Şimdi Ara

nPerf’e göre Türkiye'nin bağlantı kalitesi değerlendirme sonuçları belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
1
Favori
11.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnternet hız testi platformu nPerf, belirli periyotlarla mobil operatörlerin internet kalitesini kıyaslıyor. İndirme (download) hızı, gönderme (upload) hızı, gecikme (latency) gibi kriterleri puanlayarak karşılaştırma yapıyor. 2021’in ilk yarısındaki kullanıcı testlerine göre Türk Telekom'un internet kalitesi, Turkcell’i geçmeyi başardı. Önceki ölçümlerde Turkcell birinci çıkmıştı.



    2021’in ilk 6 ayında 104 bin 313 kullanıcı nPerf’in mobil uygulaması ile hız testi yaptı. Bu test sonuçlarına göre operatörlerin ortalama hızları ve gecikmesi belirlendi. Hız testi yapan kullanıcıların yüzde 55,8'i Turkcell, yüzde 26,6'sı Vodafone, yüzde 17,6'sı Türk Telekom kullanıyor.



    Operatörlerin indirme hızı karşılaştırması



    nPerf’e göre Türkiye'nin bağlantı kalitesi değerlendirme sonuçları belli oldu



    İndirme hızına baktığımızda Türk Telekom’un ortalama indirme hızı 29,56 Mb/s, Turkcell’in ortalama indirme hızı 27,88 Mb/s ve Vodafone’un ortalama hızı 17,60 Mb/s olarak belirlendi. 2020’inin ilk 6 ayındaki ölçümlerde Turkcell’in indirme hızı 28,44 Mb/s olarak ölçülmüştü. Diğer operatörlerin hızı artarken Turkcell’in hızı yavaşladı.



    Yükleme hızı karşılaştırması



    nPerf’e göre Türkiye'nin bağlantı kalitesi değerlendirme sonuçları belli oldu



    Ortalama gönderme hızına göre 11,14 Mb/s ile Türk Telekom birinci olurken, 9,68 Mb/s ile Turkcell ikinci ve 8,18 Mb/s ile Vodafone üçüncü sıraya yerleşti. Üç operatörün indirme hızı 2020’nin ilk 6 ayına göre artış gösterdi.



    Gecikme hızı



    nPerf’e göre Türkiye'nin bağlantı kalitesi değerlendirme sonuçları belli oldu



    Online oyuncular ve bulut teknoloji kullanıcıları için büyük önem teşkil eden gecikme hızında ise Vodafone birinciliğini korudu. Türk Telekom genel değerlendirmede birinciliği elde etse de bu kriterde sonunculuğa yerleşti. Vodafone’un gecikme hızı 44,72 ms, Turkcell’in 50,27 ms ve Türk Telekom’un 55,73 ms olarak gerçekleşti. Türk Telekom’un gecikme hızı bir önceki sene 50,85 ms olarak belirlenmişti.



    Ayrıca Bkz.Google, Afrika'da lazer interneti başlattı: 20 Gbps hız



    Sitelerin açılma hızı



    nPerf’e göre Türkiye'nin bağlantı kalitesi değerlendirme sonuçları belli oldu



    Hız ve gecikme testinin yanı sıra sitelerin ve YouTube videolarının yüklenme süresini ölçen testler de yapıldı. En çok ziyaret edilen 5 sitenin yüklenme hızları karşılaştırıldığında üç operatör benzer performans sergiledi.



    Videoların yüklenme hızı



    nPerf’e göre Türkiye'nin bağlantı kalitesi değerlendirme sonuçları belli oldu



    YouTube’da video yükleme hızında ise Türk Telekom daha iyi performans sergilerken ikinci sıradaki Vodafone ile üçüncü sıradaki Turkcell’in performansları birbirine yakın görünüyor.



    nPerf, internet kalitesini belirlemek için yukarıdaki sonuçları bir araya getirerek nPoints isminde genel sonuç üretiyor. Her ölçümün ayrı bir katsayı ile çarpıldığı değerlendirmenin ardından Türk Telekom 57.182 nPoints, Turkcell 51.722 nPoints ve Vodafone 49.021 nPoints elde etti. Böylece nPerf’e göre 2021’in ilk 6 ayında Türk Telekom, rakiplerinden daha kaliteli internet sundu.



    nPoints (Genel değerlendirme)



    nPerf, internet kalitesini belirlemek için yukarıdaki sonuçları bir araya getirerek nPoints isminde genel sonuç üretiyor. nPoints belirlenirken yukarıdaki ölçümler farklı katsayılarla çarpılıyor. Örneğin indirme hızı, diğer kriterlere göre daha büyük önem teşkil ediyor. Sonuç olarak ortaya çıkan nPoints puanı, operatörün bağlantı kalitesini temsili olarak gösteriyor.



    Türk Telekom 57.182 nPoints, Turkcell 51.722 nPoints ve Vodafone 49.021 nPoints elde etti. nPerf’e göre 2021’in ilk 6 ayında Türk Telekom, rakiplerinden daha kaliteli internet sundu.



    nPerf’e göre Türkiye'nin bağlantı kalitesi değerlendirme sonuçları belli oldu



    Raporun detaylarına kaynak bölümündeki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.




    Kaynak:https://media.nperf.com/files/publications/TR/2021-09-17_mobile-connections-survey-nPerf-H1-2021.pdf



  • Testlerin büyük çoğunluğu Speedtest üzerinden yapılıyor.

