Şimdi Ara

Netspeed IPTV throttling (kısıtlama,sınırlama) sorunu için tavsiye istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
2
Favori
9.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 5 senedir Netspeed kullanmaktayım, şuana kadar kesinti-bağlantı gibi konularda ciddi bir sıkıntı yaşamadım. Çok kişiye de tavsiye edip kullandırdım. Son 2 senedir de IPTV hizmeti alıyorum. Daha öncesinde hiçbir sıkıntı yaşamamışken son 3 aydır maalesef ağır bir şekilde akşamları throttling uygulanıyor.


    Dün gece artık isyan etme derecesine geldikten sonra bugün teknik desteği arayıp konuştum yaklaşık 10 dakika boyunca ve sürekli aynı şeyleri tekrar edip durdular: ''Netspeed olarak IPTV yasal olmadığı için hiçbir şekilde desteklemiyoruz, bu konuda yaşayacağınız sorunları da çözemeyiz''


    Aklımda iki soru var:


    1. IPTV throttling olmayan bir ISS var mıdır? (TT ve Superonline dışında)
    2. VPN ile bu durumu bypass edebileceğimi biliyorum, gerekli testleri yapıp kendim de deneyimledim. VPN hizmeti satın alıp modem-router üzerinden konfigure edip TVde de kullanmak istiyorum IPTVyi, fakat kurulum için yardıma ihtiyacım var. (Zyxel VMG3312-B10A model, IPsec ve PPTP VPN desteği var cihazda)







  • surfshark vpn alip openvpn ile modeme kurabilirsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sanırım sadece IPsec ve PPTP destekliyor modem. OpenVPN şart mı bu harici hizmetleri kullanmak için?

  • manwithoutahorse M kullanıcısına yanıt
    sart degil onlarla da kurabilirsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anladım, teşekkür ediyorum ilgin için.


    Bendeki cihaz destekliyor diye biliyorum ama, senin bilgin var mıdır kurulum konusunda? @deftsu1


    Zyxel VMG3312-B10A




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manwithoutahorse -- 1 Ekim 2021; 18:14:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deftsu1

    surfshark vpn alip openvpn ile modeme kurabilirsin

    IPtv yıılık ücreti ve bu vpn yıllık ücret maliyeti nedir?

    Birde bu vpn sayesinde evdeki cihazlarıma dışarıdan ulaşabilininme özelliği vs oluyormu? (CGNAT aşma özelliği vs)

  • Tv akıllı ise Cloudflare WARP kurup dener misiniz? VPN görevi görüyor ve ücretsiz.

  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

    Hem IPTV hem de VPN ücretleri kullandığın hizmete göre değişiyor. Ben IPTV için aylık 30 ödüyorum, VPN hizmetleri kendi sitesinden alacaksan aylık 10 dolar civarında. Plati.ru gibi sitelerden de 2-3 dolara bulmak mümkün sanırım ama daha denemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökkubbe G kullanıcısına yanıt

    Samsung Tizen TV var, söylediğin sistem konusunda kurulum için yonlendirebilirsen deneyebilirim, İngilizce kaynakta olabilir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manwithoutahorse -- 1 Ekim 2021; 21:27:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle plati.ru'ya hiç bulaşmayın.


    Modem üzerinden VPN açmak rahat olmaz. Samsung Tizen'de uygulaması bulunan ücretli bir VPN yok mu?

  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Maalesef Tizen TVler native olarak VPN desteklemiyor. DNS ayarlarıyla oynanarak denenebilir fakat VPN kadar verimli olacağını düşünmüyorum. Bu yüzden tek seçeneğim routera VPN kurmak gibi gözüküyor.

  • IP tv izlemek için VPN $10 aylık ücret IP TV içinde 30TL IP tv aylık ücreti 120TL civarı ediyor. Değiyormu buna? IP TV hiç kullanmadım. Ben bir netflix izliyorum onuda artaklaşa işe, aylık 10TL. Sanırım maç meraklıları için olsa gerek.

  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

    Şuan daha VPN kullanmadığım için 10 dolar vermiyorum, fakat bu zamanda da verilmez aylık. O yüzden daha ucuz alternatifleri araştırıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: manwithoutahorse

    Şuan daha VPN kullanmadığım için 10 dolar vermiyorum, fakat bu zamanda da verilmez aylık. O yüzden daha ucuz alternatifleri araştırıyorum.

    Bu seyirtürk ip tv gibi bişimi oluyor? Aslında maç vs izlemeyen Türkçe dublaj seven biri olaraktan, benim için iptv gereklimi bir yandan onu anlamaya çalışyıorum. Sonradan aaa ben bunu neden denemedim vs demeyeyim.

  • IPTV servisi canlı kanalların yayında VOD yani Video On Demand yani seç-izle dizi ve film hizmeti de sunabiliyor. Tabii hangi IPTV hizmetini kullandığınıza göre değişir fakat çoğunda VOD sistemi bulunuyor diye biliyorum. Benim kullandığım IPTV yerli yabancı çok geniş bir film ve dizi kütüphanesine sahip. Aynı zamanda günlük olarak o günün dizileri ekleniyor. Aslında çoğu konuda kolaylık sağlıyor böyle olması lakin farklı farklı içeriklere ayrıdan para vermek zorunda kalmıyorsunuz.

  • manwithoutahorse M kullanıcısına yanıt

    4K şart değilse Mi TV Stick'te alabilirsiniz, fiyat konusunda iyi. Android TV marketi sayesinde ücretsiz VPN'ler bile iş görebilir. Bunu da alternatifler arasına ekleyin bence. Benim TV'de LG webOS, onun marketi de Samsung Tizen gibi sınırlı olduğu için Mi Box S kullanıyorum. Android TV marketi gibisi yok, zaten dışarıdan da apk yükleyebiliyorsunuz.

  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Güzel bir alternatif, fakat hem ücretsiz hem de ücretli VPNlerle deneme yaptım, ücretsiz VPNler maalesef çoğunlukla yeterli gelmiyor, çünkü onlarda da server yoğunluğu oluyor özellikle geceleri.


    Ücretli VPN kullanacaksam da Mi Stick veya Mi Box almak yerine VPN özelliği olan bir router almak daha mantıklı geliyor. (Mi Stick kullandım daha önce, TV de 4K)

  • Anladım, o zaman satın alacağınız router'ın işlemcisine ve desteklediği VPN protokollerine dikkat ediniz. İşlemci güçsüz olursa yüksek hızları veremeyebilir.


    Bir de VPN'i açık unutup e-Devlet, banka uygulaması, vs. gibi sistemlere girmemeye dikkat etmelisiniz. O açıdan zaten router'da VPN rahat olmaz yazmıştım. Ama unutmam derseniz tabii ki router daha mantıklı olur.

  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum, ilginiz için teşekkür ederim, büyük ihtimalle Turknete geçis yapacağım, orada da sorun yaşarsam VPN seçeneğini düşüneceğim.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.