kumaş alıp kendim yaptırma gibi bir planım da var. Perdeyi aldığım yere bir sordum ama pek ilgilenmediler. Direk alr satalım diyorlar. Çinden metre kare olarak almak mantıklı olacak gibi.

  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam. Bende de Xiaomi 4K USDT vardı. Arıza yaptı ve ücret iadesi aldım. Şimdi yeni cihz bakıyorum. 4K olarak o fiyata başka bir cihaz yok gibi zaten.

    Bu cihazın "4K Input kabul edip 1080P " gösterimini merak ettim. Açıkçası 18000TL fiyat ile 1080P cihaz almaya pek sıcak bakmıyorum. Klasik tip projeksiyon kurulumu da yapmak pek istemiyorum.

    2016'dan beri UST kullanıyorum. Daha önce de LG PF1000UT kullandım. Mayıs ayında Xiaomi 4K almıştım. Şimdi yine o yüzden 4K UST bakıyorum.


    LS300'ün lümen değerli oldukça iyi duruyor. Genel renk gösterimi vs. de söylediğinize göre oldukça başarılı. Specta perde ile kullanıyorum. ALR almam açıkçası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Ekim 2021; 15:55:40 >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt

    düz alr perdeler dediğin gibi gündüz artı var.ama ust alr perdeler daha farklı gündüzde gecede fark ortaya koyuyor.gündüz evet ciddi fark var ama gece o kadar yok dediğin gibi.alr perdelerde izleme açısı sorunu var.ben denedim beğenmedim.o yüzden alırken onuda göz önünde bulundur.

    sana pazarlama taktiği olarak katılıyorum.mesela bana beyz perdeyle hiç bir şekilde izlenmez dendi tanınan bir firma üstelik.ayıp ettiler ama ben denedim ettim öyle aldım.şu an akşamları çok iyi performans veriyor.gündüz idare ederi.ust alr perdeyle gündüz çok daha iyi olur.ama bu fiyatlarada perde alınmaz.bakalım fırsat kolluyorum denk getirsem ikinci el ya da kampanya öyle alıcam sabit çerçeve.

  • oup59 kullanıcısına yanıt

    dostum sana çok net bir şey söyliyim 4k dediklerinin hepsi 1080p emin ol.gerçek 4k cihazlar 30bin civarı.xiaomi de öyle.bunu almadan önce xiaomi baktım açıkcası bunla karşılaştırdığımda ben pek beğenmedim.yurtdışından ve tanıdık bir kaç kişiyle konuştum kronik sorunlu olduğunuda söylediler.bir çok cihaz arızalı çıkıyormuş.özelikle yansıtmada kalın çizgiler oluşuyor zamanla.


    demo imkanınız varsa gidip bakın.4k olup olmadığını anlayabilmeniz çok zor.görüntü renk parlaklık kontrsat çok iyi.


    specta perde iyidir.onunla kullanama devam edebilirsin.bende perde sırdan basit bir perde.ayaklı birde.o yüzden zaten değişmeyi ve sabit çerçeve almayı istiyordum.alabilirsem ust alr alacağım.alamazsamda gümüş gri , kontrsat gri gibi perdeleri deneyip almayı istiyorum.

    sabit çerçeve olması şart bu cihazlar için.en ufak potlukta sırıtıyor.


    unutmadan epson bu cihazlara beş yıl garanti veriyor.





  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Benim yaşadığım sorun da zaten dikey beyaz çizgi. Bu cihazlarda kronik bir durum ve aslında çözümü var. Cihaz içinde metal bir plaka var. Orijinali zamanla sıcaktan gevçeyip DMD kablosuna baskı yapıyor ve dikey beyaz çizgilere sebep oluyor. Benim cihaz direk bozuk çıktı kutudan. 1 ay süre sonunda (20 işgünü) firma ücret iadesi yaptı. O metal plakanın düzgün halini 3.parti olarak 80 Euro'ya satıyorlar aslında. O parça değişince cihazın kronik sorunu ortadan kalkıyor.


