Şimdi Ara

3 sokak köpeği tarafından saldırıya uğradım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ozet: kopekler etrafımı çevirdi, isirmadilar ama hamlede bulundular. Şans eseri kurtuldum fakat telefonumu düşürdüm. Geri dönüp telefonu aradım. Tam kovaladiklari yerde buldum. Hem canımdan hem malimdan oluyordum.

    Bugün saat 20.00 civarı Ankara'da konya yolu altındaki Gökkuşağı caddesinde bisikletimle dolaşırken yanıma bi tane sokak köpeği geldi. Yaklaşık 20 kmdir bisiklet sürdüğüm ve eve az kaldığı için aşırı yavaş gidiyordum. Yani yürümekten biraz hızlı desem yeridir. O yüzden yanıma gelen köpekten kaçma şansım yoktu.

    Yapacak birsey olmayınca sakin sakin ilerlemeye devam ettim. Fakat köpek havlayarak diğer köpekleri de çağırdı. Yaklaşık 30 sn içinde 3 tane kocaman köpek etrafımı çevirdi. Caddede de ne bir insan var ne bir araç. Bi tanesi hem havladı hem de bacağıma doğru hamle yaptı. Fakat geri basmadım.

    Kacmaya çalışsam imkan yok yakalarlar çünkü aşırı yavasim. Dursam zaten yiyecekler beni. Telefonu elime aldım, belki flaş falan yakarım da korkuturum diye. (burada başka birsey daha gelmiş başıma. Birazdan anlatacağım). Daha sonra telefon elimde tek el kopeklerle bir nevi göz göze vs yaparak ilerliyorum ama altıma da edeceğim. O sırada karşıdan bi arabanin geldiğini gördüm. Baya da agresifti. Bunu görünce bu köpekler diğer tarafa kaçtılar. Fırsat bu fırsat deyip ne kadar halsiz de olsam asildim pedallara. Sonra baktım peşimden gelen yok.

    Atlattım bunları ama olay bitmedi. Tam eve çıkacağım bi baktım telefon yok. Ne bisiklet cantamda ne ceplerimde yok. Aha dedim orada düştü. Atladım arabaya yavaş yavaş gidiyorum. Telin Bluetooth açıktı. Arabayı yavas sürüyorum ki baglanirsa durup bakayim diye. Bu karşıdan gelen arabayi görüp hizlandigim anda düşürmüşüm. Tam orada duruyordu. Geç farketsem giderdi de telefon.

    Uzun zamandır sokakta başıboş köpeklerin dolasmasina karşıydim ama ilk kez bu kadsr kötü bi anım oldu. Ben hep başkalarının başına gelenleri görüp sinirleniyordum. Kendi başıma gelince 2 katı sinirlendim. Bunların sokakta gezmesi hayvanseverlik falan değil. Bunlar bildiğin dağdaki kurdun tipsiz versiyonu. Her gün bi köpek vakası oluyor. Hala da inat ediliyor. Olmaz olsun öyle hayvanseverlik. Isteyen alsın evinde baksın, sokakta istemiyorum ben.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • sokağa çıkma o zaman + konu csb  

  • Geçmiş olsun. Ben sabahları sahile gidip kedi ve köpekleri besliyorum. Hayvansever olarak direkt seni suçlayamam çünkü herkes sokak köpekleriyle nasıl ilgileneceğini bilmek zorunda değil ama benim gözlemime göre genelde insanlardan izole olan köpekler agresifleşiyor. Bizim beslediğimiz köpekler şeker gibi. Kedilerden korkuyorlar. Keşke sizin orada da ilgilenseler. Ön yargı olabilir ama sanki küçük illerde köpeklere karşı kötü davranılıyor. Manisa'da şahit oldum. Hayatımda gördüğün en zayıf ve ürkek köpekler oradaydı. Yemeleri için fazladan pide almıştım. Zavallı köpek korka korka bir parça alıp kaçmıştı. Köyde de Golden Retriever vardı sahipsiz. Çok bakımsız. Seveceğim zaman köy çocukları, "Pis o dokunma" diye beni uyarmıştı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 7 Eylül 2021; 22:54:7 >
  • 3 yabani köpek saldırdıysa 1 slot kesmiş oluyorsun yani % kaç exp kazandın

