Şimdi Ara

TurkNet Anlık Kopma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, yaklaşık 2 ay önce TurkNet 35 mbit internet bağlattım.


    Ancak son 3 haftadır anlık kopmalar yaşıyorum ve bu kopmalar gitgide sıklaşıyor. Güniçinde ortalama 15-20 kez yine ortalama 45 saniyelik kopmalar yaşanıyor ve bu ders/oyun/günlük kullanım gibi alanlarda direkt sıkıntı yaratıyor.


    Sıfır bir Keenetic Omni DSL modem almıştım, ilk arıza kaydımda sıkıntının modemde olduğuna kanaat getirdiler. Şimdi onun yerine Zyxel Vmg3312-b10b marka bir modem edindim, onunla denedim, aynı sorun devam ediyor. Ayrıca iki modem de başka hatlarda sorunsuz çalışıyorlar. Kullandığım hatta daha önce Turk Telekom kullanıyorken böyle arızalar yaşanmamıştı.


    Keenetic modemin kayıt defterine baktığımda görseldeki hatanın gerçekleştiğini ve ardından internetin koptuğunu fark ettim. Konuyla ilgili ikinci arıza kaydını da oluşturdum.


    TurkNet Anlık Kopma Sorunu



    Bu konuda bir çözümü olan, önerisi olan varsa dinlemeye hazırım. @TurkNet Destek arıza kayıt numaram 46481336, üyelik numaram 2247113.


    Teşekkürler,




  • Merhaba, hattınızda yaşadığınız sorun için net uzmanı arkadaşlarıma da bilgi verdim. Hattınızı ankastre kutusuna kadar sağlama alarak size bilgi vereceğiz.
  • Aynı sorun bende de mevcut nasıl çözümlendi acaba bilgi verir misiniz? Boş yere modem almak istemiyorum
  • sefinho kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu teknik uzmanlarımızın kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • Merak eden varsa herhangi bir gelişme yok. Turk Telekom'a kontrol ettirdiler, kendi ekipleri iç hatları kontrol edip gittiler. İyileşeceği yerde kötüleşiyor.

  • Bulshizza kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hattınız şu anda 6 saat 26 dakika online görünüyor ve ekipler sorunun çözüldüğünü iletti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, hattınız şu anda 6 saat 26 dakika online görünüyor ve ekipler sorunun çözüldüğünü iletti.
    6 saat 26 dakika önceki kopmalara çözüm bulundu mu yani?
  • Bulshizza kullanıcısına yanıt
    Kontrol ettiğimde tekrar kopma yaşandığını gördüm ve bu konuda yerleşik operatöre bildirimde bulunduk. Ekipten güncel bilgi geldiği zaman sizinle paylaşacağız.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunla ilgili bu cevabı 5.ye duyuyorum galiba :)
  • Aynı sorun bende de var. Çoğu online oyuna vs giremiyorum. Normalde 35 mbit ama Nvidia Geforce Now ile oyun oynamak istediğim de bağlantımın packet loss değerinin yüksek olduğu yazıyor. Önerilen değer 2'den daha az bende çıkan değer 5-6 arası. Eski bilgisayara kablolu bağlanınca bu sıkıntı olmuyor ama yeni bilgisayarım da ethernet girişi yok o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum
  • xKanunsuz kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hattınızda yaşadığınız sorun için destek kaydı oluşturur musunuz? Net uzmanlarımız kontrol ederek size bilgi vereceklerdir.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Merhaba, destek kaydı açtım. Kayıt numarası: 46729225
    Teşekkürler
  • xKanunsuz kullanıcısına yanıt
    Net uzmanlarımıza yaşamış olduğunuz sorunla ilgili bende bilgi verdim ve size dönüş sağlayacaklar.
  • derniere kullanıcısına yanıt

    Çok haklı isyan TurkNet Anlık Kopma Sorunu 

  • Hemen hemen aynı dönemlerde ben de özgür 35 aboneliğimde kopma sorunları yaşamıştım hocam. Destek kaydı açtıktan sonra Üç dört kez Türk Telekom ekibi gelmiş ama bir problem tespit edememişler. İç tesisat ekibi de gelip evde bağlantımızı kontrol etmişti ama gelen ekip de bir sorun olmadığını söylemişti. En sonunda Türknet aboneliğime dahil olan sabit telefonumda da problem yaşamaya başladım. Tekrar destek kayıtları açtım. Tekrar iç tesisatımızı kontrol etmek için ekip göndereceklerini söylediler ama verilen randevulara yoğunluk gerekçesiyle gelmediler. Yaşadığımız sorunlar üç hafta boyunca çözümlenmeyince aboneliğimi iptal ettirip Superonline'a geçtim.
    Bence Türk Telekom'dan gelen ekipler rakip firmanın müşterilerinin sorunlarıyla pek ilgilenmiyorlar. Türknet en azından hizmet verdiği her ilde kendi saha elemanlarını çalıştırıp kendi altyapısını kursa iyi olacak.
  • ambitious_man A kullanıcısına yanıt

    süperonline nasıl hocam, kopmalar oluyor mu? Türknette ufak kopma sorunları yaşıyordum inan hiç kafaya takmadan kullanıyordum. Her şikayet kaydında daha kötüye dönecek korkusundan, hiç kayıt bile açmıyordum. Banada öyle geliyor, telekom rakip firma diye ilgilenmiyor.. Süperonline başvurusu yaptım umarım hızlı bir şekilde gelir.

  • derniere kullanıcısına yanıt

    Hocam Superonline'da vdsl hız şenliği 24Mbps olan kampanyadan faydalanıyorum. Yine Türk Telekom altyapısını kullanarak hizmet alıyorum ama geçtiğimden beridir çok nadir kopma sorunu yaşadım. Sanırım iki kez internetim koptu ama modemi kapatıp açınca düzeldi. Şu an herhangi bir problem yok. Superonline'ın kendi fiber altyapısı da mahallemizde varmış ama bizim binaya henüz gelmemiş. Turknet'e göre artı yönlerinden birisi de sosyal medyadan Turkcell Müşteri Hizmetleri'nin hesabına mesaj attığınızda kısa bir sürede yanıt alabiliyorsunuz. Gece saatlerinde de hizmet veriyorlar.

    Bu arada Superonline'daki müşteri temsilcisi altyapım 35Mbps'yi desteklemesine rağmen 24Mbps olan paketi almamı önermişti çünkü altyapınız 35'i yeterince kaldırmaz ve kopma sorunları yaşayabilirsiniz dedi.

  • Superonline'ın dezavantajlarına da kısaca değinmem gerekirse fiyatları diğer operatörlerden yüksek olması ve bazen sansür uygulamaları nedeniyle bazı sitelerin yavaş açılması olabilir. Yavaş açılan siteler de benim kullanmadığım sitelerdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.