Şimdi Ara

Aşı tam olarak ne işe yarıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konularınıza işlem yapılıyorsa kurallara uymadığınız içindir üslubunuza dikkat etmenizi öneririm.

    Üstte yazdıklarımdan sonra sizin maddeleriniz konuyu kılıfına uydurma çabası gibi duruyor.

    Koku tat kaybı, akciğer ve kalp damar problemleri sizin için ağır yan etki değilse tabi ki oran düşük çıkacaktır.


    8 nolu maddede bahsettiğiniz gibi hiç kimse sorumluluk almaz. Düşünün size bir firma tabanca satıyor, ama siz tutup bunu kafanıza sıkarsanız firma bir sorumluluk almayacaktır. Giydiğiniz bir kazak sizde alerjiye yol açıp ölümünüze sebep oluyorsa bunun sorumlusu yine firma değildir. Doğalgaz sağlayan bir firma evinizde ki altyapının kaçırdığı gaz sonucu ölmeniz durumunda bir sorumluluk üstlenemez.


    Hastalık ölüm riski %0.5 diyorsunuz ancak who veya sağlık bakanlığı ölüm oranlarını hiç de %0.5 olarak göstermiyor. bu durumda yalan kaynak göstermiş oluyorsunuz.


    Aşı hastalığın ortadan kalkma süresini kısaltıyor buna karşı iseniz hastalığın bitmesini istemiyorsunuz demektir. Sonuçta hastalığın üzerinden para kazanan bir çok sektör var , maske locaları , dezenfektan locaları , düşük işçi ücreti locaları , hastalığın tedavisinde kullanılan yan ilaçların locaları, ağır bakım ünitesi ürünleri locaları , tabut ve cenaze eşyaları locaları eminim ki aşıya karşı şekilde propagandalarınızdan memnun oluyorlardır.



    Son olarak sizin bu paylaşımlarınız bana 1900 lü yıllardan önce elektrik karşıtlarının propagandalarını anımsatıyor:


    Aşı tam olarak ne işe yarıyor?




  • kangroo kullanıcısına yanıt

    Konularımda uygunsuz hiçbir içerik mevcut değil !!! bunu iddia ediyorsan ispatlaman gerekir "Kural dışı konu" diyerek istemediğin ve kendi görüşüne aykırı olan tüm içeriği banlayabilrisin !!!


    Şu her veriyi saklayan asla şeffaf olmayan SB lığına mı güvenelim!


    Şimdiye kadar yapılan araştırmalarda gösterilmiş en yüksek ölüm oranı(IFR) %0.6

    Bahsettiğin sitede iddia ettiğinin aksine ölüm oranı(IFR) %0.5- 1 verilmiş!!!


    "Serological testing of a representative random sample of the population to detect evidence of exposure to a pathogen is an important method to estimate the true number of infected individuals [7,8,9]. Many such serological surveys are currently being undertaken worldwide [10], and some have thus far suggested substantial under-ascertainment of cases, with estimates of IFR converging at approximately 0.5 - 1% [10-12]."





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 11 Ekim 2021; 13:2:51 >




  • kendinizden bu kadar emin iseniz bir yoğun bakım ünitesinde maskesiz ve diğer koruma önlemleri olmadan gönüllü olarak çalışarak ne kadar da haklı olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz. Haksızlığa uğradığınızı düşündüğünüz forum işlemleri için forum destekten yardım talep edebilirsiniz.

  • kangroo kullanıcısına yanıt

    Forum desteğe yazdım zaten asla cevap vermiyorlar bu kaçıncı destek talebim.

    Bir doktor evladı olarak o yoğun bakımları senden iyi bildiğime emin ol.

    Yoğun bakımların çoğunluğu iki doz aşılı insanlarla dolu !!! İspatını görmek işine gelecek mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH'nin aşı karşıtı konuları silmesi de garibime gitti.

    Az önce benzer bir konuya mesaj yazıyordum ancak mesajı yollamaya çalıştığımda hata verdi, konu silinmiş. Aynı mesajı buraya da yollayıp, üstün zekalı aşı savunucu arkadaşlarımızdan bilgi almak istiyorum.

