Şimdi Ara

En agır RPG oyunlarına Türkçe yama fırsatı (TR RPG Yama Birligi Projesi) TR RPG (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
14
Favori
24.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evrimdısı17 E kullanıcısına yanıt

    İletildi


    Konuyu öne çıkara da tıklar mısınız.

  • Arkadaşlar, işi biraz hızlandırıyoruz. Katılmak isteyen arkadaşlar bana özelden mesaj atabilir mi, Whatsapp grubu oluşturacağım. Discorda kimse bakmıyor çünkü.

  • Yok arkadaş, olmuyor. Zaten rpg severlerin sayısı da yeterli değil zannımca. Bir işim olsa değil 5k'yı 20k parayı çıkartır koyarım ortaya. Neyse fazla söze gerek yok, umudu bile güzeldi en azından.

  • Selamlar


    Discord nicki neydi çıkaramadım,görüştüğüm kişilerden misin?


    Henüz pes etmek istemiyorum açıkçası,senden de ricam diğer katılımcı arkadaşlarıda umutsuzluğa sürüklemeyelim, eğer öyle bir duruma gelirsek zaten buradan herkese teşekkür edip gerekli açıklamayı yapacağım.


    Evet bu oluşumdan sonra bende farkettim gerçekten çok az RPG sever olduğunu,fakat biraz da öyle bir zamana denk geldi ki bu oluşum,ülkede şuan yaşam mücadelesi herşeyin önünde gelmek zorunda.O yüzden bende 5 veren adama 10 veremez misin diye sorular da yöneltemiyorum. Henüz kontağı kapatmayalım diyorum,önümüzdeki aylarda birkaç katılımcı daha olablir, maaşına zam alan olur bişey olur 5 veren 10 vermek ister,belli olmaz.


    Dediğim gibi şuan sonlandırmak yerine bekleme taraftarıyım, çeviriyi yapacak grubun yöneticiside aynı fikirde.

  • Yok hayır görüşmedik. Amacım bekleyenleri umutsuzluğa sürüklemek değil sadece kendi sitemimi yazmak istiyor oluşum. Ekonomi konusunda herkese hak veriyorum, kim ne kadar verebilir ya da vermek ister tabi ki de o tamamen kişinin kendi kararı. Yalnız düşünün; böyle bir başlığın olduğunu kaç kişi biliyor, bilen kaç kişi rpg türüne ilgi duyuyor, kimin ne kadarlık bir bağış potansiyeli var? Eminim ki 60 kişiyi bulmaz. Neyse hak veriyorum her an her şey değişebilir.

  • Arkadaşlar oluşumu başlatan kişi olarak bir güncelleme ve serzenişte bulunmak istiyorum.


    1-Öncelikle biz mi kendimizi anlatamadık yoksa bizim millet 'kuzu-kuzu meeee!' mi bilmiyorum. Çeviri işi çok basitti, resmi çeviri yapmayan ama güzel iş çıkaran, piyasada 2 tane demirbaş ve güvenilir grup var. Birincisi Anonymous, ikinci grup Animus projesi ekibiydi. Bu iki ekipten birisiyle anlaşmıştık. 5000 TL gibi bir ücret toplamamız gerekiyordu ozamanlar. Şimdi şartlar ve işler degişti. Alım gücü düştü. O zaman size güven veremedik mi suç bizde mi yoksa bizim millet mi koyun tam anlamıyla çözemedim, ama paralar işte bu 2 resmi gruptan birine gönderilecekti ve bu 2 grupta vergi ödeyen ve muhasebe kayıtları tutan güvenilir gruplar. Yani paraları onların discord grubunda yazan İBAN'a gönderecektik. Bu işin içinde kısacası hiç bir güvensiz durum yok. Çünkü bizim ödedigimiz paralarla çeviri yapmayacak kadar basit topluluklar degiller. Bizi dolandırma gibi bir niyetleri olsa kendi ayaklarına sıkmış olurlar. Çünkü bizim gönderecegimiz 5.000-10.000 TL arası paranın kat ve katını zaten senelik olarak kazanıyorlar. Bizi dolandıracak olsalar marka degerini zedelemiş olurlardı. Böylece sosyal medyanında diline düşerlerdi ve onlardan kimse yama satın almazdı. Bu bahsettigim gruplar özetle işini en iyi şekilde yapmaya çalışan ve sözünün eri insanlar ve güvenilirler. Bu yüzden bizim milletin 'kuzu kuzu meee!' oldugu açıkça bellidir. Güven ile ilgili bir sorun oldugunu düşünmüyorum ama belki biz kendimizi güzelce anlatamadık diyorum yinede... Sorumlulugu kendi üstüme alıyorum.


