Şimdi Ara

Samsung 980 Pro Garantisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Arkadaşlar Türkiye'de Samsung 980 Pro SSD'lere 5 yıl garanti veriyormuş.

    Türkiye'de Samsung 980 Pro 1 tb 2.100 tl civarına satılıyor.

    Amazon.com.tr üzerinden Germany satıcısı ise 1.734 tl ye satıyor. 2 yıl Amazon Germany garantisi var.



    Arada 300-350 tl fiyat farkı ve 3 yıl garanti var. Sizce Amazon Almanya'dan mı yoksa Hepsiburada'dan mı almam mantıklı olur ?


    Amazon.com.tr üzerinden Germany Satıcısından ürün alırsam TR'de 5 yıl garantisi olur mu bilen var mı ?




  • Hazır konusu açılmışken, amazon.com.tr'den 980 pro m2 500gb ssd aldım. SSD \Device\Harddisk0\DR0 aygıtında bozuk bir blok oluştu hatası veriyor sürekli, smart testinde de defective detected uyarısı veriyor alalı daha 3 ay oldu. Amazonla mı iletişime geçeceğiz samsung ile mi?

  • Samsung 5 senelik global garanti verir, Türkiye'den satın alınan Samsung Türkiye içinde 2 sene garantilidir. 2 sene sonrasında arızalanırsa TR distribütörü ilgilenmez Samsung'un yurtdışındaki fabrikasına gönderilmesi gerekir. Almanya'dan alınacak ürün hiçbir şekilde TR'de yerel garanti kapsamında değildir, 2 sene içinde arızalanırsa Almanyaya, 2 sene sonrasında arızalanırsa Samsung'un yurtdışındaki fabrikasına gönderilmesi gerekir.


    Amazon Türkiye'den alınmış ürün için Amazon Türkiye ile veya ürünün tedarikçisi TR distribütörü kimse onunla iletişime geçilmeli. Amazon Türkiye ile iletişime geçilirse onlar zaten ürünü TR distribütörüne yönlendirecekler çünkü garantiyi ürün satışı yapan mağaza vermez distribütör/üretici verir.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    Samsung Türkiye 2. seneden sonra 3 sene kendi garanti veriyor o zaman da mı yurtdısına ben yollayacağım kafam karıştı

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Samsung Türkiye 5 sene garanti vermiyor, Samsung'un kendisi 5 sene garanti veriyor. Türkiye'de yasal garanti süresi minimum 2 sene bu yüzden distribütörlerin işine gelmediği için 2 sene sonrasındaki garantilere karışmıyorlar. Sonuçta 2 sene sonrasında bozulursa Türkiye'de kimse ilgilenmeyecek, kendiniz yurtdışına göndereceksiniz.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Samsung ile görüştüm Samsung Türkiye ürünlerin de 5 yıl Samsung Türkiye hizmet veriyormuş.

  • oLgan kullanıcısına yanıt

    Samsung ile iletişime geçiyorsun durumu anlat değişim kararı veya ücret iadesi kararı çıkartıyorlar ona göre satıcı öyle hareket ediyor. Satıcı servis kararına bakar.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Böyle ise bu yeni bir uygulamaya geçmişler ve iyi olmuş.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Hocam daha önce aldığınız yerle görüşün diyorlarmış.

    şimdi düzeltmişler galiba bakalım Amazon Türkiye'ye 980 Pro 1 TB gelirse alacağım.

  • 1150₺ satiyordu amazon germany bir hatan olmasın :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogaunl

    Samsung ile iletişime geçiyorsun durumu anlat değişim kararı veya ücret iadesi kararı çıkartıyorlar ona göre satıcı öyle hareket ediyor. Satıcı servis kararına bakar.

    Samsung ile görüştüm kargo kodu verdiler, ssd'yi, faturayı ve sorunu anlatan ad telefon adres yazılı bir kağıdı kargo içine koyup yollayın dediler. Fatura yok dedim deneme amaçlı, faturasız kabul etmiyoruz dediler. Başkasının adına kayıtlı fatura dedim, fatura sahibinin yollaması gerekir dediler. Neyseki arkadaşımın hesabından alınmıştır halledeceğim bir şekilde ancak ikinci el ya da başkasının adına olan samsung ssd almamak gerekiyor demekki.

  • Bence hiç gerek yok ekstra para vermeye. Kaliteli bir ürün muhtemelen bozulmayacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eazy-E

    Bence hiç gerek yok ekstra para vermeye. Kaliteli bir ürün muhtemelen bozulmayacak.

    Kaliteli olması bozulmayacağı anlamına gelmiyor, benimki bozuldu. Elektronik şans işi maalesef.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oLgan

    Kaliteli olması bozulmayacağı anlamına gelmiyor, benimki bozuldu. Elektronik şans işi maalesef.



    Alıntıları Göster

    Kesinlikle bozulacağını söylemedim. çok yüksek bir ihtimalle bozulmayacak. bu mantıkla da bakarsak herseye sigorta yaptırmamız gerekirdi. kendimize bile.

  • oLgan kullanıcısına yanıt

    Bir yolla bakalım bizide haberdar et süreçten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oLgan

    Hazır konusu açılmışken, amazon.com.tr'den 980 pro m2 500gb ssd aldım. SSD \Device\Harddisk0\DR0 aygıtında bozuk bir blok oluştu hatası veriyor sürekli, smart testinde de defective detected uyarısı veriyor alalı daha 3 ay oldu. Amazonla mı iletişime geçeceğiz samsung ile mi?

    Samsung yeni disk yollayacak dostum. 870 evo 2 tb de başıma geldi aynısı depolama bölümü pek aktif değil. 2-3 sayfa bakarsan görürsün konuyu. Benim diskte 6 ay içinde oldu o olay henüz 1.2 tb filan yazma olmuştu. Yalnız bana 870 evo vermediler 860 pro verdiler ellerinde yokmuş.

  • @One Shot One Kill kaç günde değişim oldu hocam? işlerimin aksamaması için yeni bir disk almam gerekecek eğer uzun süre geçiyorsa 1 ay gibi kaliteli bir şey alayım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oLgan

    @One Shot One Kill kaç günde değişim oldu hocam? işlerimin aksamaması için yeni bir disk almam gerekecek eğer uzun süre geçiyorsa 1 ay gibi kaliteli bir şey alayım.

    1 aydan kısa sürede çözülüyor. Ben veri kaybida yaşadım bozulan hücredeki dosyaya erisimimi yoktu. Ama ayni sorunu seninle. Ben bozulmasini Windows sanal belleğe bağladım acaba o hücreye fazla mi yazdi da bozdu emin değilim ama




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 2 Eylül 2021; 19:11:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @One Shot One Kill verilerimi yedekledim şanslıyım ki bozulan veriye denk gelmedim, nereler bozuldu bilmiyorum fakat pc ilk açılışta donuyor kendine gelmesi için beklemem gerekiyor. wd black sn850 500gb aldım memnun kalırsam artık yenisini gönderirlerse direkt satışa koyarım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.