    --

    İlk covid-19 vakası: 31 Aralık 2019

    İlk covid-19 aşısının vuruluşu: 9 Aralık 2020

    Aşağıda güvenilir kaynaklardan, aşının bu kadar kısada bulunma ihtimali olmadığını okuyabiliyorsunuz.

    Nasıl bu aşıyı böyle savunabiliyorsunuz? Neredeyse 11 ayda aşının bulunup üretilip vurulması bana inanılmaz mantıksız geliyor.


    "Robert van Exan, a cell biologist who has worked in the vaccine industry for decades. He predicts we won’t see a vaccine approved until at least 2021 or 2022, and even then, “this is very optimistic and of relatively low probability.”"

    https://www.nytimes.com/interactive/2020/04/30/opinion/coronavirus-covid-vaccine.html#:~:text=Robert%20van%20Exan%2C%20a%20cell%20biologist%20who%20has%20worked%20in%20the%20vaccine%20industry%20for%20decades.%20He%20predicts%20we%20won%E2%80%99t%20see%20a%20vaccine%20approved%20until%20at%20least%202021%20or%202022%2C%20and%20even%20then%2C%20%E2%80%9Cthis%20is%20very%20optimistic%20and%20of%20relatively%20low%20probability.%E2%80%9D

    https://www.nationalgeographic.com/science/article/why-coronavirus-vaccine-could-take-way-longer-than-a-year


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kangroo kullanıcısına yanıt

    1) Kovid sebebiyle ölmemi engelleyecek mi? : %99.9 değil mutlak azalma %1'in altında. Lütfen önce mutlak azaltma ile rölatif azaltma arasındaki farkı öğren:

    https://justpaste.it/asi-deneyi-etkinlik-oranlari




    2) Hastalığı başkalarına bulaştırmamı önleyecek mi? : Aşılı kişilere şimdi çoğu iş yeri PCR yapmadan işe getirtiyor: halbuki son araştırmalar ne diyor : Delta ile birlikte görüldü ki aşılıda da aşısızda da AYNI virüs yükü var.

    + pandemi ortasında aşılama yeni varyantların artmasına sebep oluyor


    3 ve 4 ve 5 : zaten 2. maddeye bağlı olarak çöküyor


    6) Tam kapsamlı güvenlik testlerinden geçti mi? Evet demiş :) Bu sebeple üreticiler sorumluluktan kaçıyor di mi? Bu sebeple güvenli diye millete 2021 başında sunulan aşıların sonradan yan etkileri raporlanmaya başlanıyor ( FDA Pfizer için Miyokardiyi ağustos ayında duyurdu, ondan önce J&J ve Astra Zeneca çeşitli ülkelerde durduruldu. 1 haftadır da Moderna’nı bazı kuzey Avrupa ülkelerinde 30 yaş altı için durdurulduğunu okuyoruz )

    7) Tüm faz çalışmaları tamamlanıp onaylandı mı? Cevap Faz aşamaları aceleye getirildi olacak. ( Pfizer Faz 3 raporu 5 aylık çalışma ile duyuruldu) “5 AY “ … Enfeksiyon Ölüm Oranı 70 yaş altında 0.05% olan hastalık için bütün dünyaya acil kullanım onayı maskesi altında satıldı.


    8) Zarar vermesi durumunda üreticisi sorumlu mu? Değil. Siz bugün satılan bir ilaç yüzünden ilaç firmalarını dava edebilirsiniz. Ancak size ONAM imzalatılan kovid aşıları için dava açamazsınız..


    9) Aşı nedeniyle ağır yan etkilere maruz kalabilir veya ölebilir miyim? Evet.  Tabi IFR’ın ne olduğunu bilmeyen ya da TV’de yanlış bilgilerle gösterilen çoğunluk bunu yanlış bilebilir.


