Şimdi Ara

Apple’a şok: AB tek tip şarj girişi istiyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
3
Favori
6.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bacağına sıksaydınız bu kadar bozulmazdı şekilci iphone


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    type c sadece şarj aletlerinde değil yüksek voltajlarda da çalışmaya müsait.


    gelecek type c de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu AB'nin teknolojiyle ilgili aldığı kararlara bayılıyorum ya. Bizimkilere Type C, USB falan desen "o ne" der. Müthiş bir ilgi ve nizam var.

  • çok değişik bir habermiş gibi yayınlanmış da Apple zaten son birkaç senedir bu dönüşümü yapıyor. Macbooklarında şarj girişleri, usb çıkışları hep USB-C oldu. ipad modellerinde şarj girişleri USB-C oldu. Bir tek iPhone'lar ve diğer satış rakamları pasta diliminin %1'ini oluşturmayan aletler kaldı geriye.

  • Antares kullanıcısına yanıt

    Yapılmak istenen tam olarak buydu zaten. iPhone 11 Pro Max kullanıcıları hariç hiç bir Apple kullanıcısında type c adaptör yoktu. Model yükseltenler ve eski modellerden gelenler de mecburen ekstra adaptör parası ödemek durumunda kaldı. Hem kutudan çıkarıp kendilerine maliyeti azalttılar hem de ekstradan satarak bedava kar elde ettiler. Diğer markalar da baktı madem böyle keriz silkelenebiliyor biz de bu yola girelim dediler. Kutudan adaptör, kulaklık, birden fazla aksesuar çıkan dönemlerden neredeyse telefon çıkacağına şükrettiğimiz dönemlere geldik.

  • Apple cevrecilik Politikasi güden güclerin adeta özeti gibidir. Burdan cikarilacak ders, küresel güclerin cevrecilik konularini dogustan cevreye duyarli insanlarin iyi niyet ve duygularini istismar ederek, bu isi paraya cevirmekten baska bir amaci olmadigidir. Sözde Apple iki yildir cevrecilik slogani altinda sattigi Telefonlara Sarj Adaptörü eklemezkden, yine ayni uyanik firma bu seferde henüz kisisel bilgisayarlarda yayginlasmamis bir ucu Ligthning digeri USB-C olan kablolari bu yeni telefonlarinin yaninda vermeye basladi. Sorsaniz bugune dek her evde Apple cihazi ve Adaptörü var der ama diger yandan yeni telefon alipta adaptörü olmayanlari bir ucu USB-C oldugu ve buna göre Adaptörleri olmadigi icin insanlari kendi ürünleri olan Adaptörleri parayla satin almaya zorluyorlar. Sözün özü; cevrecilikle ilgili zerre duyarliliklari yok, cunku bu tür adaptör üreterek ve yine iki tarafi USB-C girisli sarjlara gecmeyerek yeni bir standartla yeni plastik cöp cikartmaktalar.


    Küresel Politikalarda devletler ve firmalar aslinda Applein gittigi yoldan gitmekteler, sadece bunlari biraz daha üstü kapali yapmaktalar. Gecen hafta Avrupada yeniden Cuma günleri okullu cocuklarin cevrecilik yürüyürsleri basladi, binlerce onbinlerce cocuk Thunbergin baslattigi bu eylemi okullarla birlikte yapmaktalar. Ne yazikki bu konuda kimsede bir samimiyet yok, tamamen politize edilmis ve endüstrinin yararina calisacak sekilde islenen bir konudur bu. Politize edilen tüm konular ne yazikki özünden uzaklasiyor. Cevreyi kirleten endüstri devleri faturayi yine hem calistirip hemde tüketici yaparak bagimli yaptigi siradan insanlara tüm sorumlulugu yikiyor.





  • lighting denen 3 kuruş etmez standart dışı çöpte kolay bozuluyor...

  • 120W 17 dakikada şarj edebilen Type-C varken, 2 saat 20W iphone çöp sürekli yerinde sayıyor.. 200W testleri de başladı üstelik, eninde sonunda geçmek zorundalar

  • Tek tip şarj cihazı yapmayan tüm firmalar kötü niyetlidir. NET

  • Apple'in artık batarya konusunda bir an önce adım atması lazım. Amiral gemisi telefon yaptık diyorsun, üzerinde Apple yazıyor diye dünya kadar paraya satıyorsun ama gel gör ki 13 Pro Max'e bile 4300 mAh'lik batarya koyuyorsun, üstüne bir de 15W'lik MagSafe satmaya çalışıyorsun. Bugün Samsung'un çok basit giriş seviyesi telefonları bile 5000 mAh'lik batarya ve 15-20W'lik şarj adaptörleri gelirken Apple'in hala bu konu da yerinde sayıyor olması akıl alır gibi değil.


    He birde o beğenmediğiniz Xiaomi, Honor gibi markaların çıkardığı telefonlar kablosuz olarak 65W'ı destekliyor artık. Apple ise 15-20W arasında gidip geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 27 Eylül 2021; 16:33:4 >
  • Farklı olamaz. Zaten amaçlanan bütün hepsinin birebir aynı olup standart tek tip port olması

  • Bence Apple için süper haber.IP14 ü type-c ile getirip başka hiçbir değişiklik yapmasa bile "abi apple yhaa, adamlar yapıyor işte yhaa" diyen milyonlar olacaktır.

  • Kablosuz şarj kabloluya oranla baya verimsiz. Ayrıca telefonun yazılımına bir şey olduğunda fiziksel bir data aktarma mekanizması gerekli oluyor n

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kablosuz şarj yeni bir teknoloji ama geleceği parlak. nicola tesla'nın önünü kesilmeseydi, şimdi kablo standartları konusunda tartışmamıza gerek kalmazdı. belki 10 yıl sonra, bu aşamaya gelebiliriz ama ortak bir standartta buluşulamazsa, asıl o zaman yeterli verim alınamaz. kablosuz şarj istasyonundan, android telefonlar da iphone da aynı verimle şarj olabilmelidir. ikisi için de ayrı standartlar olacaksa, o zaman kablosuz şarjın bir anlamı olmayacaktır. bu yüzden, apple'ı ortak bir şarj standardına katılmaya zorlamak lazım.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.