Şimdi Ara

Sahibinden.com sitesine birileri sızmış olabilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Bugün bir saat önce yaşadığım bir sıkıntıyı paylaşayım.


    İlanlarımdaki bir ürünü, biri "param güvende" sistemi üzerinden satın almış. Ama ben sahibinden 'deki ilanlarımı "param güvende" sistemi üzerinden satışa koymadım. IBAN vs gibi bilgilerimi de paylaşmadım.


    Ürünü satın alan kişi ile sahibinden içinden mesajlaştım. Ürünümü "param güvende" sistemi üzerinden satışa koymadığımı ve bu durumdan işkirlendiğimi bildirdim. Ayrıca ürünü satın alan kişinin parası, 4 gün sistem üzerinde askıda kalmasın diye, "ilan yönetimi" bölümünden satışı iptal ettim.


    Sahibinden 'in 850 ile başlayan telefonunu aradım. Temsilci, önce bilgilerinize ulaşayım, sonra talebinizi alacağım dedi. 5 - 10 dakika beni telefonda beklettikten sonra temsilci; sistemlerinde bir sorun olduğunu, aşırı yavaşlık sorunu yaşadıklarını ve daha sonra aramam gerektiğini ileterek görüşmeyi sonlandırdı. Oysa sahibinden web sayfası son derecede hızlı çalışıyor ve hiç yavaşlamadı. Tabi burada bir tutarsızlık var. Yani temsilci kendi iç sistemleri üzerinden bilgilerime ulaşamıyor ancak bu esnada web sayfaları çok hızlı şakır şakır çalışıyor.


    Ve hikmetse, 850 ile başlayan telefonu arar - aramaz, hiç beklemeden temsilciye ulaşmıştım. Yani temsilci oldukça sakin ve yoğunluktan bahsetmemişti.


    Temsilciden de yanıt alamayınca, durumu destek kanalları üzerinden mail ile ilettim.


    Hasılı kelam; telefon görüşmelerimde, ürünü satın almak isteyen kişi ile sahibinden temsilcisinin aşırı sakin, cool davranışları, içerden destekli bir hareketmiş gibi geldi.


    Bu iddiam da yanılıyor olabilirim. Ancak yine de bilgilendirmek istedim. Önceden tanımlamadığınız ve onay vermediğiniz hiç bir işlemi emrivaki ile kabul etmeyin. Sonradan altından bir çapanoğlu çıkma ihtimali kuvvetle muhtemeldir.








  • site verielri sızdırılmış ve sizin adınıza başkası hesaba girip sırf zevk yada deneme olsun diye ilanı editlemiş olabilir, son iki yılda milleti virüs bahanesiyle kapalı mekanlara tıkıp kafasına vura vura bilgisayara, internete daldırınca insanlar da absürd enerjilerini bu tarz işlere harcar oldu, dışarda hırsızlık yankesicilik kapkaç vs yapamayan üçkağıtçılar siber aleme daldı orada iş götürüyor, bence şimdi işin başındayız, birkaç sene içinde ne cin hackerlerle karşılaşacağız, şimdi gördüklerimiz solda sıfır kalacak, demedi demeyin...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 23 Eylül 2021; 19:54:45 >
  • Yorum için teşekkürler.


    Belirttiğiniz gibi internet satışlarının artmasıyla birlikte, web'de satış temsilcilerinin sayısı bir hayli arttı. Bu dönemde liyakatsiz web temsilcilerinin de işe alındığını dikkate aldığımızda, web üzerinden yapılan sahtekarlıkların artmış olması, bu sürecin doğal sonucudur.


    Artık bundan böyle internet üzerinden alırken de, satarken de daha dikkatli olmak durumundayız.

  • Benim üyeliğimi durduk yere durdudular bugün

    Sahibinden.com sitesine birileri sızmış olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.