    70 yaş altında kovid enfeksiyonunun öldürme oranı (IFR) %0.05 Kaynak DSÖ'nün sayfası. Yazan, 60 ülkedeki rakamlara bakan Stanford profesörü


    https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf





  • Forum1th kullanıcısına yanıt
    Değindiğin konu "Covid "Aşı"larının CDC VE FDA de Rapor Edilmiş Olumsuz Sonuçları" olmalı. ben de bildirimlerde nucro nun yorum yazdıgını görünce yoruma bakmak için tıkladığımda silindiğini gördüm. Bir de demokrasi, özgürlük falan derler :)

    Konuya gelirsek:

    6 ay, 12 ayda aşı geliştirilmesi olanaksız. Bu aşı yıllar önce geliştirilmiş, Covid yaygarasında piyasaya verilmiş olmalı, bu oldukça belli. Bir ilaç ya da aşının 12 ay içinde milyar insana uygulanacak derecede geliştirilmesi, aşı yanlılarına göre bilim insanlarının geceli gündüzlü çalışarak gerçekleştirdiği bir mucize. Bana göre ise bir saçmalık :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 11 Ekim 2021; 16:16:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam o konu değildi. Sanırım bir arkadaş aşı olmuş ama millete olmayın diyordu.


    "ZORUNDA DEĞİLSENİZ COVİD AŞISI OLMAYIN" imiş başlığı, geçmişten bakınca gördüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum1th kullanıcısına yanıt

    forum açıkça aşı karşıtlarına sansür uyguluyor, bu her sosyal medya aracında yapılıyor. burası istisna değil. global bir sansür bu. sansür yapan her zaman haksızdır. Haklıysan zaten sansüre ihtiyacın olmaz.

  • Forum1th kullanıcısına yanıt
    Aşı olduktan sonra yan etki gören biri bunu anlatınca hoş karşılanmıyor. Twitter'da Antalya'dan Serkan Savlı adında bir vatandaş biontech sonrası cok yüksek yan etki sonucu iş göremez duruma gelip hastane kapılarını aşındırmaya başladıktan sonra yaşadığı deneyimleri Twitter'de anlattığı için Fetöcü olmakla dahi suçlandı! Belgesi:

    Aşı tam olarak ne işe yarıyor?


    Aşıların yan etkileri üzerine ABD devlet kuruluşlarıın yayınladığı çalışmaları linkleriyle alntılayıp bu forumda açtığım bir konu, geçen yıl silindi. Aşılar mitokondri hasarı veriyor başlıklı konu altta, konuyu incelersen, 100% belgeli, linkli bir konu. Konuda benim yorumum bile yok, kaynaklardan 2'si NIH.gov NIH (National Institutes of Health) Anthony Fauci'nin görev yaptığı kuruluş :) Allta gördüğün bu konuyu gönderdikten sonra bir kişi cıktı, aşının mitokondrileri bozması Milyonda 1 görülür dedi yanlış anımsamıyorsam sonra biri cıktı 10 Milyonda 1 dedi, en son biri 100 Milyonda 1 dedi, onu oldukça iyi anımsıyorum bak :) Aşıdan kaynaklı mitokondri hasarı 100 Milyonda 1 diyen kişinin belgesi, kaynağı yok bu arada, yalnızca kendi yorumu :) Onun ardından konum silindi :) Anımsadıklarım bunlar.

    Kuzey Amerika ve Avrupa dışındaki birçok aşı thiomersal / thimerosal içermektedir. Thiomersal / thimerosal civa içeren organo-metalik bileşiktir ve aşılarda koruyucu / prezervatif olarak kullanılmaktadır. Örneğin 2 yaş altı cocuklar için önerilmeyen DT (difteri ve tetanoz), Td (tetanoz ve difteri) ve TT (tetanoz toksoit) aşıları thiomersal / thimerosal içermektedir. Diger aşılar da üretim aşamalarından kalma eser miktarda thiomersal / thimerosal içerebilirler. Çoklu-doz grip aşıları Fluvirin ve Fluzone, doz başına 25 mikro gram, thiomersal / thimerosal'den geçen civa içerebilir. Ayrıca pit viper, coral snake ve black widow venom tedavileri de halihazırda thiomersal içermektedir.