    UST perdeleri güncel fiyatları ile hiç düşünmem. 100 inch 7750TL ve 120 inch 11500TL zaten. Bendeki perde 120 inch Specta motorlu perde. Zamanında iyi fiyata almışım. Şimdi 3500TL olmuş.

    Potluk konusu evet. Teknolojisi gereği UST'ler yansıtma yüzeyindeki en küçük pürüzü belli edebiliyor. Kullandığım Specta perdeden bu açıdan memnun kaldım. Zaman için herhangi bir gevşeme, toplanma vs. yapmadı. Sürekli açık duruyor zaten. Aç kapat yapmıyorum. Kendisini buldu ve o şekilde hizmet veriyor :)


    EPSON'un LS500 modeline bakıyorum. 500 modeli 5 yıl garantili olduğunu biliyordum ama LS300 de 5 yıl garantili ise güzelmiş.


    Samsung ve LG'nin UST cihazları da var ama maşallah 35-50K fiyatlar havada uçuşuyor.


    UST'ye alışınca da klasik projeksiyon ve kısa atımların kullanılması çok zor geliyor. Kısa atım olarak Viewsonic X10-4K var ama 129 inch verme mesafesi 3m. Yani klasik cihaz haline geliyor.


    Biraz daha cihaz bakmaya devam edeceğim. Çok düşük bir ihtimal klasik tip projeksiyon alıp düzgün bir yere montaj ve ayarlama yaptırırım ama yüksek ihtimal UST ile devam edeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Ekim 2021; 18:15:31 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt

    ls500 düşünüyorsan imkanın varsa zaten direkt al.ona baktım denedim.


    ls300 3600 ansilümen ls500 4000 ansilümen. birazda kontsart farkı var.onun dışında lens shift benzer bir yapıyla 4k oalrak geçiyor.

    dediğim gibi çoğu native 4k değil ls500 de değil.


    ama güzel cihaz alnır.samsung yeni çıkarmış gerçek 4k diye biliyor yaklaşık 40bin tl civarı bir şey.gerçek 4k cihaz almak zor ve o kadar para vermek gerekirmi ben emin olmadım o yüzden ls300 mantıklı geldi.

    dediğim gibi görüntü renk kontrast parlaklık harika ve 4k desen kimse anlamaz.

  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Boyutdigital firması LS500+100ich ALR perdeyi 32K'ya listelemiş. Sadece cihaz için bir fiyat isteyeceğim onlardan.


    İçerik tüketimim Shield TV Pro üzerinden film/dizi ile XBox Series X ve PS4 Pro/PS5 üzerinden 4K ağırlıklı olacak.


    O yüzden bir şekilde "4K" cihaz bakıyorum ama "gerçek" 4K ünitelerin fiyatı çok yüksek.


    LS500, Xiami 4k vs. ne kadar gerçek 4K artık kafam karıştı zaten.


    EPSON Ls500 detaylarından "4K Yükseltme Teknolojisi her pikseli çapraz olarak kaydırarak Full HD çözünürlük kalitesini ikiye katlar" ifadesi var.

    LS300 zaten FHD ama 4K sinyal kabul edip downsize ile veriyor belli ki.

    Xiaomi 4K ne yapıyor bilmiyorum :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Ekim 2021; 18:23:27 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    dediğim gibi hiç biri 4k değil.çeşitli yazılım falan filan 4k mış gibi yapıyor.xioami de aynı ben gördüm ve beğenmedim ls300 göre görüntüsünü.


    bence 4k kısmına çok takılma sen görüntüye bak öyle karar ver.4k yazması veya yazmaması bir şey ifade etmiyor.


    bende de xbox series var.gayet iyi çalşıyor.sorun yok o konuda.ayrıca ben bir ay önce boyutla konuştuğumda 29 bin fiyat vermişti.haberin olsun.ona göre konuş hatta peşin falan 28 binde yaaprız demişlerdi.şimdi ne olur bilmem.


    senin perden iyi.benim ki gibi dandik değil.o yüzde sadece cihazı tek kaça bırakırlar öylede bir yokla.çok fark yoksa o zaman perdeyle beraber sorarsın.

