Şimdi Ara

Kasa Değiştirince FPS Düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar konuyu şöyle özetleyeyim, Ryzen 7 3700X işlemci , Inno3d GTX 1660 TI ekran kartım var. İşlemciyi ilk aldığımda kasam çok ısındığı için voltaj düşürme yapmıştım, 1 yıldan uzun zaman oldu bu işlemi yapalı ve o zamandan sonra hiç ayarları kurcalamadım. Sıcaklık değerlerinden halâ memnun kalmadığım için bu gün yeni bir kasa aldım ve sistemi kurdum.


    Kurduktan sonra bilgisayar açıldı, birkaç saat içerisinde birkaç defa kendiliğinden reset attı. Sonra 7-8 saat boyunca bilgisayar açılmadı. Kasadan tuşa bastığımda fanların aydınlatması yandı, fanlar dönmeye başladı fakat açılmadı. Sonra bios pilini çıkarıp taktım, ramler ile uğraştıktan sonra açmayı başardım. (Kasa değiştirirken ramleri ve işlemciyi hiç anakarttan çıkarmamıştım).


    Şu an fark ediyorum ki oyun içi FPS değerlerimde düşme var ve voltaj ayarlarım 'auto' olarak değişmiş, sanırım bios pilini çıkarıp taktığım için oldu bu. Fakat ben daha önce düşük voltaj ile kullandığım halde FPS değerlerim daha iyiydi. CS GO da 280-300 FPS in altına hiç inmezken şu an 150-200 arasında oynuyorum. World of Warcraft'ta 75 FPS in altına inmiyorken 60-65 civarlarında oynuyorum.


    Daha önce voltaj düşürürken nasıl bir işlem yaptığımı, kaça düşürdüğümü de hatırlayamıyorum. Voltaj normale dönünce FPS daha da artar diye tahmin ederdim fakat tam tersi düştü, neden olabilir fikri olan var mıdır acaba?




  • hocam xmp disabled olmuştur biosa reset atınca yani ramler daha yavaş hızda çalışıyordur. xmp açın düzelir. işlemcide voltaj kısınca bir miktar daha yüksek frekanslara çıkabilir ama arada bu kadar fark yaratmaz, ki siz büyük ihtimal sabit voltaj sabit frekans verdiniz bu dediğim geçerli olmaz bile o zaman.


    yeni kasanızda ise neden öyle bir sorun oldu pek bir fikrim yok ama anakart temas ediyor olabilir mi kasaya?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.