Şimdi Ara

Türkiyenin aslında iyi olması...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Devlet bütçesi hemen hemen 100 milyar dolar %20"si faize gidiyor %20"ye yakını da israfa gidiyordur bu %20"lik israf %5"e düşürülse %20"lik faiz ödeme de denk bütçe yapılsa hükümet ayaığını yorganına uzatsa bir süre borçlar kapatılsa geriye 25 milyar dolardan fazla para kalır.


    Bu para ile de uzun vadeli özellikle enerji, kimya ve hammadde"ye yönelik yatırımlar yapılsa ki enerji ve kimya sektöründe geri dönüş nispeten uzun ama stabil yatırımlardır yani devlet dahi yapıp kâr edebilir.


    Tabii daha sonra bu yatırımlar halka arz edilse hisselerin bir kısmı küçük yatırımcıya bir kısmı da büyük yatırımcıya satılmalı.


    Bu sayede ekonomik problemler tamamen biter cari açık biteceği için kur sıkıntımız kalmaz bütçeden kalan 25-30 milyar dolar + özelleştirilmelerden elde edilen satış gelirleri ve o şirketlerin ödediği vergiler ile daha da büyür.


    Ve bu para ile de zamanında devlete bolca para ödemiş emeklilere ve bazı yoksullara refah sağlayıp (takribi 10 milyar dolar fazlası ile yeter) kalan 15-20 milyar dolar ile de maaşlı çalışan kesimden (10.000 lira altı mesela) vergi alınmayıp ötv kısmi düşürülüp kobilere de destek sağlanıp refah açısından avrupa seviyesine çıkabiliriz.


    İşte bu dediklerimi planlayan bir parti olsa keşke!!! (var mı böyle bir parti acaba araştırılmalı?)


    Türkiye fakir ve sermayeden yoksun değil gelir dağılımı adeletsiz ve devlet orta ve alt sınıfı yoksullaştırırken yandaş veya zengin olan kitleyi daha da zenginleştiriyor.


    Dolaylı veya doğrudan destek ile en büyüğü kur ile oynanması bu zenginin işine geliyor daha çok mal satıyor ama o aradaki ucuza kaliteli mal satmanın farkı fakirin alım gücünden çıkıyor...


    İmla sebebi ile düzenlenmiştir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akmina34 -- 11 Eylül 2021; 23:20:8 >



  • yine ilkokulda anlatılan hesaplara döndük anlaşılan. bir de şunları sayalım isterseniz:

    4 mevsim yaşıyoruz

    genç nüfusumuz var

    asyayı avrupaya bağlayan köprüyüz

    vs.vs


    millet hesap kitap yapmaktan sıkıldı. marketteki fiyata alınan maaşlara dayatılan vergilere bakarak söylüyoruz ki durumumuz çöplük. ince hesaplara süslü kelimelere hiç gerek yok. türkiye de her zaman potansiyel var zaten ona kimsenin lafı yok. bıçak kemiğe dayanınca lafla peynir gemisi yürümeyeceğini anlıyoruz.

    Şükür edebiyatına gitmişsin direk.


    Yahu iyiler varken neden kötüyü kendine bak gör şükret noktasına getiriyorsun.Atatürk hata yapmış neden Batıya dönmüş direk daha beterine dönse idi yada padişahlığa devam etse idi.


    Türkiye iyi değil şunu kabul edin.Diğer vasat ülkelerde örnek değil.Ha avutmak istiyorsan kendini sakat değilsen engelli değilsen kendini avutabileceğin çok şey bangladeşe gitmeye gerek yok.Çöp toplamıyorsan çöpten yemek yemek zorunda değilsen sokaklarda yatıp kalkmıyorsan gene avutabilirsin yani.


    Hedeflenen neydi Türkiyede medeniyeti ve yüksek yaşam stadanrtalrı hürriyet ve haklara tabi olmak bilim yolunda araştırma ve gelişime insanlarını teşvik etmek.15 yılda yapılan savaş ortamındaki gelişimi geriye kalan 70 yıld becerememişler üstüne satmışlar.


    Türkiye ayaklarını yorganına göre uzatması gereken bir ülke.Dediğinin olmasıda birnevi imkansız sebebi.Oy sistemi ve halk kitlesi.Halk akılsız anlık menfaat bekliyor senin düşüncelerinde olmaz hali ile.Çünkü biri bir hamle yapsa bunun diyeti olacak kimse fatura kendine kesilip kötü olmak istemez.Ucuz kredi verir dış borç alır har vurur harman savurur.Sonra kendi iner ihale sonrakine kalır.


    Üstüne patlayan enkazın sıkıntısı ile cebelleşirken bu icraatın müessibleride bu enkazzedeleri eleştirir yerin dibine sokar.


    Böyle bir olay örgüsü ve menfaatine çalışan kör topal akılsız bir halk varken bu zor iş.



    Şimdi misal yönetim değişse hiçbirşey hop diye düzelmeyecek.Net bir 10-15 sene lazım.Ha birde yönetimin patlamaması yeniden kaos ortamında iyice kötüleşir ve bu iyileşme hamleleride aksar böyle olunca ne oluyor.Evet değil ya insanlar yaşıyor bu ülkede 90-2000 kuşağı çöp oldu şimdi gidişata göre 2010 2020 de çöp olacak.E şimdi bu adamlar ne yapsın.


    Sıkıntı şurada umutları öldürürsen isyanlar başlar eskiden umut vardı.Doğuda o bangladeşte pakistanda afganistanda bağlılık yok ülkesine bu nedenle kaçabiliyor neden kaybedebileceği birşey yok.


