Şimdi Ara

Kitap Okuyamamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili kitap kurtları sizlere bir kaç sorum olacak.

    1-Kitap okuma alışkanlığı olmayan birisine ne önerirsiniz bu alışkanlığı kazanmak için ? Bazıları macera dolu sevebileceğin kitaplardan başla zamanla daha zorlayıcı kitaplara geçersin diyorlar bu yöntem işe yarar mı ? İşe yarıyorsa kaç tane sürükleyici roman tarzı kitap okuduktan sonra daha bilgi verici kitaplara geçmeliyim ?

    2-Okuduğunuz her kitaptan zevk alıyor musunuz ? yoksa faydası var diyip faydalı bir yiyecek yiyormuş edasıyla pek de haz almadan mı okuyorsunuz ?

    3-Kitap okurken yatağınıza mı uzanıyorsunuz yoksa masa başında mı okuyorsunuz bu soru benim için önemli çünkü kitaplarda anlamadığımız bilmediğimiz kelimeler geçiyor bunları öğrenmek ve anlamlandırmak için ne yapıyorsunuz ?

    4-Bilmediğiniz kelimeleri öğrenmek ezberlemek için not defterine yazıyor musunuz ?

    5-Verimli kitap okumak nasıl olur ? Önerileriniz nelerdir ?

    6-Kitap okumak hayatınızda size neler kattı ? Örneğin sizi daha azimli biris yaptımı yada karakter olarak size ne kattı daha sosyal mi oldunuz gibi..

    7-Aynı kitabı daha iyi anlamak için 2 defa okumaya gerek var mı ?

    8-Roman türü kitapları okumanın size fayda sağladığını düşünüyor musunuz sağladığını düşünüyorsanız nasıl bir fayda sağladığını düşünüyorsunuz.

    Bu soruların hepsi ayrı ayrı benim için önemli arkadaşlar bir kitap kurdu yaratma fikri bir çoğunuzun aklına gelmemiştir ama bu fikir eminim bir çoğunuz için heyecan vericidir bu sorulara tecrübelerinizle kestirip atmadan uzun cevaplar vererek bir kardeşinizi kitap kurdu yapabilirsiniz teşekkürler




  • Hocam sevdiğiniz türdeki kitaplar ile okumaya başlayınız. Başlangıç için roman okumanız kitap okumaya alışkanlık kazanmak açısından daha iyi olur. Araştırma üzerine yazılmış eserleri daha sonra okumanız sizin için daha iyi olur. Ben 2 sene önce Kitap okumaya başladım. İlk okuduğum kitap Sherlock Holmes serisi idi. Bana kitap okuma alışkanlığı kazandırdı. Daha sonra Nihal Atsız'ın Bozkurtlar adlı romanını okudum. Çok sardı. Ara ara araştırma üzerine yazılmış eserlerde okuyorum ama genelde kafamı dağıtmak için roman okuyorum.

  • Al bir Stephen King kitabı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende de 3 - 5 sayfa kitap okuduktan sonra ciddi bir uyku basma sorunu oluyor. Milletin bir iki günde okuduğu kitabı bir ayda bitirmişliğim var. Uykudan uyanıyorum üstüne kahve içiyorum dik oturuyorum 20 sayfa sonra işlem tamam bir oturuşta nerde 50- 100 sayfa okumak hayal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin sevdiği tarz kitaplar vardır.

    mesela ben biyografi seviyorum çünkü gerçek ve kişinin çocukluğundan belkide ölene kadar yazdığı şeyler bana büyük hayat tecrübesi kazandırıyor.

    Yada sevdiğim ülke yada bölgeye ait kitaplar okuyorum.

    Böylelikle sarıyor ve bitiriyorum.

    Bende roman okuyamıyorum buna dikkat ettim.

    Seni saran ne tarz ise o kitapları okuman senin için daha iyi olur.

    Yoksa kitabı bitiremezsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 17 Ekim 2021; 14:17:8 >
  • Aynı problem bende de var. Roman okumak istemiyorum zamanım boşa gidicek gibi geliyor ama asıl okumam gereken kitaplar da biraz sıkıcı. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ben de.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.