Şimdi Ara

Asus B550-E gaming 0d hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Araştırdığıma göre bu anakart ile bu sorunu yaşayan çok insan var ve bir çoğuda eski bios sürümlerinde bu hatanın olmadığını sonraki sürümlerde ortaya çıktığını iddia ediyor ki benimde bu zamana kadar bir sorunum yoktu.


    Kullanmış olduğum ramleri XMP olarak kullanırsam herhangi bir sorun oluşmuyor. Ama 3600 mhz olan ramlerimi 3800 mhz ye çıkardığım zaman d0 hatasını alıyorum ve sistem boot etmiyor taki sistemi kapatıp açana kadar sonrası sorunsuz bir şekilde çalışıyor.


    Sorun PSU dan şarteli kapatıp açtığın zaman gerçekleşiyor, şarteli kapatmazsan sorunsuz olarak sistem boot edip yoluna devam ediyor. Sadece XMP açarak kullanırsam PSU kapatıp açsanda sorsunsuz bir şekilde boot ediyor.


    Ramlerde herhangi bir sorun yok, memtest ile defalarca 8 saat test ettim oyunlarda uygulamalarda herhangi bir donma reset atma yavaşlama söz konusu değil.


    Bu anakartı kullanıp böyle bir sorunla karşılaşan ve çözüme kavuşmuş birisi var mı?


    --------------------

    Güncelleme


    msi meg b550 unify-x modelini alarak yaşadığım sıkıntılardan kurtuldum, benim için anakart defteri şuanda kapandı umarım sıkıntısız bir şekilde devam eder.


    O.c yapacak arkadaşlarda bu durumları araştırarak kart seçimi yapabilmesi adına bunu paylaşmayı uygun gördüm. Standart kullanıcılar için herhangi bir sorun yok amaç o.c olacaksa bu kartlardan uzak durun arkadaşlar beklemiş olduğunuz verimi stabiliteyi veremiyor.


    2.el konusuna satış için ilan açtım ve yaşadığım sorunları belirterek satışa koydum. Herhangi bir şekilde o.c yapılmayıp sadece xmp modunda kullanacak kişiler için bir sorun teşkil etmiyor benim gibi uç noktaları görmek isteyen kişilere satışını yapmayacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProbLem! -- 9 Eylül 2021; 10:41:37 >



  • Evet asus teknik destek ekibi ile görüştüm işlemciniz anakart ile uyumlu değildir belki sözünden sonra direk kapattım telefonu. Sanırım yeni bios güncellemesi bekleyeceğim.

  • RAM error.


    Bütün ramleri çıkar sonra teker teker takmaya başla. A1 den B1'e

  • sistem nedir kardeş.

  • Geçen hafta eve topladığım ryzen 5600x ve rog strix b550-e ile aynı problemi yaşadım. İnternette baya araştırdıktan sonra problemin işlemci soğutucusunun aşırı sıkılmasından da kaynaklanabildiğini okudum. Ben ayakları biraz gevşelttim problem şimdilik düzeldi. Sizde ayakları biraz gevşeltmeyi deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bütün önerileri denedim, farklı ram kitleri ile deneme yaptım. İşlemci soketini gevşetip öyle denemedim ne yaparsam yapayım bu anakart ile ramlere o.c yapıldığı zaman 0d hatası alıyorum. Benim sorunum bios güncellemesinden sonra başladı daha öncesinde böyle bir sorunla karşılaşmıyordum. Mecburen bios güncellemesi bekliyeceğiz umarım çözülür.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProbLem!

    Bütün önerileri denedim, farklı ram kitleri ile deneme yaptım. İşlemci soketini gevşetip öyle denemedim ne yaparsam yapayım bu anakart ile ramlere o.c yapıldığı zaman 0d hatası alıyorum. Benim sorunum bios güncellemesinden sonra başladı daha öncesinde böyle bir sorunla karşılaşmıyordum. Mecburen bios güncellemesi bekliyeceğiz umarım çözülür.

    O zaman eski BIOS'a dön.

  • ProbLem! kullanıcısına yanıt

    işlemci ve ram marka model nedir ısrarla yazmamışsın  Neyse önceki biosda sorun yoksa ona geç yeni bios sorunlu gibi birde yeni anakartlarda 4 ram varsa oc sıkıntılı 2 ram daha iyi oc oluyor. 2 ram varsa A2 B2 slota takılmalı

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    5950x

    Crucial Ballistix BL2K32G36C16U4BL 64 GB DDR4 3600MHz cl16


    bu anakartda bu sorun yüzlerce kişide var reddit falan hep araştırdım baktım genelde b550-e ve b550-xe modellerinde.

  • Bu sorun çözülmezse asus yine amd tarafındaki dandikliğini göstermiş olacak. Gözüm MSI b550 unify x modeline kayıyor ya hadi bakalım hayırlısı :)

  • ProbLem! kullanıcısına yanıt

    yeni biosda başladı demişsin öyleyse normaldir herkes de olması  Zaten asus artık yeni bioslarda saçmalaya biliyor düzeltilir büyük ihtimal 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    yeni biosda başladı demişsin öyleyse normaldir herkes de olması  Zaten asus artık yeni bioslarda saçmalaya biliyor düzeltilir büyük ihtimal 

    Bakalım göreceğiz arkadaşım, ben bi MSI b550 unify x uykusuna yatayım sabah ola hayrola :))

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.