  • Onlara bunun yanlis bir davranis olduğunu belirt

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • o ne demiş, bu ne demiş boşver. tenhadaysan kendini savunabileceğin sopa felan olsun yanında. bir köpek bişey yapamaz ama ikiden sonrası gerçekten sıkıntı. burası avrupa, amerika olmadığı için malesef bu gibi durumlara mağruz kalıyoruz. dikkat edip sürünün içinde kalmamak için etrafta sürü var mı diye sürekli kontrol etmek gerek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3DCA2A8C8 -- 7 Eylül 2021; 23:12:41 >
  • Kurtlar avlanılmamalı esas dağda bayirdaki sokak köpekleri avlanılmalı av sezonunda.

    Çok köponun olduğu bir yerdeyseniz yanınıza sopa alın demir veya tahta duruma göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 7 Eylül 2021; 23:22:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nasıl ya onlar melek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scientia kullanıcısına yanıt
    Hocam daha 10 bin yıl önce sürüler halinde avlanan bi hayvandan baska bir hareket yapması beklenemez zaten. Yani içgüdüsel olarak hemen toplanıyorlar ve saldırmaya hazır oluyorlar. Tek başlarına olunca genelde sakinler ama yanına iki tane daha buldu mu hemen kurt kesiliyorlar.

    Ben neredeyse hiç kedi saldırısı vakası duymuyorum fakat her gün hatta eminim şuan bile memleketin bir yerinde köpekler birilerini korkutuyor belki de saldiriyolar. Bu hayvanın suçu değil ama insan hayatı da değersiz değil.

    Evcil köpek besleyenlere hiçbir şey dediğim yok hatta bahçeli bir evim olsun, ben de büyük ihtimalle bi tane sahiplenirim. Ama sokakta başıboş gezmeleri büyük bir sorun bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • belediyenin facebook sayfasına herkese açık yorum at şikayet et


    köpek taparlar saolsun bunları besleyip besleyip üretiyorlar her sokağı ele geçirtiyorlar

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Direkt belediyeye bildirdim. Biz aşıların yapıp kisirlastirip geri bırakmak zorundayız ve ayrıca orada ilgilenenler var onlarla dediler. 2 noktayı birden bildirdim, ikisine de aynı cevap. Illa bi çocuk kurye falan parçalayacaklar yani. Ben hep arabayla gelip gidiyorum artık ama başkaları için endiseliyim. Facebook tarafını denemedim. Bi deneyim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bizim okul tepede bi okul anlayacağınız inerken yokuşu inmek zorunda kalıyorsunuz neyse bir gün arkadaşla inerken eğlencesine yokuş aşağı koşmaya başladım yokuşun sonlara doğru köpek varmış köpek beni görünce benden kaçmaya başladı bende yokuş aşağı olduğu için kendimi durduramadım köpeği kovalamaya başladım köpek üç dört saniye sonra köpek olduğunu fark etti durdu bu sefer bana doğru koşmaya başladı neyse ki ben durabilince köpekte durdu ya iyi bi köpekti ya da rolleri değiştiğimiz için bir anlığına aklı gitti 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 20 Aralık 2021; 11:33:1 >
  • Ben olsam önce hamle sonra kılıç çevirme atardım köpeklere

  • 21.yyda köpek çeteleriyle uğraşıyoruz awk

  • Hayvanseverlerin her birinin bir köpeği sahiplenip evine alması gerekir. Şahsen ben onlardan değilim.

  • aç olabilir mi o canlar yemek istemişlerdir lütfen yarın köpek maması alıp o bölgeye bırak  

  • Mobidik kullanıcısına yanıt

    Kilolarca ekmekle besliyor adamın biri. Belediyede onu bahane etmiş. Orada besleyen biri var onları diyor. Hepsini alıp evinde baksa keşke.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.