Şimdi Ara

Voleybola Kaç Yaşında Başlanmalı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anne ve babalar çocuklarının voleybol oynamasını istiyorlarsa; voleybola kaç yaşında başlanmalıdır, çocuklarını ne zaman voleybol kursuna yazdırmalılar bunları bilmek isterler.


    Voleybola başlamak için 8-10 yaş aralığı idealdir.


    Çocuk zaten topla küçük yaşlarda tanışmaya başladığı için top atma, topa elle vurma, sıçrama gibi hareketleri gelişmiş olur. Bu hareketleri gelişen bir çocuk voleybola kolaylıkla uyum sağlayabilir. Voleybola 8-10 yaşlarında başlayan ve temel tekniği öğrenmek ve tekrar yapabilmek için çokça zamanı olan bir çocuk 12-13 yaşlarında iyi bir voleybol oyuncusu olabilir.


    İyi bir voleybol oyuncusu olmak için düzenli çalışmak gerekir.


    Voleybolun takım halinde oynanması çocuğun ruhsal olarak kendisini daha iyi hissetmesine yardımcı olur. 8-10 yaşlarında voleybola başlayan, bir takım içerisinde olan çocuk daha çabuk sosyalleşir. Arkadaşları ile bir şeyler paylaşmayı onlarla birlikte hareket edip kazanmanın ne demek olduğunu öğrenir. Bu da ileriki yaşlarda birlikte çalışmanın, kendisine nasıl fayda sağlayacağını farkına varmasına yardımcı olur. 


    Bu yaşta çocuğun voleybola başlaması onun fiziksel gelişiminede katkı sağlar. Kasları ve kemik yapısı güçlenen çocuğun el ayak koordinasyonu gelişir. Fiziksel gelişimin yanında zekasının gelişmesine de yardımcı olur. Çocuğun maç sırasında aldığı ani ve doğru karalar karşılaştığı sorunlar karşısında çözüm üretmesine yardımcı olur.


    Çocuğun erken yaşlarda voleybola başlaması onun disiplinli olmasına ve düzenli bir yaşam sürdürmesine yardımcı olur. Sporcu olmanın verdiği disiplini hayatının her alanında kullanmayı öğrenir.


    Çocuk düzenli uyku uyumaya, derslerine daha iyi ve zamanında çalışmaya başlar. Kötü alışkanlıkların neler olduğunu ve bunların kendisine nasıl zarar vereceğini öğrenerek kötü alışkanlıklardan uzak durur. 


    Aileler iyi bir spor salonu ve iyi bir voleybol eğitmeni buldukları zaman çocuklarını 8 yaşlarında voleybola gönderebilir. 

    Voleybola Kaç Yaşında Başlanmalı ?


    Kaynak: www.voleybol.xyz




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.