  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Geçen sene Black Friday zamanı firma liste fiyatı 24K idi ve 2000Tl kendisi indirim kampanyası yapıp 22K idi. O zaman almadım. Şimdi fiyatlar uçtu gitti. Aslından dolar o zamanlarda 8-8.1TL diye aklımda kalmış. Fiyat artışının tek sebebi kurlar değil aslında ve bunlar da biraz niş ürünler. İsteyen alsın moduna giriyor firmalar. Bakalım bir soracağım ne fiyat verecekler göreceğim.


    LS500 4K için zaten açıkça visual enhancement/double 1080P diye yazmış. 10880P olarak LG PF1000UT kullandım ama güncel modellerin ANSI değeri çok daha yüksek ve arada lens ve görüntü teknolojileri de gelişti. 2016 modeldi o cihaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Ekim 2021; 18:49:1 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Ls 500 de 4k değil. İki adet lcd panel ile ekrana 2k görüntü veriyor. Xiaomi gibi 0.47” dmd çipli cihazlar pixel shifting ile 4k piksel verebiliyor. Gerçek 4k değil yani ana ls500 den yine de daha keskin görünür. Ancak ls 500 renk ve kontrast açısından çok çok daha iyi ama tek sorunu bence fiyatı değil, yerleşimi de sıkıntı. Perdeden baya bir uzakta durması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla ls300 yerleşim açısından daha rahat bir cihaz. Diğer yandan bence bu fiyatlar çok fazla. Projeksiyonun espirisi büyük ekranı ucuza sunmasıydı eskiden. Şimdi bakıyorum 30.000tl lere çıkınca çok güzel 100” tv ler var. Gece gündüz aç izle. Hdr performansları da projeksiyonları gömer. Ama tv renklerini beğenmiyorum ben. Fazla parlak ve göz yorucu geliyor. Projeksiyon daha az yoruyor izlerken. Kafa iyice karışıyor bu durumda. Şu ust ler biraz ucuzlasa şüphe kalmayacak ama…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gerçek 4K UST zaten artık bıraktım. Fiyatlar aşırı yüksek. Görüntü yükseltmeli modellerin fiyatları bile malum. EPSON LS500 modelinde 120 inch görüntü için 52cm mesafe gösteriyor. LS300 ise 39cm veriyor. Arada belirgin bir fark var. Xioami 4K modeli için de bu mesafe 34 cm.


    Fiyatlar gerçekten de artık "komik" bir hal aldı. Evde 75 inch TV var ve bir tane daha büyük TV almak da pek istemiyorum ki zaten 120 inch perdeye

    alışık olduğumdan 85 inch TV de alsam kesmez. 100 inch hiç bakmadım.


    İşin için eUST girince projeksiyon cihazları da iyice arttı. Epson modellerinin 5 yıl garantili olması da büyük bir avantaj. LS300 modelini bir denemem gerekecek sanırım bir yerde. Direk FHD bir cihaz alıp 18000TL verince de sanki yanlış bir iş yapmışım gibi hissediyorum. Biraz da psikolojik bir etki. Diğer "4K" modelleri çeşitli teknolojiler ile FHD'den 4K'ya yükseltme yapıyor olsa da yine de bir "4K" yeteneği var.


    Şimdilik o yüzden nispeten 4K yetenekli modellere bakmaya devam ediyorum. Orada da Xiaomi 4K ve Epson LS500 var. Fiyat açısından en uygn Xiaomi modeli. Epson modelleri ise yüksek ANSI lümen, renk ve garanti gibi özellikleri ile öne çıkıyor.


