Şimdi Ara

7 Yıllık Siemens çamaşır makinem Lekeleri çıkarmamaya başladı ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 7 Yıllık Siemens çamaşır makinem Lekeleri çıkarmamaya başladı ne yapmalıyım ?

    Marc ve domol gibi markalar var temizleyici kullanmalımıyım veya hangi markayı tercih etmeliyim ?




  • rezistansın kireç tutmuş ve yeterince ısı sağlamıyor olabilir helede çamaşırlarda morarma oluyorsa rezistans değişmeli

  • En yüksek derecede çalıştırıp makina suyu ısındıktan sonra 2 litre civarı porçöz döküp çalıştırırsanız kireç sonundan kurtulursunuz akabinde aynı işlemi bir kez daha yaparsanız %80 sorununuz çözülür heralde en son makineyi normal deterjan ile yarım dolu şekilde eski çamaşırlar ile çalıştırmayıda unutmayın

  • Sıfırbuçuk kullanıcısına yanıt
    Makinanın kazanı kararırsa ya da lastiği zarar görürse verebileceğiniz bir tavsiyeniz var mı ?
  • Kireç temizleme işlemi sirke ya da limon tuzu ile yapılmalı.

  • Tamirci çağırın rezistansı değiştirsin direk kaliteli temiz rezistans taksın. Rezistans eskimiş kaplaması gitmiş ömrünü doldurmuştur muhtemelen. Porçöz marc domol vs uğraşmayın hiç boşuna. Su kireçliyse 2 hafta sonra gene kireçlenir. Gene aynı problemi yaşarsınız. Kettle gibi düşünün. Kettle da sürekli kireçlenir ama kireçlense bile ısıtır. Kaldıki makina sürekli döndüğü için rezistans sanıldığı kadar kireç tutmaz. Ayrıca deterjanlarda kireç önleyici katkılar vardır.

    Her türlü inhibitörsüz kireç sökücü paslanmaya kararmaya sebep olabilir. Kazana yazık olur. Porçöz vs nitrik asit içerir. Onun yerine Domol kahve makinesi kireç önleyici toz veya sülfamik asit alabilirsiniz ama problem tekrarlanacaktır.

    Rezistansı kendiniz değiştirmek isterseniz:
    https://urun.n11.com/yedek-parca-ve-aksesuar/bosch-siemens-profilo-camasir-makinasi-delikli-rezistans-P351662814
    https://forum.donanimhaber.com/cozuldu-camasir-makinasi-rezistans-sokumu-nasil-olur--55311718

    https://www.yedek-parcam.com/rezistans-camasir-makinesi

    Bu arada problem termostatta veya sensördede olabilir. Su ısıtmayı erken kesiyor olabilir. Sökmüşken sensörüde değiştirmek mantıklı olabilir.

    Birkaç sene önce yazlıkta kendim söküp değiştirmek durumunda kalmıştım, zor değil ama biraz zahmetli. Parçaları alıp servise taktırmak daha mantıklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 20 Kasım 2021; 6:18:49 >




  • 1'inci dakikadan sonra

    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Çamaşır makineleri ve sorunlarıyla ilgili çektiğim videoları yayınlamaya tam gaz devam ediyorum. #çamaşırmakinesi #püfnoktası #çözümü Ayrıca; bulaşık makineleriyle ilgili çektiğim tüm videoların linki https://youtube.com/playlist?list=PLYBThqC_Tx5NB8v9E1C2a4RIoh-QXWiG1 Çamaşır makinesi videolarım https://youtube.com/playlist?list=PLYBThqC_Tx5PF8eDjjVHdeHeTfmry43XZ
    https://www.youtube.com/watch?v=rBFIKfge8SI&feature=youtu.be
    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Çamaşır makineniz çamaşırları eskisi gibi yıkamıyor mu? Çamaşır makineniz suyu ısıtmıyor mu? Deterjan kalıntıları mı var? Çamaşırlar kokuyor ve kirli mi çıkıyor? Bu gibi soruların nedenini açıklamaya çalıştığım güzel bir video oldu. Bazen beyaz eşyalarınızda sorunlar olur ve siz çözemezsiniz fakat arıza tespitini kolayca yapabilirsiniz. #çamaşırmakinesi #kendinyap #arızatespit Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim.
    https://www.youtube.com/watch?v=gyv01JtGc-M&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.