    Yukardakiler Wikipedia'dan alıntı, ben yalnızca çevirdim:
    Kaynak:https://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal
    https://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_and_vaccines

    Cao J, Li X, Li C, Zhu M, Hamza H, Zhao S. 'nin 2012'teki çalışması, aşı içindeki hastalık etmenlerini pasifize etmek için aşılara eklenen aluminum hydroxide / aluminyum hidroksit

    1- mitokondriyel bütünlüğü bozmak
    2- hücrelerin programlanmış şekilde ölmesi (apoptosis)
    3- hücre ölümü
    'ne yol açtığını gösteriyor

    Kaynak: Hepatitis B vaccine induces apoptotic death in Hepa1–6 cells
    https://link.springer.com/article/10.1007/s10495-011-0690-1?error=cookies_not_supported&code=a746f21f-81da-49a8-9a6d-268acc574003

    Li WX, Chen SF, Chen LP, Yang GY, Li JT, Liu HZ, Zhu W. 'nın 2012'deki çalışmasında aşı içeriğindeki thimerosal'ın mitokondri çöküşünden kaynaklı hücre ölümüne yol açtığı gösteriyor. Kaynak:Thimerosal-Induced Apoptosis in Mouse C2C12 Myoblast Cells Occurs through Suppression of the PI3K/Akt/Survivin Pathway
    Link:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3492179/

    Sharpe, Gist, & Baskin 'in 2013'teki çalışması mitokondri düzeyi hafif derecede dahi düşük olan kişilerin thiomersal 'e karşı hiper hassas olduğunu gösteriyor. Kaynak: B-Lymphocytes from a Population of Children with Autism Spectrum Disorder and Their Unaffected Siblings Exhibit Hypersensitivity to Thimerosalhttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23843785/

    Thiomersal ve thimerosal, 2000'lerden itibaren özellikle ABD ve Avrupa'da aşılarda kullanımı azaltılmış ve prezervatif olarak aluminyum hidroksit kullanılmaya başlanmıştır Özellikle grip aşıları aluminyum hidroksit içermektedir. Covid, grip familyasından olduğu için covid aşısı, aksi belirtilmediği sürece aluminyum hidroksit içeriyor olacaktır.

    Mitokondri, hücrelerin enerjisini sağlayan birimdir ve mitokondri genleri sadece anne yumurtasından taşınmaktadır; spermde mitokondri bilgileri bulunmamaktadır. Bu yönüyle mitokondri biyolojik açıdan özel bir konumdadır. Mitokondri enerji sağlayıcı olduğundan, mitokondri hasarı en cok beyin kalp ve karaciger gibi yüksek enerji ihtiyacı olan organları vurmaktadır.

    Sadece ABD'de yılda 1000-4000 cocuk mitokondri hastalığı (düşük mitokondri) ile doğmaktadır. Link:https://grantome.com/grant/NIH/R21-HD061709-01A1

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • power-pc P kullanıcısına yanıt
    Böylelikle aşı olduktan sonra birisi bir yan etki yaşasa, bunu forum / sosyal medyada anlattığında silindiği için kimse bunu göremeyecek ya da görse de "komplocu" damgası altında görecek :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amaç bu zaten aşılara olan soruları yoketmek,bugün ana akım dediğimiz çöp medyada aşıların yan etkileri işlense aşı olayı tamamen biter,kimse aşı olmaz, bu yüzden ağır sansür var. sansür önce global sonra yerel merkezlerden yönetiliyor.

  • power-pc P kullanıcısına yanıt
    Nazilerdeki asaletin milyonda biri yok bir de başımıza bilimi emellerine alet ederek ali kıran baş kesen kesiliyorlar, sürekli basamak olarak kullanacakları parıldayan bir şeye muhtaçlar, gerçek bilimin ışığına muhtaç oldukları gibi, o aşıları kendilerine bol bol vurdursunlar belki ilkellikleri geçer 🤮🤮🤮

    @captain_turkiye yazdıkları ve takındığı tavır ile yüz kızartıcı bir profil sergiliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tubytube kullanıcısına yanıt

    Adolf hitler ve ordusunu bu küresel rezillere tercih ederim. Bill'in kurulu ve üyeleri SS subaylarından daha aşağıdadır.

  • power-pc P kullanıcısına yanıt


    Yurtdışındaki bazı şahısları bir kenara koyup aynı şeyi düşündüğümüzü söyleyebilirim, her yazımda üzerine basa basa belirttiğim gibi pis bir kesimin Türkiye ayağı Nazilerin tırnağı olamazlar, onlara kurban olsunlar...

