Şimdi Ara

Google'ın Tensor işlemcisinin yeni detayları ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google'ın Tensor işlemcisinin yeni detayları ortaya çıktı



    Google, sahip olduğu Pixel telefonları ile saf Android deneyimini geliştirmeye devam ediyor. Şirketin Pixel 6 serisi merakla beklenirken, sahip olacağı Tensor işlemcisi hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Yeni işlemci, bu yıl çıkış yapacak Qualcomm Snapdragon 888/888+ ve Samsung Exynos 2100 işlemcilerinde de kullanılan Arm'ın Cortex-A1 çekirdeğine sahip olacak.



    Amiral gemileri ile rekabet edebilecek



    Tensor, iki adet 2.8 GHz Cortex-X1 çekirdeği, iki adet 2.25 GHz performans çekirdeği ve dört adet 1.8 GHz veririmlilik çekirdeğine ev sahipliği yapacak. Grafik tarafında Mali-G78 ile geleceği söylenen işlemcinin, saat hızı konusunda bilgi bulunmuyor.



    Ayrıca Bkz.Google’ın Tensor işlemcisi performansı ikiye katladı



    Samsung’un 5nm işlem teknolojisi ile üretilecek işlemci, çeviri, altyazı ve yapay zeka işlevlerinde büyük iyileştirmeler sunacak. Ayrıca Google, Tensor ile güçlendirilen telefonların en iyi güvenlik katmanına sahip olacağını söylüyor. Yakın zamanda Pixel 6 serisini piyasaya sürmeyi planlayan şirket, ana modelde ikili kamera dizilimi, Pro modelde ise 4x optik zoom sağlayan telefoto lens ile beraber üçlü kamera dizilimine sahip olacak.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2021/09/11/new-google-tensor-details-surface-reveals-it-will-have-dual-cortex-x1-super-cores/







  • Google kendi uygulamalarına kendi işlemcisinin özelliklerini kullanacak kodu ekler. Çoğu uygulamada benzer performans gösterirken youtube, google gibi uygulamalarda telefon çığır açar. Çevrimdışı google asistan daha iyi çalışır vs vs.

  • Umarım mali yerine amd ile geliştirilen grafik birimi kullanılır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sepkov

    Google kendi uygulamalarına kendi işlemcisinin özelliklerini kullanacak kodu ekler. Çoğu uygulamada benzer performans gösterirken youtube, google gibi uygulamalarda telefon çığır açar. Çevrimdışı google asistan daha iyi çalışır vs vs.

    Sonra gelsin davalar...


    YouTube'un kaynak kodlarını paylaşmayarak Firefox gibi tarayıcılarda Chrome'dan daha yavaş video yüklenmesine sebep olması aklıma geldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt

    Malesef tekellerin elinde kalıyoruz. Youtube de alternatifi olmayacak seviyede büyüdü artık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.