Şimdi Ara

Şirket İçin Sıfır Araç Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, home-ofis olarak çalışıyorum ve LTD şirketim var. Yeni evlendim ve ev almak niyetindeydim.Ama ev fiyatları İzmir depremi ile o kadar çok fırladı ki bu bölgeden ev almak neredeyse imkansız hale geldi. Ben de en azından şirket aktifine bir araç ekleyim diyorum.



    Şirket için vergi avantajlarından da yararlanabilecek şekilde tavsiye edeceğiniz bir model var mı? Bütçe en az 320 bin TL. Kredi de kullanarak daha üst model binek bir araç tercih edebiliriz. C segment araç düşünüyoruz. SUV ya da hatchback öncelikli tercih olacak.


    Şu an bizi en çok zorlayan vergi türü bu sene %25'e çıkartılan kurumlar vergisi. Yıllık 50 bin TL ile 100 bin TL arasında bir kurumlar vergisi ile karşılaşıyoruz. Godamanların borçları tek kalemde silinirken bize çıkan vergiler ise katlanarak artıyor. Örn. kurumlar vergisi düşürülecek denilirken bir anda yüzde 25'e çıkarıldı ve anlaştığımız işverenlere bu farkı sözleşme nedeniyle yansıtamadık.


    Anladığım kadarıyla 320 bin liralık bir araç ile 500 bin liralık araçtan elde edilecek vergi avantajı eşit oluyor. Tecrübeli arkadaşlar son mevzuata göre bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Bir de bu aracın muhasebe kaydını yaparken nasıl yaparsak mantıklı olur?








  • Peugeot 2008 GT 1.2 benzinli veya 1.5 dizel

    Audi A3 Sportback 35 TFSI S Line

    Mercedes A 200 AMG

  • Skoda Octavia iyi seçenek olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu mali müşavirinize danışmanız daha doğru olmaz mı? Hesaplarınızı daha iyi bilen mali müşaviriniz sizi en doğru şekilde yönlendirecektir. Yok eğer mali müşavirinize güvenmiyorsanız araç alımından önce mali müşavirinizi değiştirmenizi tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.