Şimdi Ara

Twitter'ın yeni özelliği dünyada ilk defa Türkiye’de test edilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
4.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Twitter'ın yeni özelliği dünyada ilk defa Türkiye’de test edilecek



    Twitter’dan tarafımıza iletilen bilgiye göre Twitter Reactions ismindeki yeni özellik ilk olarak Türkiye’de test edilecek. Kullanıcılar tweet’leri beğenmek ve RT’lemek dışında yeni bir fonksiyona kavuşacak. Beş farklı emojiden birini kullanarak tweet hakkında görüşünü hızlı ve kolay bir şekilde paylaşacak. Daha önce Facebook’tan aşina olduğumuz emojilerle tepki özelliğini dünyada ilk defa Türkiye’deki Twitter kullanıcıları deneyecek.



    Ayrıca Bkz.Twitter, iPhone'larda yeni zaman akışı tasarımını test ediyor



    Twitter, kullanıcıların deneyimlerine göre ek emojiler ekleyebileceğini ve bu özellikte çeşitli değişikliklere gidebileceğini ifade ediyor. İlk etapta yalnızca Türkiye’de test edilecek özelliğin diğer bölgelere genişletilmesi değerlendirilecek.



    Twitter Reactions özelliği nasıl kullanılır?



    Herhangi bir tweet’in beğeni butonuna basılı tutarak emoji penceresini açabilirsiniz. Seçtiğiniz emoji, tweet hakkındaki düşüncenizi kolay bir şekilde aktarmanızı sağlayacak. Eskisi gibi yalnızca beğenmek istiyorsanız beğen düğmesine kısa süre dokunmanız yeterli.



    Twitter'ın yeni özelliği dünyada ilk defa Türkiye’de test edilecek



    Twitter Reactions'u twitter.com web sayfasından, Android ve iOS platformlarındaki Twitter uygulamalarından kullanabilirsiniz. Uygulamayı güncellemeniz yeterli olacak. Bu özellik henüz tüm Türkiye’de kullanıma sunulmadı. Önümüzdeki saatlerde genel kullanıma açılacak.



    Reactions özelliğinin yalnızca Türkiye’de test edileceğini duyuran Twitter şu bilgileri paylaştı:



    "Bir beğeni her zaman *tüm hisleri* karşılamadığından, insanlara bir Tweet hakkındaki duygularını hızlı ve kolay bir şekilde paylaşmaları adına yeni bir yol sağlamak için bir dizi emoji ekledik: Düşünen surat, üzülen surat, gülen surat, alkış ve tabii ki beğeni kalbi. Tepkiler ayrıca, bir Tweetin yanında (gerçek zamanlı olarak Beğen düğmesinin yanında) gösterildiğinden, konuşma ilerledikçe diğerlerinin konuşmayı daha iyi anlamalarına yardımcı olacak. Twitter çok çeşitli insanlara, kültürlere ve topluluklara sahiptir. Bu nedenle, evrensel olarak tanınan ve insanların Tweetler hakkında ifade etmek istediklerini temsil eden ve nihayetinde daha anlamlı konuşmaları teşvik eden emojiler bulmaya çalıştık. 



    Bunu yapmak için, Tweetlerde en sık kullanılan kelimelerin ve emojilerin neler olduğunu araştırdık ve insanların Tweetleri okurken neler hissettiklerine ve hangi emojilerin dünya çapında yankı bulduğuna dair anketler gerçekleştirdik. Tweetlerde en çok kullanılan emojinin gülme emojisi olduğunu bulduk. Aynı zamanda çoğu insan bize 'komik', 'destek'/'neşe', 'anlaşma' ve 'harika' etrafında dönen tepkileri hem ifade etmeyi hem de almayı tercih edeceklerini söyledi. İnsanların Tweetleri okurken hissettikleri en önemli duyguların ‘eğlenmiş’ ve ‘meraklı’ olduğunu belirledik. 'Hayal kırıklığı' ve 'öfke' aynı zamanda insanların Tweetleri okurken hissettikleri yaygın duygular olsa da ve bazı insanlar Tweetlere katılmadıklarını ifade etmek istese de şu anda bunları emoji reaksiyonları olarak dahil etmiyoruz. Amacımız her zaman herkese açık ve sağlıklı sohbeti desteklemek ve mevcut emoji setimizin sohbetleri nasıl etkileyeceğini görmek istiyoruz. Konuştuğumuz kişiler, bazı düşüncelerine olumsuz tepkiler almaktan endişe duyduklarını ve insanlar Tweetleri hakkında böyle hissederse, daha fazla bağlama izin veren diğer etkileşim yöntemlerini tercih edeceklerini belirtti"









  • Bayram değil seyran değil eniştem neden beni öptü?

  • cCc

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Boş işleri, beğenilmeyi, nefesini alıp daha vermeden paylaşmayı seviyoruz da ondan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • scientia kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç yenilik gelmezse bu sefer uzun vade de kullanıcı sayısı düşer :D

    Edit : aa Türkiyedeki kullanıcılara açılmış, harbiden neden öptü enişte bizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaand12@ -- 9 Eylül 2021; 17:49:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizden iyi test ortamı yok ki. İyi kötü her b*k bizde denenir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Twitter'ın eski ortamı yok maalesef. Özellikle son yıllarda siyasi trollerin işgaline uğradı her girdiğimde midem bulanıyor

  • Adamlar bakacaklar bizim Türklerin emojilerlr nasıl ifade edeceğine 😆

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neden sadece Türkiye oyun büyük uyan Türkiye

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Facebook gibi olmus, bari daha iyi simgeler ve reaksiyonlar secselermis.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gurur duydum iste Türkiye'nin prestiji ülkemizi beğenmeyenlere kapak olsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • scientia kullanıcısına yanıt
    Stres testine sokacaklar işte.
    Önceden bir tek işaret varken şimdi bizim millete smiley yetmeyecek, veritabanı bozulursu en kötü silerler, bizden de kimsenin sesi çıkmaz.

  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Eskiden ne güzel meyvelerin olduğu bilgi pınarıydı,
    Şimdi botlar ile botlardan beter insanların dolu olduğu lağım çukuru...

  • Sadece twitter değil. Sanal alem bildiğin lağım çukuruna dönmüş durumda. Kendisi gibi düşünmeyen, oy atmayan kişilere karşı küfür, hakaret, aşağılama vs.vs.

    İnsanlar günlük hayatta yüzüne söyleyemeyeceği şeyleri sanalda rahatça boca ediyorlar. Ama bir yandan da iyi mi bilmiyorum. Bunca nefret, sevgisizlik bir yerde boşalmalı galiba. Sanalda olması gerçek hayatta olmasından iyidir.

  • bunun da mı sahibi mark'tı ya, her uygulama birbirinin klonuna dönmeye başladı. birleştirin hepsini olsun bitsin işte... basıyorum haha'yı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nefret emojisi lazım

  • Eskiden tweetleri bir bakima kaydetmek, sonradan tekrar kolayca bulabilmek icin fava atiyorduk. Begen geldi, Silivri yolu gozuktu. Simdi daha cok begen getirmisler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 10 Eylül 2021; 7:32:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmiş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nedeni şu akp yada rte hakkın'da yapılan yorumları retweet edenler aynı o yorumu yazmış gibi ülkede yargılanıp ceza aldılar bu yüzden bunu getirdiler

  • Emagagad gordunuz muuuu twitter bizim pesimizden kosuyor yatirim yapıyor tr amsmehshahs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.