    Xiaomi modelinde giderilebilse de kronik bir arıza var. Servis gidermek yerine (bilmiyor da olabilir) bana direk ücret iadesi yaptı. En azından 2 yıl TR garantisi önemli. Aslında 4K 1S modeli da var ama TR'ye gelmedi. Benzer kronik durum onlarda da olduğundan Çin'den almam bu cihazı.


    Bu gidişle duvara ve tavana kablo kanallarını çektirip klasik tip projeksiyona geçeceğim. Çok daha uygun maliyetli olur en azından :)


    @ULYSES




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 8 Ekim 2021; 8:1:30 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Bende şu an klasik sistem full hd lg pf1500 led projeksiyon var. Kablo çok sorun olmuyor aslında ama ust lerin minimalist tarzını seviyorum. Konsoldaki cihazlara yakın olması (apple tv, oyun konsolu vs.) Büyük avantaj. Şu an amazon tr de xiaomi'nin bir modeli satışta. 2020 versiyonu gibi duruyor ürün koduna bakınca. Ama 1s falan yazmamışlar. Bu xiaominin model karmaşası ayrı bir olay zaten. O kronik çizgilenme sorunu sanırım 1s de de oluyor. Projektor Junkies sistesinin sahibi bu modele sahip ve tamir videosu da paylaşmış. Pek zor görünmüyor tamir işi. Ama sıfır, garantili cihazda böyle bir işlem yapmak zorunda kalmak saçma bence. Ust ler konusunda son zamanlarda bir çeşitlenme, rekabet ortamı oluştu gibi. Belki ilerleyen dönemlerde daha iyi cihazları daha uygun fiyatlara bulmak mümkün olur. Şahsen epson'un bir sonraki jenerasyonu nasıl olacak merak ediyorum. 3 laser liler de şimdilik pahalı olsalarda düşmeye başladılar piyasaya. Tek laser modellerin bir iki yıl içerisinde 10k ve altı civarına çekileceğini düşünüyorum (kurdan bağımsız olarak tabi).





  • ULYSES kullanıcısına yanıt

    Amazon TR'deki de ilk modeldir. 1S hiç görmedim TR'de ki kronik sorun o model için de geçerli. Benim cihaz da direk kutudan sorunlu çıktı. Servis ya bu tamir işini bilmiyor ya da sıfır cihazı tamir etmek yerine getirdikleri yerden değiştirmeyi daha uygun buldu ama o da uzun süreceği için ücret iadesi yaptılar. Fengmi C2 modeli çıktı. 2021 olarak. Oldukça güzel bir cihaza benziyor ama 2000-2250 USD oluyor TR'ye gelmesi. Garantisiz olarak da böyle bir cihaz almam açıkçası. Biraz bekleyeceğim. Eğer bir firma Fengmi C2 modelini getirirse belki onu alırım. Bir de sadeece LS500 için bir firmadan fiyat teklifi alacağım. Şu an ALR perde ile birlikte satıyor sitesinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 8 Ekim 2021; 10:6:32 >
  • @ULYSES @oup59


    bahsettiğiniz modelleri baktım gördüm test ettim.imkanınız varsa, 4k takıntınız varsa ls500 alın kafanız rahat etsin.


    xiaomi modeli ls500 bırak ls300 ile bile kıyas etmem.ls300 çok daha başarılı.kağıt üstünde xiaomi öyleymiş gibi görünüyor ama değil.kendiniz deneyin görün öyle karar verin.


    xiaomi modeli 2 aylık cihaz vardı 15500 tl fiyata veriyordu almadım.ls300 daha çok beğendim.4k olayı zaten palavra.


    alabiliyorsanız ls500 en güzel alınabilecek 5 yıl garantili bir cihaz.imkan yoksa ls300 hiç bir eksikliği hissetirmez.1080p veya 4k yazması çok bir şey değiştirmiyor.tabiki aralarında fark var ama abartı derecede asla değil.ve ona görede fiyatı artıyor.

    xiaomi ile kıyaslamıyorum bile. xiaominin üst modeli vardı unuttum ismini wax falan mı neydi o alınır ama o da çok pahallı.garanti sorunu servis sorunları var diye biliyorum.

    ben riske girmem ls500 alırdım sizin yerinize durumunuz varsa tabi.





