Şimdi Ara

OUTLOOK E-POSTA ÖNERİLEN KİŞİLER SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Kişisel Outlook e-posta adresimde, arama sekmesinde veya benzer otomatik gösterilen öneri seçeneklerinde 'Önerilen Kişiler' (Suggested Contacts) adı altında; bugüne kadar sadece bir kez iletişim kurduğum veya eskiden sık iletişimde olduğum ama son yıllarda hiç kullanmadığım ya da şu an ismini dahi görmek istemediğim kişi veya kurumlara ait bilgiler görsellerde de görüleceği üzere sürekli karşıma çıkıyor.


    Mobil uygulamada tüm özelliklere erişemediğim için PC üzerinden kişi listesinde veya erişebildiğim başka dosyalarda bulunan herkesi sildim ama bu öneriler gösterilmeye devam ediyor. Windows forumlarında da aynı sorunlar daha önce dile getirilmiş fakat bir çözüm bulunamamış anladığım kadarıyla. Bir de Ofis 2010 programında sanırım bununla ilgili bir 'Suggested Contacts' dosyası bulunuyormuş ve bu kayıtlar bu dosya nedeniyle kaydediliyor galiba. Sonraki sürümler bu tarz bir dosya içermediğinden, dosyaya ulaşıp içeriğini silmek de mümkün olmuyor.


    Tabiri caizse bir kez iletişim kurduğunuz bir kişi veya kuruma ait e-posta adresi sonsuza kadar önerilerde yer alabiliyor. Buna benzer bir sorun yaşayan veya çözüm hakkında yol gösterebilecek kimse var mı?


    OUTLOOK E-POSTA ÖNERİLEN KİŞİLER SORUNU


    OUTLOOK E-POSTA ÖNERİLEN KİŞİLER SORUNU







  • outlook ta bu gibi sorunlarda görünmesini istemediğiniz kişinin üzerine gelip delete yaptığınızda listeden kaldırıyor, denediniz mi?

  • 2btc4fc 2 kullanıcısına yanıt

    Evet, kişilerdeki ve bulabildiğim kayıtlı tüm isimleri tek tek sildim fakat yine de bir şekilde karşıma çıkmaya devam ediyor. Microsoft forumlarında da konuyla ilgili rahatsızlık başka kullanıcılar tarafından da dile getirilmiş ama henüz bir çözüm bulanamamış sanırım. Aslında çok basit bir işlem gibi duruyor lakin buna yönelik seçenek sunulmadığı için sorunu çözemedim.

  • Denediniz mi bilmiyorum ama;

    Pc'de outlook açıp yeni bir email göndermeyi deneyin.

    Kime kısmına bir kaç harf yazınca aşağıda öneri olarak emailler beliriyor.

    Görünmesini istemediklerinizi delete ile silinmeyi deneyin.

    Umarım işinize yarar

  • 2btc4fc 2 kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz yolu da denedim, mobil de çoğu şeye ulaşamadığım için PC"de aklınıza gelebilecek tüm kişileri temizlemeye çalıştım ama yine olmadı maalesef. Mesela ilk mesajımdaki görsel gibi arama kısmına herhangi bir harf yazınca bu daha önce kontakt kurduğum kişilerin e-postaları beliriyor. Yanlarında çarpı veya silmeye yönelik hiçbir şey görünmüyor. Sanki virüs gibi bir şey, bir türlü çözüm bulamadım. Aslında bu kadar takmazdım ama görmek dahi istemediğim insanların bilgileri sürekli bir yerlerden karşıma çıkıyor. MS Office 2010'da bunların kayıtlı olduğu (Suggested Contacts) isimli bir dosya varmış, şu an bu dosyaya yeni sürümlerde ulaşma imkanı olmadığı için silinemiyor anladığım kadarıyla. Acaba Office 2010'a ulaşıp yüklesem, dosyaya ulaşabilir miyim bilmiyorum. Tek ihtimal bu gibi duruyor.

  • Alıntı

    metni:
    .... ilk mesajımdaki görsel gibi arama kısmına herhangi bir harf yazınca bu daha önce kontakt kurduğum kişilerin e-postaları beliriyor. Yanlarında çarpı veya silmeye yönelik hiçbir şey görünmüyor.


    demişsiniz bir şey görünmeyecek,

    görünmesini istemediğiniz eposta adresinin üzerine gelin ve sadece delete tuşuna basın oradan silinecektir.

    yani ben bu şekilde çözmüştüm. umarım işinize yarar.

  • 2btc4fc 2 kullanıcısına yanıt

    Senin bahsettiğin otomatik doldurma özelliği, onları silebiliyorum. Benim dediğimde delete tuşu falan hiçbir işe yaramıyor, çarpı veya sil seçeneği de yok. Şu an PC'ye erişme imkanım yok ama en kısa zamanda Office 2010 yükleyip deneyecem bir de, o da olmazsa yapacak bir şey yok artık.

  • navajon N kullanıcısına yanıt
    Dene bakalım. Bol şans
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.