Şimdi Ara

32 Gb Ram, kullanılabilir 16 GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar. Forumda buna benze bir konu gördüm eski ve çözüme ulaşmamış. Aynı sorunla karşılaşıyorum bir çok yerde aradım ama çözüme kavuşmuş bir yazı görmedim.


    Şimdi elimde 4x8 DDR3 1600MHz ram var. Bunları taktım ve sistemden baktığımda 32 gb ramim olduğunu doğrulayabiliyorum. Fakat bunun tamamını kullanamıyorum, 16 gb kullanmama izin veriyor.


    Bios güncelleme şansım yok ki zaten gerekte yok anakartın kitabın da yazdığı kadarıyla 32gb ram destekliyor ve biossun son güncellemesi 5 yıl önce geldi yani yeni bir güncelleme olamaz. Yine de arattırdım son sürüm kullanıyor olarak gözüküyorum.


    Windows 10 64 bit kullanıyorum ve güncel sürümdeyim. Sürücülerim güncel. Msconfig de gelişmiş ayarlara girdiğimde ram sınırlaması yok. 480w yeterli olan makinede 750w ps kullanıyorum ama sorunu bir türlü ne anladım ne çözebildim. Uzun süredir 4 ram slotunu da kullanmadım hep 2x kitler kullandım ama eskiden, xp win97 zamanları kullandım ve orada eğer ana kart destekliyorsa takıyordun geçiyordun hiç problem çıkarmıyordu.

    32 Gb Ram, kullanılabilir 16 GB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RwN -- 20 Eylül 2021; 15:28:5 >



  • Windows Home olduğundan mı? Pro'ya geçersem düzelir mi? Bir kaç yazıda işletim sistemi ile ilgili bir şeyler okudum. Gerçi dediğim gibi eski yazılar olduğu için "Windows 8.1 yükle düzelir" yazmışlar. Problem çözülmüş gibi durmuyor ama böyle bir bilgi ile karşılaşınca onunla ilgisi olabilir mi diye merak ettim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.