Şimdi Ara

Netflix, Ödüllü Bir Oyun Stüdyosu Satın Aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
52
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Video oyunlarını genişleme için bir öncelik haline getiren Netflix, ilk oyun geliştirici stüdyosu satın aldı.


    Dünyanın en büyük video izleme platformlarından Netflix, yeni bir sektöre girmek için ilk somut adımı attı. Son gelen haberlere göre şirket, ilk oyun stüdyosunu satın aldı.


    Netflix, oyun stüdyosu satın aldı


    Şirketin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Night School Studio isimli ödüllü bir oyun stüdyosu resmen satın alındı.

    Night School, satın almayı kendi sitesinde ayrı olarak doğruladı ve “Netflix’e katılan ilk oyun stüdyosu olmanın gerçeküstü bir onur olduğunu” söyledi. Satın alma şartları ise henüz açıklanmadı.

    Sean Krankel ve Adam Hines tarafından 2014 yılında kurulan Night School Studio, ilk oyunu olan doğaüstü gizemli macera Oxenfree ile tanınır. Netflix, oyunları reklamsız veya uygulama içi satın alma olmadan aboneliğinin bir parçası haline getirmeyi planlıyor.

    Oyun geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Mike Verdu blog yazısında, “Dünya çapında geliştiricilerle çalışmaya ve harika bir özel oyun koleksiyonu sunmak için sektördeki en iyi yetenekleri işe almaya devam edeceğiz.” dedi.

    Anlaşma, Netflix’in video oyunlarını çevrimiçi akış işinin önemli bir uzantısı haline getirme tutkusunda ilerlediğini gösteriyor. Genel Müdür Yardımcısı Ted Sarandos Pazartesi günü düzenlediği bir konferansta, bu işteki ilk çıkışının zamanlamasının hala havada olduğunu söyledi.

    Night School Studio’nun oyunları genellikle, hikaye tabanlı ve daha çok öyküye odaklanan bir yapıya sahip olduğundan, Netflix’in işine yarayabilecek bir durum olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Netflix ise en son Android uygulaması içerisinde Stranger Things: 1984 ve Stranger Things 3 oyunlarını test etmeye başlamıştı.

    Şirket, çıkış yapacak olan oyunlarda reklam bulunmayacağını, oyun için satın alma bulunmayacağını ve oyunların ayrı olarak satılmayacağını da ifade ediyor. Oyunlar şu an için ana Netflix aboneliğiyle oynanabilecek gibi görünüyor.


    Kaynak: Teknoloji Haberleri








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.