Şimdi Ara

UBER yasaklanınca halk olarak neden alternatif aramadık?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • UBER geldi devlet izin vermedi tamam da dünyada onlarca taksi uygulaması var. İlla UBER olacak diye bir şart yok ki. Başka ülkelerde başka popüler taksi uygulamaları var. Bizde başka uygulama kullanalım. Devlet sitesine erişim engeli koysa VPN açarsın, bankalara engel koysa nakit ödersin, yabancı kaynaklı ödeme yöntemi bulursun. Teknoloji engel tanımaz. Biz halk olarak neden hemen pes ettik. Alternatif bir taksi uygulamasını neden popüler edemedik. Dünyada artık taksi uygulaması olmayan ülke kalmadı. Taksiden kastım sarı taksiler değil, BiTaksi gibi uygulamaları örnek vermeyin. Sivil araçları kastediyorum.




    UBER yasaklanınca halk olarak neden alternatif aramadık?







  • Önemli dğil hangisi gelirse gelsin. Mantalite bunları yasaklama üzerine.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EleSuDökenSuat

    Önemli dğil hangisi gelirse gelsin. Mantalite bunları yasaklama üzerine.

    Konuyu okudun mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Why Shy

    Konuyu okudun mu?



    Alıntıları Göster

    Adam gayet haklı devlet taksi rantı için vatandaşın kendi aracılığıyla taşımacılık yapmasını engelliyor. On binlerce lira ceza yazıyor, izin vermiyor kim nasıl yapacak bu işi?


    Dediğin şey TC sınırlarında mümkün değil ancak kulaktan kulağa korsan taksicilik yaparsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 19 Eylül 2021; 11:10:10 >
  • Uber yasaklaninca halk korsan taksilere yöneldi diye biliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arasan ne olacak, uber'i halk mı yasakladı? aksine tepki çekmek yerine aksine, sizin yanındayız diye şirin görünmek için yasakladılar. ibb'nin girişimlerine de yanıt yok. neden rakip yok? çünkü müsade yok. her şeyi özelleştirip satıyorsun. taksi işine gelince, uberi yasaklıyorsun. tamamen politik, oy alma girişimi.

  • taksicilerden oy alınmak için yasaklandı

  • Ne fark edecekti? Bu kokuşmuş zihniyet onları da yasaklardı. Taksici adlı şoförlük yapan eşkıyalar uygulamasından çağırıp gelen adamı yine dövecekti. Polis çevirdiğinde ilgili uygulamayı kullanan kişilere yine ceza kitleyecekti. Bu zihniyet defolmadan kimseye nefes almak yok. Sürünmeye devam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Olay taksicilerden daha büyük. Asıl sıkıntı şurada bilmem kaç milyon liraya taksi plakası alıp ardından bu plakayı kullanarak şöför çalıştıran tipler. Bunlar bildiğin mafyalaşmış bir kitle. Normalde yasal olarak taksi plakasını kim aldıysa aracı onun kullanmasının gerektiği gibi bir yasal zorluk olmak zorunda fakat bunu siyasetçilere para vb yedirip aşıyorlar.


    Dolayısıyla aslında taksi plakası denen saçmalığın ortadan kaldırılması ve dewvletin isteyen herkese özel veya devlet kursları yoluyla taksicilik eğitim sertifikası vermesi gerekir. Böylece bu rant ve mafyalaşmış kokuşmuş kitle ortadan kaybolur.


    Rant nedir ? Normalde doğal olarak fazla önemi olmayan bir unsurun , devletin çıkardığı yapay yasalar ile değerli hale getirilmesidir. Taksi plakası neden değerli, neden yozlaşmış ve mafyalaşmış durumda. Çünkü devlet adeta Deli Dumrul gibi köprünün başını tutuyor bu konuda.


    Daha geçen gün aynı kokuşmuşluk ile pazarda da karşılaştım. Pazarcı dediğimiz kişi, o pazar alanını belediyeden satın alan kişi tarafından çalıştırılan maaşlı bir işçiymiş mesela. Burada da aynı rant oluşmuş durumda.


    Aslında burada taksi şöförü dediğimiz adamda, taksi kullanan kimselerde iki tarafta mağdur, asıl sorun rant sonucu bu alanlara öbeklenmiş bu işleri yapmayan sadece insanları ellerindeki devletin verdiği yasal zorlama sayesinde köle gibi çalıştıran kokuşmuş kimseler.