  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Hocam açıkçası Xiaomi 4K modelini aldığımd o özelliklerde ve ulaşılabilir fiyatta bir model olduğu için almıştım. 2019 model cihaz zaten. Üzerine 2020'de 4K 1S modeli çıktı ama TR'ye gelmedi. En azından resmi olarak satan görmedim. Şimdi 2021 model olarka Fengmi Cinema 2 modeli çıktı. Fengmi ve Wemax da zaten Xioami üretimi diye biliyorum. Segmentte markalaşmaya gitti. Sizin söylediğiniz cihaz Wemax A300 modelidir. Özellikleri iyi ama fiyatı hep çok yüksek idi. Eskidi zaten artık bence o da. 2021 model Fengi Cinema 2 daha çok yeni. Ama bir incelemede oldukça başarılı bulunmuş. MEMC işlevi de oldukça fark yaratıyormuş. Ancak TR'de resmi olarak bir firma satmadan öyle Ali veye Banggood üzerinden 2000 USD verip almam açıkası. Xiaomi 4K modeli kutudan sorunlu çıktı. TR servisi bile 1 ay bekletip öyle para iadesi yaptı.


    Xiaomi 4K modelini ilk açtığımda denemiş de oldum. Aslında görüntü kalitesi fena değil ama çok soluk geldi. Daha canlı renkler bekliyordum sanırım. 4K içerik oynattım. Üzerine bir de kronik sorun olduğundan 2019 4K ve 2020 4K 1S modellerini listeden çıkarttım. TR garantili bile olsa 18.000TL ödeyip o şüphe ile kullanmak istemem. Sonuçta en az 4 sene kullanacağım bir cihaz bakıyorum açıkçası.


    O yüzden Epson modellerini öne çekmiş durumdayım. LS500 için düzgün bir fiyat bulabilirsem bütçeyi arttırıp düşünebilirim. LS 300 modeli tam bütçemde zaten. Xiami cihazdan 17000TL iade aldım. Üstünü tamamlayıp direk LS300 alabilirim. Ama dediğim gibi 4 sene kullanacağım bir cihaz bakıyorum ve o yüzden native olmasa bile 4K yetenekli bir projeksiyon istiyorum aslında.


    O yüzden şimdilik biraz bakınacağım. Önümüz Kasım ve Aralık indirim ayları. Kur vs. yükseliyor ama öyle veya böyle o dönemlerde güzel indirimler oluyor. Geçen sene LS 500 liste fiyatı 24.000TL iken firma Black Friday süresince 2000TL liste fiyatından indirim yapmıştı. O zaman almadım. Şimdi 23-24000TL derse direk alırım sanırım :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 9 Ekim 2021; 10:11:7 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Zaten dediğim gibi Ls500 maddiyat yetiyorsa hiç düşünmeden alın. Ben sizin bahsettiğiniz modelleri yenileri hariç izledim gördüm test ettim. Epson yaklaşamazlar. Bırakın Ls500 ü Ls300 e dahi rakip değiller. Renk canlılık netlik kesinlik her bakımdan Ls300 ve Ls500 çok daha iyi. Yeni modeller iyidir belki bilmiyorum. Sıkıntılı tarafı garanti sorunları falan. Büyük paralar sonuçta.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Doğrudur hocam. Çin menşeli yeni modeli (Fengmi Cinema 2)alacak olsam TR'de resmi satan bir yerden alırım zaten ama yurtdışı fiyatı 2000USD. Burada ne kadar satarlar zaten. LS500 kovalayacağım gibi duruyor. Epson modellerindeki 5 yıl garanti ciddi bir güvence. Oldukça yüksek fiyatlı ürünler ve aldığım zaman da en az 3-4 sene kullanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 9 Ekim 2021; 18:45:36 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.