Şimdi Ara

2012 Captiva’nın Akü Göstergesi Yanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Başlıkta da belirttiğim gibi, 2012 model Chevrolet Captiva aracımızın akü göstergesi yanıyor. Bazen yanıyor, bazen yanmıyor. Sanayide aküye, şarj dinamosuna,…vs. baktırdık ama hiçbir sıkıntı bulunamadı. Akü test edildi, değerlerde sıkıntı yok. Acaba şarj dinamosu tam şarj edemiyor mu diye test edildi, motor çalışmadan önce ve sonra oluşan değerlerde de sıkıntı yok. Ama gel gelelim ki, lamba yanıyor.

    Acaba ağladığımız bir şey mi var, yardımcı olabilir misiniz lütfen? Teşekkür ederim. 😊



  • Merhaba Aynı sorun benim aracım dada oldu 2012 c140 Captiva. Her şeyi kontrol ettirdik ama bir sorun yok. Siz nasıl çözdünüz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: canssssss

    Merhaba Aynı sorun benim aracım dada oldu 2012 c140 Captiva. Her şeyi kontrol ettirdik ama bir sorun yok. Siz nasıl çözdünüz.

    Merhaba;
    Captivalar da sorun kronik, alternatör üzerinde konjektör adı verilen parça arada bir kesiklik yapabiliyor bu kesinti esnasında arıza olarak göstergeye kayıt bırakıyor ama siz sanayiye gidip akü-şarj ölçümlerini yaptırdığınızda arızayı göremiyorsunuz.

    Biz kendi markamız adı altında otomotiv elektrik yedek parçalarının ithalat ve ihracatını yapmaktayız. Bu araçlarda son 3 seneye kadar böyle bir sorun yoktu, ne olduysa 3-4 senedir tüm müşterilerimiz Captiva konjektörü soruyorlar. Biz araca uyumlu konjektörü getirttik ama maalesef Avrupa ve Asya versiyonları birbirinden farklı çıktığı için 6 ay içerisinde sorun tekrarlıyor, dolayısıyla sattığımız tüm Captiva Konjektörleri için re-call yayımlayarak işçilik bedeli tarafımızdan ödenmek üzere geri aldık.

    Maalesef piyasada bizden alıp kendi kutusuyla satan aftermarket firmalar hayli fazla, biz her ne kadar geri çağırma yayımlasak bile ürünlerin %40’ı piyasada farklı markaların kutuları içerisinde gizli şekilde gezmekte. Hal böyleyken aldığınız konjektörün orijinal olmasına dikkat edin. Asla yan sanayi almayın. Kesinlikle ustanızın “Ben bu markayı hep kullanıyorum, kesinlikle arızalı çıkmaz” dediğine bakmayın büyük ihtimal benim markam için söyleyecektir, söylediği de doğru iyi niyet garantisi dahil arızalı oranı %1.22 olan bir firmayız ama Captiva konjektörlerimizin tamamı arızalı, yarın bir gün bir kere daha tadınızın kaçmasını istemiyorsanız yan sanayiden uzak durunuz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.