Şimdi Ara

Netflix Hız Ve Çözünürlük Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Android TV de Netflix uygulamasından içerik izlerken Info tuşuyla anlık aldığım hız ve değer 1.5 Mbps ve 480p görüntü vermekte çok nadir 720p çıkmaktadır tabi bu olaylardan önce 4K içerik izleyebilmekteydim. Başta internet sorunundan kaynaklı olduğunu düşünüp Superonline internetimi iptal ettirdim ve daha sonra üst paket internet hizmeti yanı 100 Mbps VDSL Superonline tekrar çektim ve sonuç yine aynı YouTube de istediğim videolar 4K donmadan takılmadan kaliteli şekilde izlenmektedir. Fakat Netflix tarafına gelince tekrar çamur gibi görüntü ve 100 mbps internetim olmasına rağmen 1.5 mbps 480p anlık değerleri vermektedir. İnternet sağlayıcı Televizyon firması ve Netflix servisi olmak üzere hepsiyle iletişime geçtim fakat her biri olduğu gibi suçu ötekine atıyor. Bu arada TV 58pus8505 model olmaktadır ve bir başıma yaptığım araştırma ile denemelerde mobil cihazlardan Turkcell Vodafone ve TTNet olmak üzere üç sağlayıcı mobil telefondan baglanti paylaşıp TV direk öyle bağladım ve 1080p gördüğü oldu.

    Ve bugün VPN denemek aklıma geldi TV Google play storeden ExspreesVPN programını kurarak Amerikan sunucusunu seçip Netflix uygulamasından 4K içerik açtım ve sonuç inanılmaz aylardır alamadığım sonuçları almaktayım ve 28 mbps 4K anlık olarak hiç düşme olmadan görüntü alabiliyordum. Tv direk olarak kablolo bağlantı almakta ve Netflix ultra 4K paket sahibiyim şimdi bu durum bu şekilde çözüldüğüne göre nasıl bir yol izlemeliyim sorunun kaynağı kim olmakta Netflix mi Superonline mi ? Ve tam olarak bu sorunu VPN olmadan nasıl çözebiliriz Statik IP işe yarar mı desteklerinizi rica ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Superonline ile alakalı bir durum. Superonline alt başlığına konu açmanız daha doğru olur, ya da Superonline Netflix hız kısıtlaması konusundan devam edebilirsiniz.

  • Android TV'nizin markası nedir ? Bir çok android TV'de Netflix uygulaması var ama HDCP 2.2 yi desteklemediği için 720p üstü görüntü alınamıyor. Örneğin chrome HDCP2.2 destek sunmadığı için orada 720p'den üstünü alamazsınız.


    Windows Netflix uygulaması ya da EDGE üzerinden izlerseniz 4K ve HDR içerikleri görebilirsiniz.


    Android değil ama lisanslı şekilde netflix uygulaması olan TVlerde Vestel, Toshiba, Samsung, LG vs... Bunlarda yine 4K çözünürlüğü elde edebilirsiniz.


    4K için PC'de gerekli olanlar ; Benzeri TV için de geçerlii HVEC çözücü ve HDCP 2.2 desteği.


    Netflix Hız Ve Çözünürlük Sorunu
  • Sorun servis sağlayıcınız kaynaklı. Servis sağlayan firmalar zaman zaman Netlifx'in bant genişliğini kısıyorlar bu olduğu zaman netflix'in hızı düşüyor. Bu da kaliteyi bozuyor.


    Netflix'in bu konuda yapabileceği pek bir şey yok. Servis sağlayıcı üzerinden çözülmesi gereken bir mevzu. Mesela bir dönem servis sağlayıcılardan biri akşam 18:00 den sonra Netflix'in bant genişliğini kısıyordu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.