Şimdi Ara

Bitcoin’de önemli bir kilometre taşı daha geride kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin’de önemli bir kilometre taşı daha geride kaldı



    Lider kripto para birimi Bitcoin’de 11 Eylül 2021 tarihinde 700.000’inci blok kaydedildi. Bu gelişmeyle birlikte Bitcoin’in 21 milyonluk toplam arzının %89.58’lik kısmı çıkarılmış oldu. CoinMarketCap verilerine göre 18.812 milyona ulaştı. 



    En popüler kripto para Bitcoin’in 19 Ekim 2019'da 600.000’inci blok çıkarıldıktan sonra 700.000’inci bloğa ulaşılması yaklaşık 693 gün sürdü. O tarihte Bitcoin Bitstamp borsasında 7.690 dolardan işlem görürken aradan geçen 2 yıllık sürenin ardından Bitcoin %463’lük artışla 46.800 dolardan işlem görüyor. 



    Bitcoin ağında her 10 dakikada bir yeni blok çıkartılıyor. Ancak bir bloğun üretilmesinin tam olarak ne kadar süreceğinin öngörülmesi neredeyse imkansız. Bitcoin ağında madencilik zorluğu arttığında yeni blokların bulunma süreci önemli ölçüde uzayabilir. Bugüne kadarki en uzun blok bulma süresi 122 dakika olarak kaydedildi.



    Ayrıca Bkz.Kripto para borsalarında transfer devri bitiyor mu?



    Özellikle bu yılın başlarında Çin’deki kripto para madencilerinin ülke çapındaki baskılar nedeniyle cihazlarını kapatıp başka ülkelere taşınmasıyla Bitcoin tarihindeki en büyük negatif zorluk ayarlamalarından biri gerçekleşmişti. Hal böyle olunca Bitcoin ağında yeni blokların bulunabilmesi için ortalama süre geçici olarak 13 dakikaya yükseldi. 



    Bitcoin'in toplam arzı sadece 21 milyon adet BTC ile sınırlı olsa da Bitcoin blockchain’inde üretilebilecek maksimum blok sayısı sınırlanmamıştır.



    Madenciler, işlemleri onaylamak ve bunun karşılığında gelir elde etmek için Bitcoin blokchain’ine daha fazla blok eklemeye devam edecek. Özetle insanlar Bitcoin ağını kullanmaya devam ettikçe Bitcoin blockchain’ine yeni bloklar eklenmeye devam edecek. 

     





  • BTC madenciliği bitince başka paralara geçecek madenciler. Bu madencilik denen şey yüzünden kimse bilgisayar toplayamıyor, bilgisayarı geçtim, parça bile bulamaz olduk. SSD, HDD'ler bile yok piyasada.

  • Sayın yazar, haberi yayınlamadan önce haberi son kez oku olur mu? Yazım hataları var mı diye tekrar oku. Milyonlarca insan okuyor bu haberleri, biraz işinize saygı duyun.

  • "18.812 milyona ulaştı" :)) hocam boşuna yoruyoruz kendimizi. Alıştık artık çöp satırlar okumaya..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 7.690$ dan %463 değer kazanarak nasıl 46.800$ a ulaşıyor anlamadım. Beynim yandı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eksi putonu gelsin. Tabi yürekleri yerse. Beğenmediğimiz illa yazmak zorunda bırakmayın.

  • Haydi bakalım! Sistem kendini kilitleyecek diyenlerde var. Ben herhangi bir kötü durumun olacağını düşünmüyorum. BTC geleceğin parasıdır. Kripto para yani bankasız para olayı tüm dünyaya hakim olmalıdır diye düşünüyorum.

  • BTC nn "borsa hariç" değeri 6-7 Bin dolardır.

  • donanımhaber bitmiş, çöplük olmuş her haberde hata var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.