Şimdi Ara

Superonline ve Twitter sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Süperonline Statik ip kullanıyorum ve twitter da görsel ve video görüntülememe sorunu yaşıyorum. İki tane superonline aboneliğim var ve ikisinde de bu sorunu yaşıyorum TTNET ve kablonet üyeliklerinde bu sorunu yaşamıyorum. Superonline ile birçok defa görüştüm ama hiçbir çözüm bulamadılar. VPN açarsam twitter gayet iyi çalışıyor anında. Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı acaba.




  • Süperonline’ın yurtdışı pop noktaları ile twitter cdn sunucuları arasındaki bir problemden kaynaklanıyor sorun. Bizim pek yapabileceğimiz bir şey yok. Süperonline bir zamanlar yurtdışı çıkışlarda en iyi operatördü ama son 1 sene çok bozdular, tahminimce yurtdışından kiraladıkları pop noktaları değişti veya hat kapasitesi düştü ve sorunlar başladı, tamamiyle maliyet düşürme amaçlı şeyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka hiçbir uygulamada bu sorun olmuyor bende, bilgisayardan girince bu sorun olmuyormuş diye duymuştum ama deneme şansım olmadı. Telefondan girişlerdeki bu sorunu VPN harici çözebilsek iyi olurdu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fafafa

    Başka hiçbir uygulamada bu sorun olmuyor bende, bilgisayardan girince bu sorun olmuyormuş diye duymuştum ama deneme şansım olmadı. Telefondan girişlerdeki bu sorunu VPN harici çözebilsek iyi olurdu.

    Bilgisayardan girince de yapıyor, cihaz fark etmiyor.

  • Bu sorun herkeste yok sanırım. Bizde olmasının sebebi ne olabilir. Bir ayar ile düzeltilebilir mi acaba. VPN işi çözüyor ama kullanmak istemiyorum.

  • Hocam aynı sorun son 1 hafta kadardır bende de var. O kadar sinir bozucu ki mobil veriye geçmek durumunda kalıyorum. Turkcell Superonline Fiber kendi altyapısı ile kullanıyorum. Konuya up olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TSOL fiber altyapısından Millenicom kullanan bende de var bu sorun.

  • CGN ip ile kendi altyapısında ftth superonline kullanıyorum tam olarak aynı problemi yaşıyordum. Sayfayı aşağıya kaydırdıkça metinler yükleniyor ama medyalar ve kişilerin profil fotoğrafları yüklenmiyordu. Ya 30 saniya kadar beklemem ya da uygulamayı kapatıp tekrar açmam gerekiyordu ve çok sinir bozucuydu. Telefonumda cloudflare dns kullanmaya başladım ve router'ı da o günden beri hiç yeniden başlatmadım şimdilik sorun yok gibi görünüyor umarım bunu buraya yazdım diye o problemi tekrar çağırmış olmam  . Benim anladığım cihaz ne kadar uzun süre açık kalır o kadar uzun süre aynı IP ile internete çıkarsam CGN problemlerini o kadar az yaşıyorum. Bölge Manisa bu arada

  • fafafa F kullanıcısına yanıt

    Bu sorunla karsilanca ilk bakilacak ayar mss clamping. Pppoe kullandigimiz icin mtu discovery basarisiz olursa (ve clamping yoksa) baglanamayabiliyor. Bu sekilde secici baglanamama sorunlari genelde bundan kaynakli olur.


    superonline routerlarda genelde bu ayar var ve acik, farkli router kullaniyorsaniz 1452 olarak ayarlamayi deneyin, superonline modem varsa degisiklik istemeyi deneyin.

  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Fiber kullanıyorum, bu ayar bende de var mı acaba.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorun bende de mevcut. SOL tarafından çözüm ürettirtebilen oldu mu?


    Ek olarak youtube video görselleri gri kalıyor birazı yüklüyor birazı yüklemiyor ve hatta sayfalarda da ilk açılışlarda sıkıntılar yaratabiliyor. Kablolu bağlantıda bilgisayarda ya da telefonlarda da oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataman5 -- 15 Mart 2022; 14:57:0 >
  • Twitter kullanmam ama YouTub da sıkıntılar oluyor.
    İçerik bazen yüklenmiyor Ana sayfa öyle kalıyor.
    Mobil veri açınca hemen geliyor.
    Telefonda eski p9 lite 2017
    Android 8.0 var.
    Neyse ki 29 Mart da bitiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun tam gaz devam ediyor, sayfalar ya geç açılıyor ya bazen hiç açılmıyor, twitter görseller yüklenmiyor, youtube videolar açılıyor ama ön gösterimlerin görselleri yüklenmeyebiliyor ya da sayfanın tamamı yüklenmezken sadece yt videosu açılabiliyor. Ve turkcell superonline tarafından ilgilenip gerçekten sorunu çözme yolunda anlayacak kimse yok gibi düşünmeye başladım. Uzun süredir bu problemler devam ediyor.


    Göztepe Mahallesi Kadıköy bölgesindeyim.

  • Bu sorun yıllardır bende de var (süperonline FTTH) ben de ilk mtu discovery problemi sanıp hem verdikleri huawei router'da hem de kendi asus routerımda akla hayale gelebilecek her türlü en düşüğünden en yükseğine farklı MTU-MRU-MSS değerlerini denememe rağmen hiç fark etmedi.


    hatta bence sadece twitter da değil problem bazen youtube yarım yükleniyor video siyah ekran duruyor, bazen dns çözümleme olağandışı uzun sürüyor, akbank banka uygulaması bazen wifida donuyor hatta wifi'ı kapatıp 4G'den işimi yapmak zorunda kalıyorum vs vs....şaka gibi


    kullanıcı olarak sizin yapabileceğiniz hiç bir şey yok, derdinizi anlayabilecek kadar teknik bilgisi olan bir süperonline çalışanına dahi ulaşamazsınız, ulaştırmazlar.


    Süperonline çöptür nokta.

  • İnternetin kalitesizliği yine had safhalarda geziyor bu akşam, bendeki görsel yüklememe, sitelerin geç tepki vermesi durumları gerçekten çok kötü seviyede zaten buradan bakarak online oyunların ne durumda olduğunu hemen anlayabiliyorum hiç girişmedim o yüzden.

  • ataman5 kullanıcısına yanıt

    superonline sıkıntılı hocam. twitterda - instagramda görsellerin yüklenmeme sorunu falan vardı bende de, statik ip aldım işe yaramadı. şifreyi öğrenip asus modeme geçtim yine işe yaramadı. 1.1.1.1 warp vpn çalıştığı vakitlerde vpn ile bağlanınca sıkıntı olmuyordu 

  • Bir kaç gündür iyiydi, bu akşam yine başladı görsellerin gecikmeli yüklenmesi, youtube, twitter, instagram vs.

  • Yine anlık kesilmeler ve görsel yüklenmelerde sıkıntılar başladı youtube vb. SOL Fiber Göztepe Mahallesi Kadıköy.

  • ataman5 kullanıcısına yanıt

    Sizin o taraf da var bi şey.


    Ümraniye de arkadaşımda yok.

  • thelordof kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle yoğunlukla baş edecek kapasiteyi geliştirmedikleri çok bariz. :/ Zaten kablonetten kaçıp buraya geçtim ama düşünemedim ki kablonette burada sol routingini kullanıyor dedim daha özel olur ama hiç öyle değilmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataman5 -- 31 Mart 2022; 0:0:54 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.