    Ayrıca yapılan test sayısı da gerçekliği ifade etmiyor. Testler ortalama hangi bölgede, hangi hızda yapıldığı belirtilmemiş.

    Bu detayı unutan çok kişi olmuş
    yüzde 55,8'i Turkcell , yüzde 26,6'sı Vodafone , yüzde 17,6'sı Türk Telekom kullanıyor.

    Ayrıca insanlar artık Telekom kullanmıyor, haliyle yoğunluk da olmuyor gayet normal

    https://www.speedtest.net/global-index/turkey#mobile
    Her operatörün birbirlerine üstünlük sağladığı bölgeler vardır örnekleyecek olursak A operatörünün 4.5g çektiği yerde B operatörü sadece edge çeker C operatöründe ise şebeke yoktur. Başka bir konumda C operatörü 3g çekerken A da şebeke yoktur B ise 4.5g çekiyordur. Bu örnekler konuma göre değişir gider yok turkcell en iyi yok vodafone en kötü yok türk telekom vasat bir operatör demenin mantığı yok aslında. Ama genelleme olarak Turkcell bu sektörün lideri Türk telekom vodafone dan kat be kat iyi ama şurası var kapsamada vodafone dan iyi değildir ama internet hızı bakımından iyidir orası ayrı mesele turkcell kapsaması ve hızı bariz açık ara önde olan operatör bana göre. Herkes ihtiyacına kullanım ve konum şartlarına hangisi uyarsa onu kullanır yoksa o firma iyi şu firma kötü bu işler uzar gider iyi forumlar herkese
  • Türksat niye yok?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ceryan25 C kullanıcısına yanıt
    Mobil işletme bu hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turkcell bu haberi görünce neresiyle gülmüştür acaba.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turk Telekom baya yatırım yapiyor su an sonuc şaşırtmıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell'den Bimcell'e geçtim (TT yine), aldığım hız, gecikme süreleri, kapsama alanı gibi her detayda İstanbul'un göbeğinde iyileşme hissettim. Telefon iyi çekince, bataryası da iyi gidiyor.

  • Turkcell de ciddi kalite kaybı var. Karamehmet döneminde çok iyiydi.

  • ilk 4.5g çıktığı zamanları hatırlıyorum turkcell 100-150mb gibi hızlarla speedtest yapıyordum. Aslında şöyle bir başlık olamlıydı. TTnet turkcell i geçmedi. Turkcell hızlarınını kıstı...

  • Turkcell fiveri lesh benim 270 arıza kaydım var kablolu routerıda lesh, tt alt yapısı var eyvallah ama yavaştı, turkcell inanılmaz kasıyor yurtdışı hepsi tt elinde olduğu için turkcell daha çok fırın ekmek yemesi lazım hep ping yüksek ve yavaşlık çabası

  • hikmetg H kullanıcısına yanıt

    Olmayan birşeyin ne kaybı olacak nPerf’e göre Türkiye'nin bağlantı kalitesi değerlendirme sonuçları belli oldu 

  • Vodafone ile 20 zor aldığım yerde TT ile 70'e yakın alıyorum. Turkcell hiç kullanmadım ama ailede gördüğüm kadarıyla eski istikrarı yok. Her yerde en iyi hızı verirdi eskiden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Testlerin çoğu speedtestten yapılıyor onu eklemek daha mantıklı olur. Nperf daha çok operatör kapsaması yapmak için uygun bir program.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 21 Eylül 2021; 11:3:19 >
  • hikmetg H kullanıcısına yanıt

    Karamehmet'in kendisi Turkcell'i bu hale getirdi zaten. Süreyya Ciliv Turkcell'den gittiğinden beridir böyle. Malum partililer yönetiyor Turkcell'i

  • Sistem ve tercihlerine bakınca gül gül öldüm. Vodafone kullanmayın ve ttnet kullanmayın yazıyor


    nPerf’e göre Türkiye'nin bağlantı kalitesi değerlendirme sonuçları belli oldu 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 21 Eylül 2021; 10:1:12 >
  • 19 sayfalık pdf e baktım, 104.313 test yapılmış da bu testlerin Türkiye nin hangi noktalarında yapıldığına dair en ufak bir bilgi yok.

    İstanbulun merkezinde bile Turkcell in çekmediği yerler var.

    Bu yaz 1 hafta Datça Ovabükünde kaldık Turkcell haricinde çeken oparatör yoktu. Hanımın hattı Vodafone neredeyse hiç çekmiyordu bırak mobil interneti (20gb internetin 10mb ını bile kullanamadı) konuşma bile yapamadı, oğlanın Turk Telekom biraz daha iyiydi ama benim Turkcell de her durumda 4,5G yi görebildim. Bu sadece benim 1 haftada yaşadığım bir örnek. Tersi örnekler de verilebilir.

    Özetle bu nPerf i ben anlamadım, böyle bilgilendirme olmaz olursa da akla reklam kokan hareketler gelir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -HKN- -- 21 Eylül 2021; 9:53:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9A0BECBC3

    Turkcell bu haberi görünce neresiyle gülmüştür acaba.

    Turkcell'in neresiyle güldüğünün bir önemi yok gerçekler karşısında.

    Varlık fonuna devredilen bir şirketten çok bir şey beklememek gerekiyor.

  • Lexco kullanıcısına yanıt
    Gördüm bende haykırdım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turk telekom dan turkcell geçtiğime çok pişman oldum çekim gücü bile yerler de sürünüyor neti de öyle tahadüt bitier bitmez turk telekom geri dönücem

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.