Şimdi Ara

Twitter, sosyal gizlilik paketini duyurdu: Eski tweetler arşivlenebilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitter, sosyal gizlilik paketini duyurdu: Eski tweetler arşivlenebilecek



    Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıların takipçi listelerini, gönderilerini ve beğenilerini kimlerin görebileceği üzerinde daha fazla kontrol sağlamalarını amaçlayan yeni özelliklerini test etmeye hazırlanıyor. Kullanıcılar, yeni özellikler sayesinde eski tweetlerini de arşivleyebilecek.



    Ayrıca Bkz.YouTube Music ve Premium, 50 milyon aboneyi aştı



    Twitter'dan yeni 'sosyal gizlilik' paketi



    Twitter, yaptığı araştırmalar sonucunda kullanıcılarının çoğunun, hesaplarının herkese açık olup olmadığı gibi gizliliğin temellerini anlamadığı kanısına vardı. Platform bu sebepten dolayı da bu kullanıcıların daha az paylaşımda bulunduğunu belirtiyor. Şirket, kullanıcıların daha rahat etkileşim kurmasını sağlamak ve profilleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmalarına yardımcı olmak amacıyla 'sosyal gizlilik' paketini devreye sokmak istiyor.



    Bir Twitter sözcüsü The Verge'ya yaptığı açıklamada: " Gizlilik konusunda herkese uyan tek bir yaklaşımın olmadığını anlıyoruz, bu nedenle Twitter'daki insanları deneyimlerini kişiselleştirmeleri için güçlendirmek için daha fazla özellik ve araç sunmaktan heyecan duyuyoruz. Sosyal mahremiyete odaklanmamız, dünyanın dört bir yanındaki insanların mahremiyet algılarını ve ihtiyaçlarını daha iyi anlamak için yürüttüğümüz küresel bir araştırma çalışması aracılığıyla aldığımız geri bildirimlerden ilham alıyor." ifadelerine yer verdi.



    Twitter, bu özelliklerden bazılarını önümüzdeki hafta test etmeye başlayacağını duyurdu.



    Sosyal gizlilik paketi neleri içeriyor?




    • Tweetleri arşivlemek: Silmek istenmeyen ancak herkes tarafından da görülmesi istenmeyen tweetler, arşivlenebilecek.  Kullanıcılar tweetlerini 30, 60, 90 gün veya tam bir yıl sonra gibi çeşitli sürelerde gizleyebilecek.

    • Takipçileri listeden çıkarmak: Bir süredir Instagram'da kullanılan özelliğe benzer şekilde çalışacak bu özellik sayesinde kullanıcılar kendilerini takip etmesini istemediği kullanıcıları takipçi listelerinden çıkarabilecekler.

    • Beğenilen tweetleri gizlemek:  Bu özellik ile kullanıcılar, beğendiği tweetleri herkese, sadece takipçilerine veya belirli gruplara açık olacak şekilde isteğine göre ayarlayabilecek.

    • Sohbetten ayrılmak: Kullanıcılar, istemedikleri herkese açık bir sohbette yer alıyorlarsa kendilerini sohbetten çıkarabilecekler.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2021/9/2/22654061/twitter-features-archive-old-tweets-hide-likes-remove-followers-plans
    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-09-02/twitter-plans-new-privacy-features-to-get-more-people-tweeting



  • Bizim siyasetçiler için iyi haber.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.