    Bildiğiniz ortaçağdaki derebeylik yönetimi var burada. Liberal düşünce aslında buradakilerin çoğunun sandığı gibi işçi haklarını vb törpülemek ile olmaz asıl para ve sermayenin dolaşımını engelleyen bu tekelleşmiş oluşumları yoketmek ile olur. Burada devlet bu tıkanıklığı açıp, dolaşımı sağlayacağına tam tersi kendisi sistemi tıkayan unsur durumunda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Eylül 2021; 7:10:34 >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Tamam, olay yine hükümette bitiyor. İstese RTE'nin bir imzasına bakar, yetki tek adamda ama yapmıyor. Bilakis bu mafya yapısına destek çıkıyor (Uber kararı en bğyğk örnektir). İşte bu yüzden diyorum. Tabi kokuşmuşluk toplumu sarmış o ayrı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uber zamanında motosikletimle scotty yapıyodum sivil trafik onuda engelliyodu.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Evet özellikle son dönemde mafyanın etkisi çok ciddi oranda arttı.


    Bir yanda adalet açılışında dua okuyan hocalar diğer yanda hak ve hukuku ayaklar altına alan mafyanın beraber yükselişi, aslında kokuşmuşluğun seviyesini gösteriyor. Hiç kimse samimi değil, hiç kimse değerlere önem vermiyor sadece devlet denen vergi hortumlayan yapıyı kullanarak daha çok yeme derdindeler.


    Fakat bu durum artık pastayı görmezden gelinemeyecek oranda genel kitle için küçültmüş durumda , bu nedenle siyasiler bunun bedelini iktidarı kaybederek ödeyecek fakat şimdiye kadar bize verdikleri zarar baki kalacak. Ayrıca mafyalaşmış yapılar emin ol yeni siyasi otoriteye de bol miktarda rüşvet ve gözdağı ile müdahil olacaklar. Umarım yeni siyasilerde bu mafyalaşmış yapı ile mücadele edecek kadar haysiyet ve yürek ( şimdikilerde o haysiyetin olmadığı apaçık ortada...) bulunur yoksa geleceğimiz kararmaya devam edecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Eylül 2021; 7:29:16 >




  • Turkiyede herseyden once mevcut Taksi sistemi yanlis. Radikal bir karar ile Taksi plakasi devrini ortadan kaldirmak gerek herseyden once. Ardindan sadece tek bir uygulama da degil, birden fazla uygulamaya izin vermek gerek ki kalite kendiliginden artsin. Yoksa sadece UBER olursa, bu sefer UBER tekeli yasanir. Yaninda GETT, Yandex vs gibi kaliteli yabanci uygulamalar ya da yerli turevlerinin olmasi gerekir ki musteri birinden memnun kalmadiginda alternatifi olsun.


    Rusyada yasiyorum. Haftada en az 8-10 sefer taksi kullaniyorum. GETT ile rahattim. Bir iki defa sofor iptal etti Yandex'e gectim. Her ikisinde de aldigim hizmet kalitesi Turkiye ile kiyaslanamayacak seviyede. Her yonuyle, arac konforundan sofor kalitesine kadar.


    Ve sistem cok basit, gecen gun 1 saatlik bi yolculukta Yandex soforu ile muhabbet ettim. Ben sordum anlatti.


    Bu eleman 30 yasindaydi ve gayet duzgun, kibar bir elemandi. Muhabbete "Okumadik, bir meslek edinemedik o yuzden taksicilik yapiyoruz" diye girdi zaten oradan konu acildi...


    Araclarin kayitli oldugu parklar var. Oyle buraninin suranin taksisi diye birsey yok. Park alanina aracini kaydediyorsun, ya da kayitli araclar var onlari kiraliyorsun. Ornegin KIA K5 Gunluk kirasi 2700 Ruble. (O taksinin modeli markasi, sahibinden de baktim TR fiyatina anasini satayim Turkiye'de yokmus)


    Sofor Yandex'e kayit yaptiriyor, sinavdan geciyor ve Yandex soforu olabilme yeterliligi aliyor.


    %99 uygulama uzerinden musteri Apple Pay ya da kredi karti ile odeme yapiyor. Yandex(ya da uygfulama sahibi) kendi komisyonunu ve vergileri direkt odeme uzerinden dusuyor otomatik olarak.


    Sofor bu odemeyi en gec 5 gun icerisinde tahsil ediyor. Soforun dedigi cok nadir gecikme oluyor ve 5. gun aliyor. Genelde o gun ya da ertesi gun hesabina dusuyor.


    Aylik net kazanci 80.000-100.000 ruble. (9500 - 11800 TL)


    Soforler 4.95 puanin uzerinde kalmak zorundalar. Aksi takdirde once siparis alma sirasinda en sona kaydiriliyorlar ceza olarak. Ya da 1 yil lisanslari iptal ediliyor. Bu nedenle cok kaliteli hizmet veriyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 20 Eylül 2021; 10:41:20 >




  • Yukarıda zaten güzelce açıklanmış.
    Bu işler mafya işlerdir. Dönen paranın haddi hesabı yok.
    Devletler de sandığımız kadar güçlü değil parayı veren düdüğü çalar. Çok karmaşık çıkar ilişkileri var.
    Yoksa kimse bizden daha aptal değil. Herkes işin doğrusunu halkın lehine olacak şeyleri biliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İpucu taksi plakaları Kim bilir kimlerin elindedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.