Şimdi Ara

Tekli uzatma kablosuna 6lı priz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Yıllardır evimizde olan yaklaşık 5 metrelik tekli siyah bir priz var. Üzerinde makel yazıyor. Gaming setup için 6 lı viko akım korumalı vs. bir prizim var. Bu prizin kablosu çok kısa olduğu için mecburen tekli uzun prize takıyorum. 6lı prizde A dan Z ye kullanacağım her şey dahil güç yaklaşık 500-600 civarı.


    İlk olarak tekli prize takmış olsam dahi 6 lı prizdeki tüm özellikler korumalar vs. yine aynı şekilde sorunsuz olarak herhangi bir sorun durumunda çalışıyor olacaktır değil mi?

    İkinci olarak tekli prize mantıken 6 lı vikodaki tüm yük yani yaklaşık 500-600W güç biniyor. Bu gücü ele aldığımız zaman sizce sorun yaşar mıyız?




  • Tekli uzatmanız sağlam ise (5 senelik olunca malum hareket etmekten kablo kırıklıkları oluşuyor) ve de kesiti uygun ise hiçbir problem olmaz. Piyasada akım korumalı priz diye aslında gerilim korumalı priz satılıyor. İçine 1 Liralık varistör takıp, akım korumalı priz diye satıyorlar. Gerçekten akım korumalı bir priz ise gerçek ve kaliteli bir toprak hattına ihtiyaç duyar.

  • kablo kesitini bilmediğim için, birşey söyleyemem ama 3x2,5'luk kablo daha güvenilir olur.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Kablo kesiti dediğiniz kalınlık ise oldukça kalın bir kablosu var tekli prizin.

  • 34HIL34 kullanıcısına yanıt

    ben iletken kesitinden bahsediyorum. kablo üzerinde yazıyor olması gerekir.

  • 34HIL34 kullanıcısına yanıt

    Kabloda kullanılan metaller, plastiklerden daha pahalı olduğundan bazı firmalar incecik metal koyup dışına bayağı bir etli plastik kulanıyor ve kabloyu kalın gösteriyor. Bilmeyen biri de kabloyu eline alınca o kablonun daha fazla akım kaldırabileceğini düşünüyor ama sonrası hüsran oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 28 Eylül 2021; 23:38:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.