    Bazı konularda çok cahiliz, bu yüzden Bill Gates için kötü yorum yapamayacağım ama bilin ki Uğur Şahin'e taptıran yapı Bill Gates'e kötü söz söyleme hakkımızı elimizden alıyor art niyetleri varsa dahi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşı tam olarak ne işe yarar?


    Soru bu ise bunun cevabını şöyle bulabilirmiyiz?


    Aşağıda bir tablo paylaşacağım...


    Tablo "Public England Health" (İngiltere Halk Sağlığı Kurumu) nin her hafta yayımladığı resmi rapor...


    2021 yılının 37-40.haftalar arasında covid-19 pozitif test sonucundan 60 gün içindeki ölüm sayıları.


    Bu tabloda "Not Vaccinated" Aşısızlar tek sütunda gösterilmiş ancak aşılıları 3 gruba ayırmışlar.

    Numune tarihinden 1-20 gün önce 1.doz aşı olanlar

    Numune tarihinden 21 günden daha önce 1.doz aşı olanlar

    Numune tarihinden 14 günden daha önce 2.doz aşı olanlar

    (Not: sanırım yanlış tercüme etmemişimdir, hatalı tercüme varsa uyarabilirsiniz )


    Mesela ben bu tablodaki verileri

    18-29 yaş arasında aşısızlardan 16, aşılılardan 9 ölüm

    30-39 yaş aralığında aşısızlardan 27, aşılılardan 12 ölüm

    40-49 yaş aralığında aşısızlardan 59, aşılılardan 43 ölüm

    50-59 yaş aralığında aşısızlardan 131, aşılılardan 137 ölüm

    60-69 yaş aralığında aşısızlardan 144, aşılılardan 338 ölüm

    70-79 yaş aralığında aşısızlardan 139, aşılılardan 759 ölüm

    80+ yaş aralığında aşısızlardan 181, aşılılardan 1493 ölüm


    olduğunu görüyorum.


    Hatta bu tabloya göre yaş ilerledikçe aşının ölümcül etkisinin daha da arttığını görüyorum.


    Aşı tam olarak ne işe yarıyor?



    Bu tabloya göre baştaki sorunun cevabını; Aşı özellikle 50 li yaşlardan sonra ölüm oranını artırır şeklinde verebilirim.

    Zaten bağışıklık zayıflığı yaşa bağlı düşmüyor mu?

    50 yaş altının bağışıklığı güçlü ise o zaman aşıya ne hacet?

    Aşının esas amacı bağışıklığı zayıf olanların bağışıklığını artırmak olmalı ama bu aşılar bunu başaramamış anlaşılan


    tablo linkini merak edenlere

    https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1025358/Vaccine-surveillance-report-week-41.pdf




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 15 Ekim 2021; 22:3:55 >




  • Aşı tam olarak ne işe yarıyor?
  • BJK kullanıcısına yanıt

    Türkiye inanılmaz bir ülke.

    Harikalar yaratıyor.


    Ne aşının 1 tane yan etkisi raporlanmış ne de aşından sonra 1 tane ölen var.


    İsrail ve İngiltere'nin resmi raporlarında bunları çok net görüyoruz.


    Diğer bir harika (!) nokta ise Biontech'li olanlar yoğun bakıma hiç düşmüyor. Kesin bize torpil yaptılar çünkü yoğunlukla Biontech yapılan İsrail'de yoğun bakımdakilerin %85'i çift doz aşılı ama ne hikmetse ülkemizde yok.



    Aşı tam olarak ne işe yarıyor?




    Dediğim gibi ülkemiz harika (!) bir yer.





  • nucro kullanıcısına yanıt

    Bu yoğun bakım ünitesinde böyle, ama başkasında dediğin gibi olabilir, ama onu paylaşanı ben görmedim şahsen Aşı tam olarak ne işe yarıyor? 



    Ama şöyle bir gerçek de var.


    Aşı tam olarak ne işe yarıyor?
  • BJK kullanıcısına yanıt

    bu sözde profların hepsinin bir dümeni var, sözde sıvılara inandıklarından değil haa,kendileri de aslında olmadı. ama para işte yoldan çıkarmış hepsini. yeşiller aktıkça anırmaya devam edecekler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 18 Ekim 2021; 17:15:6 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.