    Ama düşün elin afganı 2500 kmden aşıp senin ülkene gelirken.Çoğu belki seninle aynı seviyede olan İran'lı gelemiyor mesela dibinde olmasına rağmen.Sıkıntı burada.

  • İyi de laf mı
    Harika süper,on numara beş yıldız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dünyada yaklaşık 160 kadar ülke var bunların 20"si bizden çok daha iyi diğer 20 si ise yarışır yani istatistiki olarak dünya ortalamasından iyiyiz çoğu konuda bizler yüzümüzü batıya döndüğümüz için kötümser davranıyoruz.


    Buna lafım yok insan iyiyle karşılaştırmalı ki yol almalı ama bu umutsuzluğa düşürecek kadar da olmamalı.


    Maksadımı yazdığımı okuyan anlar zaten diyorum ki çok kötü değiliz bir iki ana probleme çözüm bulsak ekonomik olarak istediğimiz refah seviyesine ulaşıcağız bu da iyi olduğumuzu gösterir...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akmina34 -- 12 Eylül 2021; 0:49:14 >
  • Bu ülkede yolsuzluk olmasa liyakatsizlik olmasa zaten ucariz

    Suan nasil geri kalıyoruz herkes hayret ediyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaka yapıyor olmalısınız. türkiye'nin kötü olması zaten düşünülemez. daha iyi yönetilebileceği ise her zaman gündem olur ve gündemden de düşmez. zaten hangi ülkede gündemden düşebilir ki? ülke iyi oldu mu, ye ye zaten bitmez de.. dün hep böyle olmuş, bugün de böyle.


    kuralcı olmak lazım. titiz olmak lazım. bizde ikisi de yok. hiç lafı uzatmayacağım bizde kavga var. en iyi yaptığımız iş de bu. dünyada bir numarayız. türkiye iyi zaten lafımız yok. bizde başka şeyler kötü. iyi şeylerle yanyana gelip, iyi görünmeye çalışmamak lazım. buna kimse inanmaz ve kanmaz da. milletvekilleri zaten milletin iradesini temsil ediyor meclisde. iyinin de daha iyisini nasıl yaparız diye çalışmak, milletvekilinin zatne görevi. bunun için de milleti dinleyecekler. meclise kanun tasarısı teklifi vs vs . görevini yapacaklar. bizde, görevlerini tam yapmıyorlar. bir dokun bin ah işit hesabı. daha da lafım yok. Türkiyenin aslında iyi olması... 

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    İyi şeyler partisi sandım mübarek,


    Kısaca şunu diyorum çok iyi değiliz çok kötü hiç değiliz umutsuz olmayın dünyanın çoğu bizden kötü, çalışırsanız yaparsınız ülkemiz aslında güzel gençler gayret edin başarıya ulaşırsınız depresyona girmeyin vs.


    Çünkü depresyona girmeye gerek yok elin bangledeşlisi hayat mücadelesi veriyor da güzelim herşeye sahip ülkemizde kötümserliğe kapılıyon yav adamlarda okul yok varsa da sıra yok varsa da tuvalette sabun yok biraz mağara adamlarını düşünün ona da gerek yok 100 sene önce doğru dürüst hekim yoktu hekim halinize şükredin ülkemiz güzel de hükümet kötü yoksa cennet vatan sevin sayın seçmediğiniz kötü yöneticileri de gerekirse protesto edin elinizden geleni yapın gelmiyorsa da buğzedin en güzeli bunları yapmak daha ne...

  • Dış borç 160 milyar dolardan 500 milyar dolarlara gelmiş evet gidişat süper.

  • Onu bunu bırakında trt belgeselde neden hep dünyada açlık sefalet çeken, çöpten yiyecek toplayan insanların belgeselleri var. Alttan alta bilinç altına halinize şükretin algısını yaratmak için değilmi. Algı operasyonlarıyla ülkeyi idare ediyor akape.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye cennet cennet yegenim...

    Türkiyenin aslında iyi olması...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğönömi çoğiyi

  • Konu sahibi ekonomi çok iyi dememiş ki hemen damlamışsınız akp’li taklitlerinizle.

    Türkiye üretemeyecek, kapasitesiz, parasız bir devlet mi?

    Bu ülke doğru yönetilse refah seviyesi artmayacak mı?

    Hadi yandaş adam yazılanı çizileni anlamıyor da, muhaliflerin de anladığını sanmıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar genc nufusla, bu kadar sanayii ve ihracatla nasil halk bu kadar fakir, nasil ekonomi kötü ben de hayret ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akmina34

    Dünyada yaklaşık 160 kadar ülke var bunların 20"si bizden çok daha iyi diğer 20 si ise yarışır yani istatistiki olarak dünya ortalamasından iyiyiz çoğu konuda bizler yüzümüzü batıya döndüğümüz için kötümser davranıyoruz.


    Buna lafım yok insan iyiyle karşılaştırmalı ki yol almalı ama bu umutsuzluğa düşürecek kadar da olmamalı.


    Maksadımı yazdığımı okuyan anlar zaten diyorum ki çok kötü değiliz bir iki ana probleme çözüm bulsak ekonomik olarak istediğimiz refah seviyesine ulaşıcağız bu da iyi olduğumuzu gösterir...

    Şimdi hindistan senden önde endonezya'da e bunlar göre ekonomik ciro bağlamında senden yüksek ve önde olması kalieli oldukları anlamına mı geliyor.


    Mesela ABD'de dünyada gelir dağılımı eşitsizliğinin uçurum olduğu bir yerdir.Ardından da direk Türkiye geliyor ne ilginç.


    Ama bir yanda sende yapabilirsin deyip fırsat eşitliği sunulurken diğerinde böyle bir unsur katiyen yoktur.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.