Şimdi Ara

Türkiye'de kişisel veri güvenliğinin moku çıktı, herkes toplayıp yurtdışına satıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Az önce bir sipariş vereyim dedim, site yeni üye olana ilk alışverişinde %10 indirim yapıyor. İyi, üye olayım bari de %10 az öderim dedim, sonraki tablo aynen bu.


    Alıntı

    metni:
    Kişisel verilerimin aydınlatma metninde belirtilen işleme amaçlarıyla sınırlı olmak üzere yurtdışına aktarılmasına açık rızamla kabul ediyorum. Üyelik oluşturmak için aydınlatma metnini onaylamanız gerekmektedir.
    Açıklama: X ile paylaştığınız verileriniz bizlerle güvendedir, asla yurt dışındaki şirketlere transfer etmiyoruz. Kişisel Verileri Koruma Kanunu uyarınca, sunucuları yurt dışında olan bulut hizmetleri kullandığımız için, üyelik işlemlerinizde bu izni almak zorundayız. Detaylı bilgiye KVKK aydınlatma metnimizden ulaşabilirsiniz.


    Kişisel bilgilerinizin toplanıp yurtdışına aktarılmasına onay vermeden üye olamıyorsunuz; her ne kadar teknik bir ayrtıntı olarak görünse de ticari amaç güdülüyor diyhe düşünüyorum; bu aynı zamanda bir tür istihbarat çalışmasıdır da. (Yurtdışındaki bulut hizmetleri servislerinin bu verilerle ne yaptığını nereden biliyorsunuz? Başında mı beklediniz?) Yani bu sadece belli birkaç şirket için geçerli değil, çoğu böyle. İşin garibi devlet de bunlara dur demiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 25 Eylül 2021; 11:48:47 >







  • Devletin bakanliginda "Kisisel bilgilerim calinirsa sorunlusu bakanlik degildir. Onayliyorum." deyip islem yapiyorsun, onaylamazsan devletten mecburi isini yapamiyorsun.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 25 Eylül 2021; 12:9:30 >
  • turkiye de verileri kimler çaldırdı bir bilsen  

  • Zuko kullanıcısına yanıt
    Berkant Akarcanyoutube
    Telegol programının efsanevi kadrosunun sonunu getiren diyalog :)
    https://www.youtube.com/watch?v=hB9MIzJlf5Q&t=7s
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.