Şimdi Ara

İTÜ de dersler ingilizce işleniyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İtülüler veya itüde tanıdığı olanlar çevremdeki bazı itülü arkadaşlarım ingilizce verilen derslerin bile çoğunun itüde türkçe işlendiğini söyledi bu doğru mu aynı zamanda ing derslerin sınavları vb ingilizce uygulanıyor mu yoksa burada da bir taviz oluyor mu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Hocam sizin fikirleriniz ve bilginiz onemli

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 25 falan ders almisimdir itude 1 tanesi harici hepsi olması gereken dildeydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hazırlıgı hic okumadan 85le gectim ancak daha once bi deneyimim olmadıgı icin tamamı ingilizce islenen dersler hakkında pek bi bilgim yok sizce alısması zor mu sınavlarda falan nasıl oluyo

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • marxınsakalı M kullanıcısına yanıt
    Hangi bölüm

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hiç taviz görmedim. Hepsi İngilizce işleniyor. Tabi çoğu hocanın konuşmaya çalıştığı şeye İngilizce deniyorsa.

  • hepüşüyenadam H kullanıcısına yanıt
    Endüstri %30



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxınsakalı -- 21 Eylül 2021; 13:11:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eef özelinde konuşacak olursam ingilizce dersler normal işlenmesi gerektiği gibi İngilizce işleniyor. 2 tane hoca duydum arkadaşlarımdan, anadilde eğitimi savunuyor bu nedenle türkçe ders açmak istiyor. Böyle olunca %100 ingilizcecilerin 1 derste 2 alternatifi varken türkçecilerin 6 alternatifi falan oluyor. Tabi bütün derslerde geçerli değil. İngilizce derste türkçe anlatan 1 tane hoca vardı sanırım c dersi veriyordu. Başka yapan duymadım hiç. Bazı havuz derslerinde de eğer ingilizce ise ders ingilizce anlatıyor ama "any foreign students?" diye sorduktan sonra kimse el kaldırmazsa ingilizce anlattığı komplike kısımları türkçe tekrar ediyor 


    Ehb dersleri zaten İngilizce işlenmek zorunda ne olursa olsun. Çünkü okulda en çok yabancı öğrenci (arnavut ) olan bölümlerden biri. 1/3ü yabancı oluyor en az derslerdeki öğrencilerin çoğu zaman yarı yarıya. Derslerin wp gruplarında bile her şeyi ingilizce konuşuyoruz .


    Telaffuz ve aksana gelecek olursak. Çok iyi olan da var çok kötü olanda var. Ama anlaması sıkıntı olmuyor. Aksan biraz kişiyle alakalı. Mesela ahmet hamdi kayran hoca var lineer ve olasılık verir. Londrada y.l master yapmış hatta itünün yurt dışı okulunda (uolp sunny gibi bişeydi) rektörlük bile yapmış ama telaffuzu iyi değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • edlerbest1907 kullanıcısına yanıt
    Cok faydalı oldu hocam tesekkur ederim sınavların ingilizce olması bi problem yaratıyor mu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • marxınsakalı M kullanıcısına yanıt

    Sadece ilk sene fizik ve kimya havuzlarını verirken sıkıntı yaşayabilirsin. Üniversiteye kadar kimse 12 yıllık eğitim hayatında ingilizce problem çözmemiştir doğal olarak.

    Kalıpları anlamak terminolojiyi anlamak bşraz sıkıntı olabiliyor . mesela ben sırf bu yüzden türkçesini anlaması bile zor olan kimya problemlerinin ingilizcesiylr hiç uğraşamam diye türkçe almıştım eski bölümümde. İyi ki de öyle yapmışım, çoğu insan da öyle yapıyormuş. Sorular aynı olmasına rağmen İngilizce kimyanın puan ortalaması 5-6 puan daha düşük oluyor her sınav.

    Mesela kendimden örnek vereyim ben bazen soruları tam okumam. Dalgınlıktan dolayı farketmiyorum da. Üstüne bir de ingilizce olunca 40 almıştım fiz101in 2. Vizesinden . bunun nedeni moment of inertia konusunun sorularının tamamrn okuduğunu tam olarak anlama soruları olması. Tabi daha sonra oturup artık çıkmış soruların da türkçesini çözmeyi bırakıp (? :d) ingilizcelerine geçince finalde rahatladım bi nebze de olsa.

    Onun dışında 2 3 ve 4. Sınıf derslerinin ingilizcelerini anlamak daha kolay terminoloji zaten full ingilizce kökenli sözcük. Onları yarım yamalak değişik şekilde türkçeye çevirince anlaşılmıyor garip geliyor. Tek problem ilk seneki mat dışındaki havuzlar. O kadar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu ana kadar İngilizce olduğu halde yarı Türkçe işlenen kimya laboratuvar dersi oldu. Her şey İngilizceydi sadece hoca anlatımda adımları falan Türkçe de anlatıyordu.

    Ayrıca şu İngilizceleri anlaşılmama kısmı şöyle. Benim ders aldığım hocalardan İngilizce anlatımı kötü olan vardı ama en azından anlaşılıyorlardı. Çünkü adamın bir geçmişi var demekki. Bir emek vermiş o konuda. Ama Türkçe olarak kötü anlatan hocalardan hiçbir şey anlaşılmıyor. Adamda direk anlatabilme yeteneği yok. Aslında bu hocanın anlaşılmama kısmı bence dil ile ilgili değil. Anlatabilme becerisi ile alakalı. O adam Türkçe anlatsa da bence pek anlaşılmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.