    Kuzu kuzu meee! konusunu daha fazla açmak istiyorum. İlk baştan anlatayım. Gruba iyi kötü adam topladım tek başıma ve biraz kendimi birkaç günlügüne dinlenme moduna çektim. O sırada hem diger kişilerde elini taşın altına koyar, yakın çevresinden adam çagırır diye düşündüm ama hayal kırıklıgına ugradım. 30-35 kişi 1 hafta içinde grupta toplandıktan sonra sadece grupta 1-2 kişi arkadaşlarını çagırmak için ugraştı ve grup toplam 40 kişiye ulaştı. Sonrasında grubun yüzde 90 kadarı, aylarca afk kaldı mesajlarımıza cevap verme zahmetinde bile bulunmadı. Özellikle çevresi geniş olan steam'da arkadaşım olan veya olmayan bir çok oyuncu diye geçinen arkadaş gruba girdi ve hiç bir şey yapmadı. Özellikle bu kişiler beni çok büyük hayal kırıklıgına ugrattı. Lafa gelince mangalda kül bırakmayan bu 'arkadaşlarımız' kendi öz çevresinden oyuncu arkadaşlarını çagırmaya zahmet bile etmediler. Bu grupta lider olmadıgını defalarca söyledigim halde hemde. Hep beraber elimizi taşın altına koyarak bu işi yapmalıydık. Benim hayal ettigim şey bu degildi. Yoksa ben gerekirse herkesi Steam ve Discord'dan eklerdim ve kendimi en iyi şekilde ifade edene kadar dakikalarca konuşurdum. Kurmaya çalıştıgımız oluşumun amacını ve ilk çeviriyi yaptırırsak diger çevirilerinde nasıl kolayca çıkacagını gelecegi olan bir proje oldugun anlatırdım dakikalarca. Ama umdugum gibi olmadı. Bu yazdıgım yorumu kendi içimde yaşadım ve grubun enerjisini düşürmemek için gruba yansıtmadım ama hem söyleyemeyecegim bir kaç problemden dolayı hemde bu mangalda kül bırakmayan oyuncu arkadaşların ilgisizliginden dolayı projeyi Berk arkadaşımıza devrettim. Lider yok derken yanlış anlaşılmasın elbette çeviri gruplarıyla muhattap olacak birisi olmak zorunda ve yapılacak bagışların planlamasını ve kayıtlarını tutacak birisi olmak zorunda o sebeple devrettim.


    Son olarak diyecegim tek şey umudunuzu ne olursa olsun yitirmeyin çünkü steam'da arkadaşlarımdan biliyorum ve Türk oyuncu kitlesinide gerçekten çok iyi biliyorum. Max 50-100 kişi afk olmayan bir topluluk olarak bir araya gelinirse bir çok oyunu çevirttirebiliriz. İlla RPG oyunu olmasıda şart degil. Eski ama çok kaliteli çevirilmeyen sürüsüyle oyun var. Yani arada bir maddi olarak bizi zorlayan bir oyunu çevirttiriz agır bir RPG olur. Sonrada PSYCHONAUTS, CHRONO TRIGGER gibi oyunlarıda arada çevirttirebiliriz. Bu ilgisizlik sorunu ve belkide kendimizi iyi anlatamadıgımız için olmayan bu projeyi elbet birisi yapar zamanı gelince.


    Ben birisinin bu projeyi başaracagına inanıyorum. 2010 yılından hatırlıyorum o zamanlar herkes full oyun ve oyuncehennemi gibi sitelerden oyun indiriyordu Steam'ı bile bilmiyorlardı. Herkes korsancıydı şimdi o insanlar steam ve epicgames'ten çıkmıyor. Demekki bu arkadaşların ilgisiz ve koyun gibi beklemelerinin sebebide bununla alakalı. Daha bazı şeylerin vakti zamanı gelmemiş...



    NOT: bu yorumu yazmamın sebebi bir durum degerlendirmesi yapmak ve herkesin belkide aklı başına gelir diye eleştiride bulunmak için yazdım. Proje başarıszlıkla bitmiş ve ileride asla başarılı olmayacak düşüncesiyle yazmadıgımı belirtmek istiyorum. Şuan berk arkadaşımız elinden geldigi şekilde ugraşıyor. Bu yorumu özellikle okuyan o ilgisiz arkadaşlar olursa belki akıllarını başına alırlar ve destek olurlar diye bu yorumu aslında yazdım. Elbette bu proje zamanı gelince başarılı olacaktır çünkü potansiyel belli ve topluluk belli. Sadece herkes kayısız kalmaktan vazgeçip elini taşın altına koymalı o kadar... Herkese iyi forumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 26 Aralık 2021; 12:38:19 >




  • harunefetr kullanıcısına yanıt

    Kardeşim haklısın da sadece forumdaki kitle ile olacak iş değil. Bize sağlam bir kaç oyun severin desteği lazım. Youtube yayını yapan iki üç kişi duyurusunu yapsa parayı kısa sürede toplarız.

  • Konuyu başka biri açsa gözüm kapalı desteklerdim ama bu kişinin geçmişte yaptıklarını bildiğim için ben desteklemem.

  • OR-Bİ kullanıcısına yanıt

    Çok zor görünüyor youtuber işi. Öncelikle ingilizce bilmeyen ve bu oyunu oynamak isteyen bir youtuber arkadaş bulmalıyız. Bir kaç kişinin ismi geçti ama zaten onlar bu oyunu çoktan oynadılar ing. bildikleri için. Kendi çıkarı olmadıkça kimse bu işe yanaşmaz diye düşünüyorum. Bu oyunu oynamak isteyen ve ing bilmeyen Türk oyunculara, iyilik olsun diye kimsenin elini taşın altına koyacagını sanmıyorum. Çünkü emek ve zaman harcanacak. Gayet pozitif düşüncelerle anlıyorum onlarıda hiç bir negatif düşüncem yok kendilerine karşı. Birde istegimiz zaten biraz lükse kaçıyor şuanki ülkenin durumuna bakarsak. Oyun artık 2-3 plandan 7-8. plana itilmiş durumda. Lösev ve evsizlere yardım amaçlı para toplamak istesek bu bahsi geçen youtuberlardan yardım istemeye şahsen benim yüzüm olurdu ama bence bu iş biraz lükse kaçıyor. Bu sebeple ing bilmeyen ve bu oyunu oynamak isteyen bir youtuber bulunursa belki bu iş olur onun önderliginde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 28 Aralık 2021; 0:17:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alex59

    Konuyu başka biri açsa gözüm kapalı desteklerdim ama bu kişinin geçmişte yaptıklarını bildiğim için ben desteklemem.

    Geçmişe takılı kalmayın. Vakti zamanında çeviri grupları hakkında ufak tartışmalar oldu. Onlar geldi geçti. Ölücülerle, ücretli oyun çeviri gruplarına tapanlar arasında ben kaldım o tartışmada. Kimseye bir şey anlatamadım. Bu konuları açacaksanız başka konu açın bu konuyu baltalamayın. Ben projeyi devrettigimi açıkladım zaten artık ilgilenmiyorum. Bu sebeple sözünün eriysen ve biraz şerefin varsa hemen destege koş... 1 dakika bile durma. Tamam mı? Sözünün eriysen bunu hemen yap...

  • disco elysium diye düşünüyorum ama çeviren ekip daha yeni anlaştıklarını söyledi yapımcıyla. aklımda divinity original sin 2 var. umarım odur ama eski bir oyuna yıllar sonra türkçe ekleyip güncelleme getirirler mi bilemiyorum.

  • Johnny Silverhand kullanıcısına yanıt

    Divinity Original Sin 1-2 Türkçe yaması var zaten tertemiz, kullanabilirsin.

  • Bu arada ben Can Sungur yayınındayken yıldız atarak durumu açıkladım, o da yardımcı olurum destek olurum falan dedi, chatteki arkadaşlarada söyledi destek olmak isteyen dönsün diye, 1000 kusur kişi izliyordu 1 kişi dönmedi bilginiz olsun. En son Can beni Anonymous çeviri ile ortak mailde buluşturur musun dedi fakat o aralar bana ne gruptan ne discorddan çok az kişi dönüş yaptığı için kendisine tamamiyle aktif olmadığımızı söyledim.Eğer çok talep durumu olursa tekrar ulaşabilirim yani. Ama olmadı bir türlü maalesef. Zaten Youtuber dediğin insanların çoğu İngilizce bildiği için ilgilenmez diye düşünüyorum. Bir de art niyet arıyorum açıkçası, neden derseniz çoğu insan bu adamları anlamadığı bir oyunu anlamak için izliyor. Her oyunun Türkçe olması bu adamların işine gelmez.

  • geçen senelerde indirdiğim bir yamadan virüs yemiştim. sürekli pc kapanıyordu. yama indirmiyorum o korkuyla artık.
  • Johnny Silverhand kullanıcısına yanıt

    Bunlar güvenilir bilgin olsun, ücretli yamalar zaten. Programlarıda çok kolay tek tıkla kuruluyor, virüslü bi ürün çıkartamazlar para kazanıyolar çünkü. Yine de sen bilirsin tabi.

  • İki oyunuda baştan sona oynadım sorunsuz ve çok güzel bir şekilde çevirmişler bakma testte dediklerine çok ufak yerler çevirilmemiş sadece belki birkaç kelime filan

  • bir rpg oyunu çevrilecekse şu aşamada Dragon Dogma: Dark Arisen ilk öncelikli çevrilmesi gereken oyundur. kolay gelsin.

  • r0ket kullanıcısına yanıt

    YouTube arama kısmına like Baldur's gate diye aratırsanız bir çok oyun çıkıyor. Pillars serisi, DOS serisi tyrany gibi oyunlar CRPG'nin babası Baldur's gate serisinin varislerinin yapmış oldugu Pillars Of Eternity oyununu seçmiştik bu sebeple. Bahsettiginiz oyunda gerçekten çok iyi bir oyun.

  • Çeviri yeterli katılım sağlanmadığı için iptal edilmek zorunda kalınmıştır, katılımcı herkese teşekkürler.

  • Denendi en azından sağlık olsun.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.